AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Anadolu 'hafif' sallandı

Merkez üsleri Şırnak ile Siirt'in Pervari ilçesi olan şiddetleri 3,9 ile 5,3 arasında değişen 5 ayrı sarsıntı olurken Muğla'da 4 şiddetindeki deprem geceyi sokakta geçirmeye yetti.

Son iki gün içerisinde merkez üsleri Şırnak ile Siirt'in Pervari ilçesi olan ve şiddetleri 3,9 ile 5,3 arasında 5 ayrı sarsıntı meydana geldi. Sarsıntılar nedeniyle vatandaşlar büyük korkuya kapıldı ve bazıları geceyi sokakta geçirdi.

Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, bu büyüklükteki depremlerin, bölgede her zaman beklendiğini söyledi. Prof. Dr. Bingöl, deprem bölgesi olan bölgede bu sarsıntıların normal olduğunu belirterek, "Meydana gelen sarsıntıların herhangi bir depremin habercisi değildir. Bu büyüklükteki depremler, bölgede her zaman beklenir" dedi.

Muğla'da 4 korkuttu

Muğla'da, 4 büyüklüğünde, hafif şiddette deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, saat 05.05'de, merkez üssü Yatağan olan 4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, merkez üssü Yatağan olan, 4 büyüklüğündeki depremin korku yarattığını ancak, ilçede durumun normale döndüğünü, hasar ve can kaybı olmadığını bildirdi. Vali Aksoy, yaptığı açıklamada, saat 05.07'de meydana gelen hafif şiddetteki depremin, Yatağan'ın yanı sıra Muğla merkez, Milas, Kavaklıdere ve Ula ilçelerinde de hissedildiğini söyledi.

Vali Aksoy, "Gerek ilçe merkezi, gerekse köylerde depremle ilgili herhangi bir hasar ve can kaybı meydana gelmediğini tespit ettik. Vatandaşlar ilk korkuyu atlattıktan sonra durum normale döndü. Tüm yurttaşlara ve yörede tatillerini geçirenlere geçmiş olsun" diye konuştu.



28 Ekim 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED