AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K  F İ S K O S
Ankara'da satılık 'deniz' manzaralı ev

Siyasette genel başkana yakın bir isim olmak çok önemlidir. Ankara'da "Deniz" manzaralı bir eve, değerinin iki katını ödemek pahasına da olsa.

Siyasette lidere yakınlık önemlidir. Genel başkana yakın bir isim olmak, o kişiyi bir adım öne çıkartır. Ancak son yıllarda lidere yakın olmak için ilginç yöntemler izleniyor. Örneğin Başbakan Erdoğan'la komşu olmak isteyen birçok siyasi ve gazeteci, aynı apartmanda oturmak için kesenin ağzını açmak zorunda kaldı. Erdoğan, yıllardır Ankara'nın lüks semtlerinde oturan Başbakanların aksine gecekondu bölgesini tercih etti. Peşinden bazı milletvekilleri ve televizyoncu iki isim aynı apartmandan daire aldılar. Benzer bir durum CHP'de yaşanıyor. CHP lideri Deniz Baykal, Ankara'nın Or-An semtinde kiracı olarak kalıyor. Ancak Baykal'ın zengin bürokrat ve işadamlarının yaşadığı Angora'da kendi evi var. Baykal'a komşu olan ve buradaki evini satmak isteyen bir siyasi yaşadığı ilginç olayı yakın çevresine şöyle anlattı: "Deniz Bey'in evinin tam karşısında villam var. CHP'li arkadaşlara haber gönderdim 'Deniz manzarılı evim var, almak ister misiniz' diye. Genel Başkan'a yakın bir isim, piyasa değerinin üzerinde fiyat teklif etti. Anlaşırsak evi vereceğim."

  • 'Eğer' ile 'meğer' evlenmiş 'keşke' diye çocukları olmuş
    Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kabinenin en renkli bakanlarından. Hoş sohbeti ile tanınan Çelik, ortamına göre nükteli veya iğneleyici örnekler verir. Kabine değişikliğinin en çok konuşulduğu şu günlerde Çelik, geçen hafta yaşadığı bir olayı şöyle anlattı: "İstanbul'da bir grup gazeteci arkadaşla sohbet edi-yoruz. Belli aralıklarla hep aynı sorular geliyor. 'Eğer şöyle olursa veya böyle olursa sizin de görevden alınacağınız söyleni-yor'... Ben de arkadaşlara şu cevabı verdim; Eğerle meğer evlenmişler, nur topu gibi 'keşke' adını verdikleri bir çocukları olmuş!.."

  • 'Yağcılık olmasın' diye...
    Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam'da yapılan kampında milletvekilleriyle gruplar halinde görüştü. Erdoğan'ın, kapalı kapılar ardındaki görüşmelerde milletvekilleriyle samimi diyaloglara girdiği ve sık sık espri yaptığını öğrendik. Balıkesir milletvekilleriyle yapılan görüşmeler sırasında illerinin sorunlarını dile getiren milletvekilleri, zeytinyağı ihraç edilemediğini anlatarak, "Zeytinyağı evlerde kaldı Sayın Başbakanım" demesi üzerine Erdoğan araya girerek, "Şu evde kalan zeytinyağlarından biz hiç görmüyoruz" diye espri yaptı. Görüşmelere katılan Genel Sekreter İdris Naim Şahin'in de, "Sayın Başbakan'ım yağcılık olmasın diye size getirmi-yorlar" deyince odadan kahkaha sesleri yükseldi.

  • 'Sigara paranızı eşinize harcayın'
    Başbakan Erdoğan'ın sigara kullanmadığı ve sigara içilmesine karşı olduğunu herkes biliyor. Çünkü Erdoğan, her gittiği yerde sigaraya karşı uyarılarda bulunuyor. Erdoğan, Kızılcaham'da kampında televizyondan izlediği Manchster United-Fenerbahçe maçını 4-2'den sonra terkederek havuz başında sohbet eden milletvekillerinin yanına gitti. Ağrı Milletvekili Melik Özmen'in gömlek cebindeki sigara paketini gören Erdoğan, sigara paketini isteyerek üzerine "Bundan sonra sigara içmeyeceğim. 28.09.2004" yazdı ve Özmen'e imzalattı. Başbakan, son Doğu ve Güneydoğu Anadolu gezisinde de uyarılarını sürdürdü. Siirt'in Şirvan ilçesinde bir vatandaş, ağzındaki sigarasından bir nefes daha çekip Erdoğan'a geçim sıkıntısını anlatmaya başlayınca; araya giren Erdoğan, "Sigarana ayırdığın parayı bundan sonra hanımın için harca. Böylece tasarruf edersin" tavsiyesinde bulundu.

  • Meclis yönetimi benzin parasından kurtarıyor!
    Meclis yeni dönemde Başkan ve yeni yönetimi seçecek. Meclis İdare Amiri ve Divan Katipliği için ise AK Parti ve CHP'de çok sayıda adayın olması dikkat çekiyor. Bu makamlara neden bu kadar çok talep olduğunu araştırdığımız zaman ise ilginç bir gerçekle karşı karşıya kaldık: "Benzin parasından kurtulmak." İdare Amirleri ve Divan Katiplerine makam odası ve makam arabası tahsis ediliyor. Makam arabalarının yakıt masraflarını ise Meclis ödüyor. Adaylardan biri, "Seçim bölgeme gidip gelirken aylık 3 milyar benzin masrafım oluyor. Sırf bundan kurtulmak için aday oldum" deyince kulaklarımıza inanamadık.

  • Sadık Yakutspor
    AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut tam bir futbol tutkunu. Fenerbahçe kongre üyesi olan Yakut, aynı zamanda Gençlerbirliği'nin de yönetim kurulu üyesi. Yakut, Kayserili olması nedeniyle Kayserispor'u da tutuyor. Meclis'te verilen açılış resepsiyonunda Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in gözü Sadık Yakut'un bordo-siyahlı kravatına takıldı. Şahin, "Sayın Yakut bu kravat hangi takımı temsil ediyor. Fenerbahçe'n Manchester United'e yenildi. Gençlerbirliği'n UEFA'dan elendi. Yeni bir takım mı kurdun?" deyince, Yakut, "Bu renkler Sadık Yakut-spor'un renkleri sayın bakanım" karşılığını verdi.


      HAMDİ ATEŞ  ERHAN SEVEN  BİLAL ÇETİN


    4 Ekim 2004
    Pazartesi


    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED