|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
faiz indirimi bekliyor Piyasalarda Merkez Bankası'nın kotasyon indirimi beklentileri yoğunlaştı. Yapılan ankete göre, kotasyon indirimi bekleyenlerin oranı yüzde 80 oldu.
Ekonomideki iyileşmenin verdiği destekle faizlerde gözlenen düşüş, Merkez Bankası'nın faiz indirimine gideceği beklentisini güçlendirdi. Bono faizlerinin 2001'deki kriz öncesi rakamlara gerilemesinin ardından, piyasalarda Merkez Bankası'nın kotasyon indirimi yapacağına dair beklentiler yoğunlaşıyor. 15 aracı kurum ve banka arasında yapılan ankete göre, bir ay içinde kotasyon indirimi bekleyenlerin oranı yüzde 80 oldu. Ankette ortalama kotasyon indirimi beklentisi ise 2.5 puan oldu. Ankete göre, kotasyon indiriminin ise ortalama iki hafta içinde gerçekleşmesi bekleniyor. 3 hafta önceki anketde Merkez Bankası'ndan indirim bekleyenlerin oranı yüzde 43 düzeyindeydi. Merkez Bankası gecelik borçlanma faiz oranını en son 6 Ağustos tarihinde 3 puan indirerek yüzde 32'ye çekmişti. Yabancı girişi arttı Öte yandan Yatırım bankası Citigroup, Türkiye'de mali performansın zayıflama olasılığının ekonominin önündeki en büyük risk olduğunu savundu. Kuruluş, geçen hafta yayımlanan raporunda, sosyal güvenlik ve personel harcamalarına yapılan yüklü aktarmaların mali disiplini zedelediğini kaydetti. Ancak reel faizlerin ve enflasyon beklentilerinin düştüğüne dikkat çeken kuruluş, ABD'den gelmesi beklenen 8.5 milyar dolarlık kredi beklentisinin piyasaya yabancı girişini artırdığını vurguladı.
Hisse senedi piyasasının yıl başından bu yana yüzde 48 değer kazandığını kaydeden kuruluş, piyasaların makroekonomik göstergelerdeki iyileşmenin de etkisiyle daha da yükselebileceğini dikkate alarak, Türkiye için tavsiyesini ağırlığını artırarak yükselttiğini duyurdu.
|
|
|
|
|
|
|