|
AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ |
| |
|
|
|
Bugünkü Yeni Şafak |
|
|
|
|
|
|
ortak kültürel yol haritası Doğu Konferansı Türkiye Buluşması, "düşünce akımları arasında da diyaloğu kurumsallaştırmayı" önerdi.
100'e yakın gazeteci ve düşünce adamının katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, "Doğu Nedir?", "Doğu'nun Mevcut Durumu Nedir?", "Doğu Ne Yapmalıdır?" ve "Doğu Hangi Araçlarla Alternatif Üretebilir?" başlıklı sorular tartışıldı. Toplantılarının sonuç bildirgesini, Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Taksim Golden Age Otel'de açıkladı. Bildiride, ABD ve Batı uygarlığının, ekonomik, bilimsel ve kültür kazanımlarını tehdit unsuru olarak kullandığının belirtildiğini söyleyen Prof. Bekaroğlu, "Doğu Konferansı Girişimi, ülkeler arasında olduğu kadar, düşünce akımları arasında da ortak sorunlar etrafında sürekli diyalogları kurumsallaştırmayı önermektedir" dedi.
Toplantıya mesaj gönderen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de, Konferans'ı "önemli bir eksikliği gidermek için zamanlıca tasarlanmış bir proje" diye niteledi.
|
|
|
|
|
|
|