AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Radyo yayında, tv yolda

Türkmenler Kerkük'te Türkçe yayın yapan radyoya kavuştu. Bütün gün Türkçe yayın dinleyebilen Kerküklüler, Türkçe yayın yapan televizyona da kavuşacaklar.

Irak'ta Saddam Hüseyin rejiminin yıkılmasından sonra Türkmenler'in yoğun olarak yasadığı Kerkük, Türkçe radyo yayınına kavuştu. Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC) açtığı radyo, her gün yerel saatle 08.00 ile 21.00 arasında yayın yapıyor. Saddam rejimi sırasında yalnızca Erbil'de yapılmasına izin verilen Türkçe radyo yayını, Kerkük'ten dinlenemiyordu.

ITC'nin kurduğu radyoda, müzik, ITC ile ilgili ve yerel haberler yayınlanıyor. Türkmen halk sanatçısı Eyüp Meyus'un yönetiminde kurulan radyo, sahibi bir Türkmen olan Divan Oteli'nin odasından yayın yapıyor. Radyoda Muhammed Adil adlı bir Türkmen tek başına DJ'lik, teknisyenlik ve spikerlik yapıyor.

TV çalışmaları sürüyor

Eyüp Meyus, televizyon kurma hazırlıklarının ise son hızla devam ettiğini söyledi. "TRT 1 ve TRT 2'deki bazı önemli tartışma programlarını da yayınlayacağız" diyen Meyus, televizyonlarının kuruluş amaçlarından birinin Türkçe'yi Arap alfabesi ile okuyup yazan Türkmenler'e televizyon aracılığıyla Türkiye'de kullanılan alfabe ile okuma yazma öğretmek olduğunu bildirdi.

Türkmen sanatçıların eserlerinin yanı sıra Zeki Müren, Bülent Ersoy, İbrahim Tatlıses, Sezen Aksu, Zara, Selahattin Alpay, Cem Karaca ve birçok diğer Türk sanatçının şarkıları artık Kerkük'te ITC radyosu aracılığıyla dinleniyor. n KERKÜK



27 Nisan 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED