AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

Çiçek: Yargı yıpratılmamalı

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, bakanlığında "siyasi kadrolaşmaya gidildiği" iddialarına sert tepki göstererek, "Bu tür sözler yargıyı yıpratır. Adalet Bakanlığı bu konuda fevkalade hassastır'' dedi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, bakanlığında siyasi kadrolaşmaya gidildiği yönündeki haberlere sert tepki göstererek, "Bu tür sözler yargıyı yıpratır" dedi. "Yolsuzlukla Mücadele ve Dürüstlüğün Korunması" konulu küresel forum toplantılarına katılmak üzere Seul'e hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda bir açıklama yapan Bakan Çiçek, her gün farklı boyutlar kazanan yolsuzluğun, devletlerin ekonomik, siyasi istikrarı ve kalkınmalarını tehdit eder hale geldiğini söyledi.

Bir gazetede, hakim ve savcılar kararnamesi dolayısıyla bakanlıkta kadrolaşma iddialarına yer verildiğini kaydeden Çiçek şunları söyledi:

"Hazırlanan kararnamedeki atama ve değişikliklerin 250'si kura sonucudur. 650'si ise, bulundukları yerlerde görev sürelerini olduran ve ailevi veya başka sebeplerle bulundukları yerlerden ayrılmak isteyen hakim ve savcılarımızla ilgilidir. 80 kadarının da, soruşturma sonucu bulundukları yerlerde görev yapmalarının uygun olmayacağı, müfettiş raporlarıyla belirtildiği için, yargının itibarı açısından yer değiştirmelerine karar verilmiştir.'' Bir kadrolaşmanın sözkonusu olmadığını vurgulayan Çiçek, "Yerli yersiz iddialarla yargının yıpratılmaması gerekir'' diye konuştu.

'Bu görüntüyle olmaz'

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Çiçek, 6. Uyum Paketi'nin MGK sonrasına bırakıldığı yolundaki bir soru üzerine, "Türkiye'nin, Katılım Ortaklığı Belgesi'ne paralel olarak kendi ulusal programını gözden geçirip bunu ortaya koyması AB makamlarına vermesi gerekiyordu. Gecikme varsa bu programla alakalıdır. MGK ile hiçbir şekilde alakası yoktur. Bu nevi yanlış manşetler, Türkiye'nin demokratik görüntüsüne zarar veriyor. Türkiye AB'ye girecekse bu görüntülerle giremez'' dedi.

Çiçek, Metin Kaplan'ın Türkiye'ye iade edilmemesine ilişkin bir soruya karşılık olarak da, "Metin Kaplan'ın iadesinde ısrarlıyız. Ortaya konulan gerekçenin çok hukuki olmadığını düşünüyoruz" diye konuştu.

  • SIRRI BIYIK



  • 30 Mayıs 2003
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED