AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R

Grönholm, Loeb'i durdurdu

Dünya Ralli Şampiyonası'nın Finlandiya ayağında, halen genel klasmanda lider olan ve şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösterilen Fransız pilot Loeb'e, Finlandiyalı rakibi Grönholm "dur" dedi. Grönholm, ülkesinde güçlü rakibini geçerek birinci gelirken, Loeb de ikinci sırada yer aldı. Ancak bu sonuca rağmen Loeb şampiyonluktaki iddiasını sürdürüyor.

Çok çetin geçen yarışta Grönholm, baştan itibaren rakibi geride bırakmayı başardı.105 aracın kayıt yaptırdığı yarışta araçlar 1363.40 kilometre koştular. Peugeot'un pilotu Finli pilot bu sonuçla bu sezon beşinci kez birincilik kürsüsüne çıktı.

Çok çetin bir parkurda koşulan yarışı Grönholm birinci sırada tamamlarken, Sebastien Loeb de ikinci oldu. Martin ise üçüncü sırada yer aldı. Pilotlar arasındaki mücadele kıran kırana geçerken, markalar arasında da çetin bir çekişme yaşanıyor. Finlandiya Rallisi'nden sonra Peugeot birinciliğini korudu.

PiLOTLAR KLASMANI
1- Loeb (Fransız) 83 puan
2- Grönholm (Fin) 55 puan
3- Solberg (Norveç) 53 puan
4- Martin (Estonya) 48 puan
5- Gardemeister (Fin) 47 puan
6- Rovanpera (Fin) 22 puan

MARKALAR
1- Peugeot 106 puan
2- Citroen 105 puan
3- Ford 69 puan
4- Subaru 59 puan
5- Mitsubishi 43 puan
6- Skoda 8 puan

Hitit rallisi start alıyor

Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından bu sezon 32'incisi düzelnenen Hitit Rallisi bugün start alıyor. 303.20 kilometrelik parkur, 113 özel etaptan oluşuyor. Araçlar özel etapta 1113.40 kilometrelik yol katedecek.İki etaptan oluşan rallinin özel etapları toprak yolda olacak.
Start Bilkent Üniversitesi'nin verilecek. Ödül töreni de yarın yarıştan sonra yapılacak.

Sakarya, ralli ile yaralarını sarıyor

1999 yılında yaşadığı büyük depremle maddi-manevi yıkıma uğrayan Sakarya yaralarını dostluk, barış ve sporla sarmaya başladı. Bu nedenle Sakarya'da ilk kez yapılan Türkiye Rallikros Şampiyonası'nın dördüncü ayağı gerçekten güzel bir organizasyon altında geçti. Kalabalık bir meraklı tarafından izlenen ve o derece de çetin geçen yarışlar Arifiye'de gerçekleştirildi. 112 aracın katıldığı ve 3 kategori üzerinden yapılan yarışlarda otomobiller parkura tek olarak çıktı ve toplam 5 tur atarak en iyi zamanı elde etmeye çalıştı. Ege Asal-Vena-Lassa sponsorluğunda yapılan ralli, ilk kez yapılmasına rağmen Arifiye Belediyesi tam not aldı. Rallinin gelecek yıllarda çok daha fazla katılımcı araçla gerçekleştirilmesi bekleniyor. Yarışlarda dereceler şöyle oluştu:I.Kategori:1-Vedat Diker, 2-Yavuzhan Cabbaroğlu,3-Serkan Birincioğlu II.Kategori: 1-Emin Okan Koçer, 2-Celalettin Uludağ, 3-Tuncer Sancaklı III.Kategori: 1-Tansel Tunca, 2-Tan Uydaş, 3-Tolga Şanşal Yarışlardan sonra kazananlara ödüllerini Sakarya Milletvekili ecep Yıldırım ve Arifiye Belediye Başkanı Yusuf Çelebi verdi.

Formula 1'e az kaldı

21 Ağustos'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Formula 1 yarışı için geriye sayım başladı.İstanbul Park pisti yarışa hazır hale geldi. Biletlerin yarış gününe kadar tamamen satılması için çalışılıyor. Otellerde yer kalmadı. Formula için İstanbul'a gelecek olan binlerce yabancı turist için gerekli tedbirler de alında. Bu arada İstanbul'a bu nedenle yüzlerce gazeteci ve TV mensubu gelecek. 200 'e yakın ülkeden canlı veya banttan naklen verilecek yarış, aynı zamanda Türkiye'nin tanıtımına da büyük katkı sağlayacak ve milyonlarca dolarlık döviz girdisi sağlayacak.

Karting'te büyük çekişme

Türkiye Karting Şampiyonası'nın 4. ayağı Tuzla'da gerçekleştirildi.Bu etap çok çekişmeli geçti. Bu etaptan sonra mini kategorideEmre Şentürk, Formula A kategorisinde Mahmut Sarıbıçak, Jica kategorisinde Murat Can Akdoğan birinci oldu. 7 ayaktan oluşan Karting yarışlarının son iki ayağı Bursa'da olacak.

J.Tahincioğlu F 1 yolunda

Türkiye Otomobil Sporları Başkanı Mümtaz Tahincioğlu'nun oğlu Jason Tahincioğlu, Jorden tekımına ait Toyota marka F1 aracı ile Silverstone'de test turları attı. Başarılı bir performans gösteren Tahincioğlu (21) "Türk bayrağını İngiltere'de taşımaktan gurur duyuyorum. F11 pilotu olmak çok zor. Ben 6 yaşından beri otomobil kullanıyorum. Hayalimde F1 pilotu olmak yatıyor. Buna kavuşmam için daha 2-3 yılım var"dedi. Tahincioğlu, pistte ilk kez F11 aracı kullanarak tarihe de geçmiş oldu.


13 Ağustos 2005
Cumartesi
 
DEMİR FEYİZOĞLU


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED