AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

Y A Z A R L A R

Amigolar gözaltında

Geçenlerde Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve sözcüsü Feyzullah Arslan ile bir araya geldik.

Bir yakınımızın çocuğunun düğünü nedeniyle aynı masada bulunduğum Feyzullah Arslan ile, 'tribün anarşisi' hakkında konuştuk.

Havanın çok soğuk ve düğünün açık havada yapılması nedeniyle konuşmamız kısa sürmesine karşın, bu zaman diliminde, fikir alış verişinde bulunduk.

Kısa da olsa, çok yararlı gördüğüm konuşmadan bazı paragrafları sizlerle paylaşmak isterim:

-Tribün anarşisinin başlıca kaynağı, sorumsuz yöneticilerin beyanatları ve davranışları.

-Anarşiyi ve küfürü kulüp amigoları yaratıyor.

-Amigolar bu durumu ortaya çıkarmak için, kulüp yöneticilerinden küçümsenmeyecek derecede paralar alıyor.

Bu çirkinliklerin ortadan kalkması için, hazırlanan kanun taslağının bir an evvel Meclis'ten çıkmasını beklediklerini söyleyen Arslan, amigoların gözaltında tutulduğunu açıkladı.

Son uygulama kırgınlık yarattı

Ankara 19 Mayıs Stadı'nın protokol tribününe getirilen son uygulama "kırgınlıklar" yarattı. Son uygulamaya göre, protokol tribününe gireceklerden 100'er milyon lira alınma şartı getirildi. Spora yıllarını veren kişiler bu uygulama karşısında ne yapacaklarını şaşırdı. Bunun sonucunda spor adamı olarak gördüğümüz kişiler maçlara gitmemeye başladı. Bu kırgınlığı yaşayanların başında eski Ankara Valisi ve eski Ankara Milletvekili Saffet Arıkan Bedük, eski Gençlik ve Spor Genel Müdürlerinden Kemal Kamiloğlu ile Tevfik Sarpkaya geliyor. Yıllarını spora adayan bu isimlerin sayısını arttırmamız mümkün. Ancak...

Bu konuya en kısa zamanda çare bulunmalı. Aksi halde, önümüzdeki haftalarda ortaya çıkacak "kırgınların" sayısındaki artış, Ankara sporuna zarar vereceği görüşündeyim.

İş bilenin, kılıç kuşananın

Cebeci Stadı, hemen herkese 'ters' geliyor. Gerek trafik sorunu, gerekse stadının konumu futbolseverlerin hep tepkisini çekti.

Bu statda şimdi 3.Lig'in ekibi Tarım Kredispor oynuyor. Takımın burada oynayış gerekçesi ise, bir isteğin yerine getirilmesi.. Stadın soyunma odaları parasızlıktan iyi görüntü vermeyince İl Müdürü Enver Oral, kulüp yöneticilerine "Soyunma odasının bakımını siz yapmalısınız" dedi. Bu istek üzerine yöneticiler soyunma odasını baştan aşağı yenilediler. Sonunda, Ankara'nın en güzel 'soyunma odası' ortaya çıktı. Yani. Bu işten alan da memnun kaldı, veren de...

19 Mayıs elden gidiyor

Geçen haftalarda Ankara 19 Mayıs Stadı'nın altında yaşamlarını sürdüren Amatör futbol kulüplerinin yerlerinden olmayacağı müjdesini verdim.

Ancak, bu müjdenin sevinci 15 gün sürdü. Stadın işletme hakkını alan A.Gücü ve G.Birliği yöneticileri, şimdilerde tribün altlarının "rant" gelirini düşünüp, buralara dükkan yapılması konusunda kolları sıvadı. Yani...
Amatörlere yol göründü.. Duyurulur...

Aklınızda bulunsun

Atletizm sporu yarışma haline dönüşmeden önce yaşamlarını avcılıkla sağlayan insanlar koşma, atma ve atlamayı temel gereksinim olarak kullanmaktaydı. İrlandalılar ve Yunanlılar ilk olarak atletizm yarışması düzenleyen medeniyetlerdi.

HAFTANIN SÖZÜ

Mutlu aileler birbirinin aynısıdır.
Fakat mutsuz ailelerin her biri bambaşkadır.
TOLSTOY


12 Eylül 2003
Cuma
 
GÜRAY SOYSAL


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED