AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
12 Kasım unutulmadı

12 Kasım depreminde hayatını kaybedenler Bolu ve Adapazarı'nda düzenlenen törenlerle anıldı. Törene katılan depremzedelerin, gözyaşlarını tutamadıkları ve 12 Kasım'ın acısını yeniden yaşadıkları gözlendi.

12 Kasım 1999 tarihindeki depremde hayatını kaybedenler törenlerle anıldı. Bolu'daki Deprem Anıtı'nda düzenlenen törende, Vali Mehmet Ali Türker ve Belediye Başkanı Yüksel Ceylan, anıta çelenk koydu. Depremde hayatını kaybeden 48 kişi anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı okundu. Törene katılanlar daha sonra Bolu Deprem Müzesi'ni gezdiler. Törene katılan depremzedelerin, gözyaşlarını tutamadıkları ve 12 Kasım 1999 depreminin acısını yeniden yaşadıkları gözlendi.

Bu acılar yaşanmasın

12 Kasım depreminin 4. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türk ulusunun bir daha böyle acılar yaşamaması dileğinde bulunarak, depremde yaşamını yitiren yurttaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı ve sabır dileklerini ifade etti. TBMM Başkanı Bülent Arınç da mesajında, Türkiye'nin deprem kuşağı üzerinde olduğunu belirterek, "bu durumun, depremle yaşamayı öğrenmemizi ve olası depremlere karşı her an hazırlıklı olmamızı gerekli kıldığını" söyledi.

TORUNA DEPREM DERS

Deprem Müzesi'ni 3 yaşındaki torunu Esra ile gezen Bilal Arslan 12 Kasım depreminde Sağlık Mahallesi'nde bulunan evlerinin yıkıldığını anlatarak, "Torunum Esra depremden sonra çadırda doğmuştu. Ona yaşadığımız çadırın ve yıkılan evimizin fotoğrafını gösterdim. Bence çocuklar büyüklerinin yaşadığı acıyı unutmayarak depreme hazırlıklı olarak yetiştirilsinler" diye konuştu.

Atalay'dan yatırım müjdesi

Devlet Bakanı Beşir Atalay, "Düzce'ye ciddi bir yatırım bekliyoruz. Yakın gelecekte Düzce canlanacak" dedi. Düzce'nin Gölyaka İlçesinde kalıcı konutlar yolu temel atma törenine katılan Atalay, yaptığı konuşmada, 4 yıl önce deprem felaketi yaşayan Düzce'de en çok kayıp veren ilçelerden birinin de Gölyaka olduğunu belirtti. Atalay, şunları kaydetti: "Düzce'nin ve Gölyaka'nın acılarını dindirmek ve kayıplarını telafi için yapılması gerekenleri yapacağız. Düzce ve ilçelerinde yarım kalan projeleri gerçekleştireceğiz. Tarımsal alanda kalkınma projesi ile köydeki yoksul ailelere faizsiz süt sığırı dağıtacağız." Yapılan kalıcı konutların sağlıklı yolu olmadığını belirten Atalay, "Karayollarının burada yapacağı çalışmaların 2004 yılı sonuna kadar bitirileceğinin sözünü aldık" dedi. Atalay, hükümetin teşvik hazırlığı içerisinde olduğunu belirterek, teşvik yasasının 1-2 hafta içerisinde hükümete intikal edeceğini söyledi.

DÜZCE ÜVEY EVLAT MI ?

Deprem felaketinin 4. yıldönümü nedeniyle Düzce'de de tören düzenlendi. Düzce Valisi Cengiz Bulut, depremde hayatını kaybedenleri rahmetle andıklarını belirterek, "Yaraların hepsini sarmamız mümkün değil. Yavaş yavaş yaralarımızı sarıyoruz" dedi. Düzce Belediye Başkanı Ruhi Kurnaz ise depremin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen Düzce'nin gerekli yardımı alamadığını belirterek, "Düzce üvey evlat muamelesi gördü. 17 Ağustos'ta Sakarya'da Bakanlar Kurulu toplandı. Neden Düzce'de 12 Kasım'da Bakanlar Kurulu toplanmıyor? Bunları anlamıyorum" diye konuştu. Öte yandan, Anıtpark'ta bir gazeteci tarafından depremde çekilen fotoğraflar ile deprem zamanı gazetelerde yayınlanan haber kupürlerinin oluşturduğu deprem sergisi açıldı.



13 Kasım 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED