AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
İKİ DOĞUM BİR DRAM

Gecekonduda dünyaya gelen bir bebek, hastaneye gitmek için saatlerce ambulans bekledi. Aynı saatlerde hastaneye getirilen bir başka bebek ise kuvöz içinde taşındı.

Ankara'da hayata gözlerini açan iki bebeğin kaderlerini ailelerinin maddi durumları belirledi. Bir gecekonduda oturan Şengül Kızılap, önceki sabah 04.30 sıralarında kendi kendine doğum yaptı. Kocası erkenden evden ayrılan genç kadının çığlıkları üzerine eve gelen komşuları Şengül'ü odanın ortasında göbek bağı kopmamış bebekle birlikte buldu ve 155 Polis İmdat'tan yardım istedi.

112 HIZIR ACİL GELMEDİ

Karakol ekipleri de talihsiz kadını kanlar içinde yerde görünce önce 112 Hızır Acil'i, ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi 188 Alo Doğum Hattı'nı arayarak yardım istedi. Belediyeye ait ambulans, kısa bir süre sonra eve gelerek göbeğini kestiği bebeği Dışkapı SSK Çocuk Hastanesi'ne, anneyi ise Zübeyde Hanım Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırdı.

BEBEĞE BAŞKAN'IN SOYADI

Bu sırada, Başkent Üniversitesi Hastanesi'nden nakil olan bir başka bebek de aynı hastaneye geldi. Adının Aras olduğu öğrenilen küçük bebek, hastaneye ait özel bir ambulansla, kuvöz içinde büyük bir titizlikle taşındı. Gecekonduda doğan bebeğin babası Yücel Kızılap, bebeğe, olay yerine gelen ambulansın belediyeye ait olması sebebiyle Kemal Gökçek adını vereceğini söyledi.



6 Eylül 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED