AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

Erbakan: İran için de ABD'ye destek vermeyin

SP lideri Necmettin Erbakan, ABD'nin olası bir İran harekatında Türkiye'nin taraf olmamasını istedi.

SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan, AK Parti yöneticilerine seslenerek, İran'a karşı ABD'ye destek verilmemesini istedi. Ankara İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Erbakan, halkın perişan olduğunu ve milletin inim inim inlediğini iddia etti.

SP lideri Erbakan, "Mecliste de bir muhalefet partisi olmadığını için, bu görevleri SP'nin yerine getirmeye çalıştığını" söyledi. Konuşmasında ABD'nin Afganistan ve Irak'ta yaptıklarının "Hitler'den farkının kalmadığını" gösterdiğini ifade eden Erbakan, İran'daki gelişmelerin de öğrenci hareketleriyle alevlendirilmeye çalışıldığını söyledi.

ABD'nin olası bir İran harekatında Türkiye'nin tam desteğini almak istediğini, bu amaçla da "sırtını okşadığını" kaydeden Erbakan, "İran'a karşı da ABD ile işbirliği yaparsanız, bundan sonra İslam âleminden bir selam bile alamazsınız" diye hükümeti uyardı.



19 Haziran 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED