AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Babacan: Ek Niyet Mektubu hazır

Devlet Bakanı Ali Babacan, IMF'ye Niyet Mektubu gönderilmesi konusunda bazı adımlar atılması gerektiğini belirterek, programın normal şekilde işlediğini söyledi.

Devlet Bakanı Ali Babacan, Uluslararası Para Fonu'na gönderilecek Niyet Mektubu'nun taslağını çantasında taşıdığını belirterek, Altıncı Gözden Geçirme ve IMF ilişkilerinde herhangi bir sorun bulunmadığını söyledi. G-20 toplantıları için bulunduğu Meksika'da konuşan Babacan, Niyet Mektubu'nun gönderilmesi için bazı adımlar atılması gerektiğini belirtti.

IMF İcra Direktörleri'nin Kasım ayında toplanarak, bu konuda karar vereceğini düşündüklerini söyleyen Babacan, IMF ile ilişkilerin bir konsensüse dayandığını vurguladı. Bakan Babacan, 2004 yılının, Türkiye'nin yakaladığı yeni atmosferin güçlendiği bir yıl olacağını ifade ederek, enflasyondaki düşüşün, enflasyon beklentilerinin ne kadar hızlı kırıldığı ile ilgili olduğunu söyledi. Babacan beklentilerin ne kadar hızlı kırılırmasında en önemli faktörün ise hükümetin kararlı tutum olacağını dile getirdi.



28 Ekim 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED