AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R

Grönholm kazandı ama Loeb zirvede

Dünya Ralli Şampiyonası'nın 9'uncu ayağı Finlandiya'da koşuldu. Grönholm evinde birincilik kazanmasına rağmen genel klasmanda Fransız Sebastien Loeb, hala birinciliğini sürdürüyor. Grönholm'un 17 yarış aradan sonra ilk kez evinde birinci olması, moralini de yükseltti elbette. Yarışların bitimine 7 yarış kala Loeb, en yakın rakibinden 22 puan önde hala liderliğini sürdürüyor. Geri kalan 7 yarışta işlerin nasıl gelişeceğini şimdiden bilmek biraz zor. Ancak hemen şunu söyleyebiliriz, Dünya Ralli Şampiyonası'nda şimdi kıran kırana bir mücadele başlayacak. Gelecek hafta Almanya'da gerçekleştirilecek 10'uncu yarışta bakalım ipi kim göğüsleyecek. Finlandiya'da ikinciliği Markko Martin alırken, Carlos Sainz ve Loeb de onu izledi.

PİLOTLAR KLASMANI
1- Sebastien Loeb (Fr) 66 puan
2- Petter Solberg (Nor.) 44 puan
3- Markko Martin (Estonya) 42 puan
4- Marcus Grönholm (Fin) 42 puan
5- Carlos Sainz (İsp.) 40 puan
6- Francois Duval (Belçika) 31 puan

MARKALAR KLASMANI
1- Citroen 109 puan
2- Ford 83 puan
3- Subaru 64 puan
4- Peugoit 61 puan
5- Mitsubishi 17 puan

D'Orient'te en hızlı Mevius

DÜNYA Cross Country Şampiyonası'nın 6'ncı ayağı olan Rallye D'Orient, Ankara'dan başlayıp bir hafta sonra Antalya'da sona erdi. Otomobil, motosiklet ve kamyon branşlarında çok sayıda aracın katıldığı yarış sonunda otomobilde De Mevius birinciliği kazandı. Toplam 3300 kilometrelik yarışın bundan sonraki etabı ise Ekim ayı ortasında Dubai'de gerçekleştirilecek. Yarışlara Türkiye'den otomobil sınıfında Vural Ak katıldı. Ancak Ak yarışı 11'inci sırada bitirebildi. Motosiklette, büyük umudumuz Kemal Merkit 10 ve Kutlu Torunlar da 23'üncü oldu. Gerçekten çok çetin çekişmeli geçen yarışa üç kategoride 80'e yakın araç katıldı. Yarışlar sonunda ilk iki sırayı şu yarışcılar aldı:

MOTOSİKLET: 1- Brucy (Fr), 2- Ullevalsete (Nor.).

OTOMOBİL: 1- De Mevius (Bel.), 2- Schlesser (Fran.), KAMYON: 1- Tchsguine (Rus), 2- Szaller (Hol) (İki yarışcı katıldı)

Can Artam başarılarını sürdürüyor

FORMULA 3000'deki tek Türk pilotu olan Can Artam Almanya'da başarılarını sürdürüyor. Bu sezon çıktığı 7'nci yarışında da başarılı oldu ve 10'uncu sırada yer aldı. 17 aracın start alıp 11'inin yarışı bitirdiği müsabakada Can Artam'ın aldığı bu derece takdirle karşılandı. Can Artam, bundan sonraki yarışını Macaristan pistinde gerçekleştirecek

Formula 1'de yarın Macaristan yarışı var

Dünya Formula 1 Şampiyonası'nın 13'üncü ayağı yarın Macaristan'da koşulacak. Halen genel klasmanda lider olan Alman Michael Schumacher'in Macaristan'da yine birinci gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor elbette. Bugüne kadar yapılan 12 yarışın 11'ini kazanan Schumi, sona yaklaştıkça şampiyonluğa adım adım gidiyor. Schumi halen 110 puanla lider iken, onu izleyen Barrichello 74 puanla ikinci ve Button da 61 puanla üçüncü durumda bulunuyor. Eğer Schumi, yarın Macaristan'da yine kazanırsa, şampiyonluğa bir adım daha yaklaşacak. Tabii bu arada Ferrari de markalar klasmanında yerini iyice sağlamlaştıracak..

Opel pistte başarılı

OPEL, Türkiye Pist Şampiyonası'nda başarıdan başarıya koşmayı sürdürüyor. Türkiye Pist Şampiyonası'nın 4'üncü ayağında Super 1600'da Opel Corsa ile Erkut Kızılırmak, Super Production'da da Bülent Solmaz Opel Astra ile birinciliği kazandı. Bu arada Grup Max'i de Ethem Genim ve Formula 3'te de Mert Tahincioğlu birinci oldu. Opel pist ekibi, şampiyonadaki başarılarını sürdüreceklerini ifade ederek, "sonunda şampiyonluğu biz kazanacağız" dediler.

Klasik tutkunları Polonez'de buluştu

KLASİK otomobil tutkunları Polonezköy'de buluşarak, tam anlamı ile bir gövde gösterisi yaptı. Çok sayıda klasik eski otomobillerin biraraya geldiği bu günde, klasik otomobiller arasında bir de güzellik müsabakası düzenlendi. Çok sayıda aracın katıldığı güzellik yarışmasını sonuçta Ar Collection'a ait 1954 model bir Bentley otomobil kazandı.

Seat Cup'ta yarın büyük mücadele

SEAT Cup Türkiye Şampiyonası'nın 6'ncı ayağı yarın Körfez pistinde koşulacak. 6 yarış sonunda genç Mert Aytuğ genel klasmanda liderliğini sürdürüyor. Yarın çok sayıda aracın katılımı ile gerçekleştirilecek yarışın çekişmeli geçmesi bekleniyor. Bir festival havasında geçecek yarışmalarda gözler yine gene Mert Aytuğ, Ertan Nacaroğlu, J. Tahincioğlu, Osman Güney ve Ali Gulan üzerinde olacak. Seat Cup üç yarış sonra bitecek.


14 Ağustos 2004
Cumartesi
 
DEMİR FEYİZOĞLU


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED