AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
Türkiye'de olmak bana gurur veriyor

Rumen teknik adam, futbol hayatının en renkli günlerini İstanbul'da yaşadığını söyledi. Lucescu'nun, ülkemizden ayrılmaya niyeti yok.

Beşiktaş Teknik Direktörü Mircea Lucescu, başarılarını tekrarlamak istediklerini söyledi. Işık Sigorta'nın 11 Altın Adam toplantısını katılan Lucescu, "Bir yerlere gelmek kolay değil. Ama orada kalmak daha zor'' dedi.

MERDİVENİN BAŞINDAYIZ

Lucescu, bu yıl katılacakları Şampiyonlar Ligi'nde kendilerini zorlu maçların beklediğini belirterek, başarılı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Lucescu, ''Daha merdivenin başındayız. Üzerimizde büyük bir sorumluluk var. Bizim için Şampiyonlar Ligi zor, ama çok önemli'' dedi. Bugün oynayacakları Malatyaspor maçında, ülkesinin milli takımından hafta sonunda dönecek olan Cordoba'yı büyük olasılıkla oynatmayacağını kaydeden Rumen teknik adam, Kolombiyalı kalecinin 14 saatlik yorucu bir yolculuk yapacağını, kaleyi vermeyi düşündüğü Ramazan'a da güvendiğini söyledi.

İKİ GÜNDE BİR MAÇ OYNAYACAĞIZ

Süper Lig ve Avrupa Şampiyonlar Ligi nedeniyle haftada 2 maç yapacaklarını hatırlatan Lucescu, federasyonun bu nedenle maç programlarını dengelemesi gerektiğini söyledi. Bu konuda federasyona teklifte bulunduğunu kaydeden Lucescu, ''Elimdeki futbolcularla Malatyaspor maçını oynamaktan korkmuyorum. Ama yorgunluk nedeniyle sakatlanan futbolcum olursa, bunun sıkıntısını Lazio maçında yaşayabilirim. Pazar günü maç yapıp, ardından salı günü yine oynayacağız. Televizyon yayınları nedeniyle bu durumu anlayabiliyorum, ama bence saat 19.00'da ve 21.00'de olmak üzere maçlar peşpeşe oynatılabilir'' dedi.

OYNAMAYI HAKEDEN SAHAYA ÇIKAR

Rumen teknik adam, maçlarda ilk 11'i sık sık değiştirmesi nedeniyle eleştirilmesi konusunda da ''Ancak bu şekilde tüm oyuncularımı hazır şekilde tutabiliyorum'' dedi. Lucescu, takımının aldığı başarılı sonuçlarla kendi içinde yıldızlar ortaya çıkardığını ifade ederek şunları söyledi: ''Bizim içimizde çok düzgün bir rekabet var. Maçlara çıkardığım ilk 11'i sık sık değiştirdiğim için çok eleştiriliyorum. Ama bu şekilde tüm oyuncuları hazır durumda tutuyorum. Tabii ki bazı durumlarda benim de kadroyu oluşturmam zor oluyor. Karar almamda, oyuncuların ruh halleri ve rakip etkili oluyor. Zaten oynamayı hak eden de sahaya çıkıyor.''

TÜRKİYE, İNGİLTERE'DEN GÜÇLÜ

Mircea Lucescu, Türk Milli Takımı'nı dikkatle izlediğini ve Türkiye'de çalışan bir teknik adam olarak başarılarından gurur duyduğunu söyledi. Şenol Güneş'i çok zeki bir antrenör olarak niteleyen Lucescu, ''Son derece iyi bir ekip yarattı. Futbolda dünya üçüncüsü olan bir ülkenin liginde bulunmaktan ben de gurur duyuyorum. Avrupa Şampiyonası'na, A Milli Takım'ın grup birincisi olarak doğrudan gideceğine inanıyorum. Çünkü Türkiye, İngiltere'den daha güçlü bir takım'' şeklinde konuştu. Lucescu, Türk futbolcusunun artı ve eksileri konusunda ise, ''Bunun yanıtını iyi biliyorum, ama yanıtlayamam. Bu, bir polemik konusu olabilir" dedi.

KARTAL Malatya karşısında

Beşiktaş, bugün saat 20.00'da Kuddusi Müftüoğlu'nun yöneteceği ve Lig Tv'den naklen yayınlanacak maçta sahasında Malatyaspor ile karşılaşacak. Siyah-Beyazlılar bu maçı da kazanarak, ligde üst üste 12. maçını kazanmak istiyor. Siyah-Beyazlılar'da İlhan'ın 45 dakika oynaması beklenirken, bugün Kolombiya'dan dönecek olan Cordoba ise bu maçta oynamayacak. Malatya da ise Jacek sakat.



12 Eylül 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED