AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Dersler teneffüsler gibi zevkli olacak
Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, hazırlanan yeni ilköğretim müfredatıyla öğrencilerin derslere severek ve isteyerek gireceğini söyledi.

MEB'e 9 bin öğretmen
Milli Eğitim Bakanlığı yeni öğretmenler alacak. 48 branşta yapılacak atamalar için başvurular, 18-27 Ağustos günleri arasında kabul edilecek.

Kartal Anadolu İmam Hatip'in ÖSS başarısı
İlk mezununu verdiği 2002 yılından beri ÖSS'de büyük başarılara imza atan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin tamamı 160 barajını aştı.

Kayıtta 'zorunlu bağış' alan müdüre soruşturma

Roche'a operasyon
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla harekete geçen Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı iki ekip, incelenmek üzere SSK'ya ilaç satan Roche ilaç şirketinin muhasebe kayıtlarına el koydu.

Vali Yücel, devlet töreniyle uğurlandı

Jandarma halkla bütünleşecek
Jandarma Genel Komutanlığı, halkla ilişkileri güçlendirmek için personeli eğitirken, uymaları gereken 'altın kuralları' anlatıyor.

Hukuktan şaşmadı
Yazılı açıklamayla hakkındaki iddialara açıklık getiren Yargıtay Başkanı Özkaya, Alaattin Çakıcı'yla hiçbir bağının olmadığını, MİT'in kendi işini, Yargıtay'ın da hukuk çerçevesinde kendi işini yaptığını bildirdi.

Sözün tükendiği gün
Gebze'nin Tavşancıl beldesinde meydana gelen tren kazasında ölenlerin cenazelerinde gözyaşları adeta sel oldu. Bakan Yıldırım, "Sözlerin tükendiği, söylenecek fazlaca bir şeyin olmadığı bir gün yaşıyoruz" diyerek duygularını dile getirdi.

'Kırmızı ışık' ihlali belgelendi

Makinistler mercek altında
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TCDD Genel Müdürlüğü'nden makinistlerle ilgili rapor istedi. Makinistlerin çalışma saatlerinden psikolojik durumuna kadar pek çok konunun araştırılması talimatı veren Yıldırım, 500 yeni makinist alınması için girişimlerde bulunacağını bildirdi.

Yük treninin 6 vagonu raydan çıktı

Şov yapmıyor can kurtarıyoruz
En önemli sorunlarının otomobil vergisi olduğunu belirten Nasuh Mahruki, "AKUT bugüne kadar otomobil vergisi olarak 50 milyara yakın para ödedi. Biz bu arabalarla taksicilik yapmıyor can kurtarıyoruz" dedi.

Zincirleme ölüm
Benzini biten TIR'ı yolun kenarına çeken sürücünün sebep olduğu zincirleme kazada 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Ölenlerden Gökhan Yılmaz, bir gün önce evlenmişti.

'Yeşil Kart'lı dram
Yeşil kartlı gırtlak kanseri hastası, gidecek yeri olmadığından hastane bahçesinde yatıyor. Prof. Dr. Kınay, "Hastane bahçesinde yatan başka hastalarımız da var ama yatacak yer veremiyoruz" dedi.

Kısa kısa..



14 Ağustos 2004
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED