AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • Gel git Konya 6 saat sözü tarihe karışıyor
    Ankara-İstanbul arasındaki hızlı tren projesinin yapımı sürerken, hükümet Ankara-Konya arasını da kısaltmak için harekete geçti. Ankara-Konya Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanması ile iki şehir arasındaki yolculuk süresi 1 saat 15 dakikaya inecek. Böylece Ankara'da çok sık kullanılan "Konya git-gel 6 saat" deyimi de değişmiş olacak. TCDD yönetimi DPT ve Hazine'den 220 milyon dolarlık altyapı ihalesinin yapılabilmesi için 2005 Yılı Yatırım Programına 22 milyon dolarlık bir ödeneğin konmasını istedi. DLH Genel Müdürlüğü'nün projeleri arasında yer alan Polatlı-Afyon-İzmir Demiryolu'nun 40 kilometrelik bölümünü oluşturan Polatlı-Kocahacılı hattı da Ankara-Konya Hızlı Tren Projesi'ne dahil edildi. TCDD projenin tamamı yerine öncelikle altyapı ihalesini yaparak maliyeti düşürmeyi planlıyor. 220 milyon dolar olarak hesaplanan altyapının yapılacak ihale ile yüzde 40'a varan indirim olacağı ve 135 milyon dolara ihale edilebileceği tahmin ediliyor. Projenin kaynağı ise Türk Telekom'un kasasından Hazine'ye aktarılan yaklaşık 2 milyar dolardan TCDD'nin projelerine aktarılacak olan miktardan karşılanacak. Toplam maliyetin 545 milyon dolar olması bekleniyor.

  • HAMDİ ATEŞ

  • Bayram davasında 9 tahliye
    Eski Van milletvekili Mustafa Bayram'ın oğlu Hamit Bayram'ın, Van Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi'nden kaçırılması olayına karıştıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan 9 sanık, 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mustafa Bayram, Mecit Bayram, Fırat Acar, Necdet Coşkun, Mehmet Demirel, Kaya Ece, Reşit Unak, Suphi Durmaz ve Recep Delen katıldı. Mahkeme heyeti, Mustafa Bayram'ın "teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yapmak suçundan" hakkında yeterli delil bulunmadığından beraatine, tutuklu 9 sanığın da "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan ayrı ayrı beraatine karar verdi. Heyet, suçun işleniş biçimi, suç konusunun önemi, faillerin amaçları, suç, sebep ve saikleri göz önünde bulundurularak, eylemin devlet otoritesini sarsacak nitelikte olması, toplumda yarattığı infial ve meydana gelen tehlikenin boyutları ve ağırlığı nedeniyle uygulamada alt sınırdan ayrılarak, sanıkların 3'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verildi. Suçun birden fazla kişi tarafından ve silahla işlenmesini göz önünde bulunduran heyet, sanıkların cezalarını önce 6'şar yıla çıkardı, daha sonra duruşmalardaki iyi hallerini göz önünde bulundurarak 5'er yıla indirdi. Mustafa Bayram'ın 8 ay, diğer 8 sanığın ise 13 ay cezaevinde tutuklu kaldıklarını dikkate alan mahkeme heyeti, sanıkların tahliye edilmelerine karar verdi. Tutuksuz yargılanan Hamit Bayram, Hecer Bayram ve Hüsnü Özbuz'un beraatlerine, firardaki sanık İmdat Bayram'ın "gıyabi tutukluluk" halinin ise devamına hükmetti.

  • Türkyılmaz davası yine ertelendi
    Ermenistan ulusal arşivlerinde araştırma yapan ABD'nin Kuzey Carolina'daki Duke Üniversitesi'nde doktora öğrencisi Yektan Türkyılmaz, araştırma yapmak için gittiği Erivan'da sahaflardan ikinci el kitaplar satın almış, yurtdışına çıkarken de antika kitapları kaçırmaya çalıştığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Ermenistan ulusal arşivlerinin açıldığı ilk ve tek Türk araştırmacı Türkyılmaz, 17 Haziran'dan bu yana Ermenistan'da tutuklu bulunuyor. Ağustos ayında ikinci kez hakim karşısına çıkan Türkyılmaz, tanıkların dinlendiği bu duruşmada da serbest bırakılmadı. Uluslararası camiada tutuklama kararına tepkiler sürüyor.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ

  • Musevi asıllı Türk'ten vakıflara bir milyon YTL değerinde bağış
    Çanakkale'nin Ezine ilçesinde doğan ve 85 yıllık yaşamının tamamını bu şehirde geçiren Musevi asıllı Türk vatandaşı, yaklaşık 1 milyon YTL değerindeki 2 katlı evini ve dükkanını Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağışladı. 65 yıldır tuhafiye dükkanı işleten Mişon Gezmiş (Yohay), "Müslümanlar, Hıristiyanlar ve Museviler bu ülkede iç içe yaşadı ve yaşıyor. Bu nedenle bağışımın, Türkiye'de yaşayan tüm ihtiyaç sahibi vatandaşların yararına kullanılmasını istedim" dedi.

  • Katsayının 8 yıllık bilançosu: 41 okul ve 166 bölüm kapandı
    Meslek liselerine uygulanan katsayı adaletsizliği, mesleki ve teknik ortaöğretim okullarının giderek azalmasına yol açıyor. 1997'den bu yana 41 okul ve 166 bölüm kapatıldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 1997'den bu yana mesleki ve teknik ortaöğretim okullarından 41'i ile 166 bölümün kapatıldığını, 157 okulun da birleştirildiğini bildirdi. Hüseyin Çelik, DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın mesleki ve teknik eğitim okullarına ilişkin soru önergesini yanıtladı. "Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına öğrencilerin ilgi göstermemesinin temel sebebinin, bu okulların öğrencileri ile ilgili yükseköğretime geçiş sistemindeki adaletsizlikler olduğu değerlendirilmektedir" diyen Çelik, üniversiteye yerleştirme sisteminin fırsat eşitliği sağlayacak şekilde yeniden düzenleneceğinin hükümetin "Acil Eylem Planı''nda yer aldığını hatırlattı. Çelik'in yazılı cevabında, 1997-1998 ile 2004-2005 öğretim yıllarını kapsayan dönemde mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrenciler ile kapatılan ve birleştirilen okullarla ilgili veriler de yer aldı.

  • ANKARA (A.A)

  • Özel şirketler ODTÜ ve Boğaziçi mezunu istiyor
    İş ve insan kaynakları sitelerinden olan "Yenibir.com" üyesi bulunan 9 bin işyerinde gerçekleştirdiği "işe alımlarda kurumların en çok tercih ettiği üniversite ve bölümler" araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Buna göre, 2005 yılının ilk 7 ayında işverenler, en çok ODTÜ mezunlarını işe almayı tercih etti. Elektrik-elektronik mühendisliği ise, işe alımlarda en fazla tercih edilen bölüm oldu. Araştırmada yüzde 16 ile ODTÜ birinci olurken, ODTÜ'yü yüzde 12 ile Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi takip etti. Araştırma sonucuna göre Bilkent Üniversitesi yüzde 8'le dördüncü tercih edilen üniversite olurken İstanbul Üniversitesi yüzde 4, Yıldız Teknik Üniversitesi yüzde 4, Ankara Üniversitesi yüzde 2, Dokuz Eylül Üniversitesi yüzde 2, Ege Üniversitesi yüzde 2 tercih edildi. İşverenlerin işe alımda en çok tercih ettiği bölümler ise mühendislik bölümleri oldu. İlk sırada yüzde 13 ile elektrik elektronik mühendisliği yer alırken; makine mühendisliği yüzde 9 ile ikinci, bilgisayar mühendisliği ve endüstri mühendisliği ise yüzde 5'lik oranla üçüncü sırada tercih edilen bölümler oldu. Bu bölümleri, işletme (yüzde 4), kimya mühendisliği (yüzde 3), iktisat (yüzde 3), biyoloji (yüzde 2), muhasebe (yüzde 2) ve işletme mühendisliği (yüzde 2) izledi.

  • İSMAİL ZELVİ-İSTANBUL

  • Ege Üniversitesi'nde kayıtlar 5 eylülde başlıyor
    Ege Üniversitesi'ne (EÜ) bağlı fakülte ve yüksekokullara, 2005-2006 akademik yılında 8 bin 61 öğrenci alınacağı bildirildi. EÜ'den yapılan yazılı açıklamayagöre, öğrenci kayıtları 5 Eylül-12 Eylül tarihlerinde Merkez Kütüphanesi'nde yapılacak. Yükseköğretim kurumuna kayıt hakkı kazanan, ancak ortaöğretim kurumlarındaki ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonucunda mezun olacak son sınıf öğrencilerinin kayıtları ise 13 Eylül-16 Eylül tarihlerinde EÜ Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nda gerçekleştirilecek. Yabancı uyruklu öğrencilerin kayıt işlemleri yine Merkez Kütüphanesi'nde 5 Eylül-9 Eylül tarihlerinde, mazeret kayıtları ise 12 Eylül'de yapılacak. EÜ'ye yeni akademik yılda, 3 bin 440 ön lisans, 4 bin 281 lisans, 340 özel yetenekle olmak üzere 8 bin 61 öğrenci kayıt yaptıracak. Kayıt esnasında TC uyruklu adayların ÖSYS sonuç belgesi (aslı), lise diploması (aslı), 12 fotoğraf (son 6 ay içinde ön cepheden çekilmiş kız öğrenciler için başı açık ve güneş gözlüksüz, erkek öğrenciler için ise sakalsız ve güneş gözlüksüz), nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi (önlü-arkalı), ikametgah belgesi, askerlik belgesi (1983 ve daha büyük doğumlu erkek öğrenci adayları için), öğrenim giderleri makbuzu isteniyor. Yabancı uyruklu adaylardan istenilen belgeler ise şöyle: "YÖS veya eşdeğer sınav sistemlerinin sonuç belgesi (aslı), lise diploması (aslı), Milli Eğitim Bakanlığı Lise Eşdeğerlik Belgesi (aslı), öğrenim vizesi, pasaport örneği (İngilizce değilse tercümesi), ikamet tezkeresi, Tömer Belgesi, 15 fotoğraf, öğrenim giderleri makbuzu." İZMİR (A.A)

  • ABD: Aranan Iraklı Türkiye'de
    ABD'li yetkililer, El Kaide lideri Usame bin Ladin ile bağlantısı olduğu şüphesiyle hakkında soruşturma açılan ve uzun süre izlenen Irak kökenli Tarık Hamdi adlı kişinin Türkiye'de Irak Dışişleri Bakanlığı için çalıştığını ileri sürdü. Eski CIA görevlileri ve adının açıklanmasını istemeyen iki ABD'li yetkili, Bin Ladin'in ABD'deki kilit adamlarından biri olduğu iddia edilen Tarık Hamdi'nin Türkiye'de çalıştığını söyledi. Hamdi, hakkında 2001 yılında soruşturma açılmış, evinde aramalar yapılmış, uzun süre de ABD istihbarat birimleri tarafından izlenmişti. Bin Ladin'le bağlantıları olduğu iddia edilen Hamdi, herhangi bir terör saldırısı ile bağlantısı olduğuna dair somut bir kanıt bulunamadığından tutuklanamamıştı. Eski bir CIA görevlisi olan ve Hamdi'yi uzun süre izleyen Vince Cannistraro, elektronik posta yoluyla Hamdi ile görüşmeyi sürdürdüğünü ve kendisinin Türkiye'de Irak Dışişleri Bakanlığı'na bağlı olarak diplomatik bir görevde olduğunu söyledi. Ramazan Er ise bu konuda kendilerine ulaşan bir bilgi bulunmadığını söyledi.

  • İzinsiz gösteride 6 DEHAP'lıya tutuklama çıktı
    Van'da bir süre önce "İzinsiz Gösteri ve Yürüyüş Yapmak" suçundan gözaltına alınan 12 kişiden 6'sı tutuklandı. 9 Ağustos 2005 tarihinde AK Parti İl Teşkilatı'nın önünde, "bölgede sürdürülen operasyonların durdurulması ve terörist başı Abdullah Öcalan üzerinde iddia edilen tecridin kaldırılması" için oturma eylemi yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan DEHAP üyesi 12 kişi, sorgulamalarının ardından önceki gece mahkemeye sevk edildi. Van 4 Nolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Türk Ceza Kanunu'nun 2911 sayılı "İzinsiz Gösteri ve Yürüyüş Yapmak" suçundan yargılananlardan Teyfik Say, Behzat Kaplan, Mirza Yacan, Osman Görür, Eylem Açıkalın ve Hatice Topluişten, tutuklanarak Van M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Altı kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

  • VAN (A.A)

  • Hürriyet binasına çevrili kalaşnikof silah bulundu
    Güneşli'deki Hürriyet Medya Towers yakınında, binaya yöneltilmiş halde, ateşlemesi cep telefonuna bağlı otomatik tüfek düzeneği bulundu. Önceki gece Hürriyet Medya Towers'ın bulunduğu bölge yakınlarından otomatik silah sesleri geldiği yönünde polise ihbar yapıldı. Polis ekiplerinin çevrede sürdürdüğü araştırma sonucu dün sabah boş bir alanda, bir paket içerisinde, yönü binaya doğru ve ateşlemesi cep telefonuna bağlı kalaşnikof marka otomatik tüfek bulundu. Tüfeğin şarjörünün boş olduğu belirlendi. Emniyet yetkilileri, çok yönlü soruşturmanın Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve diğer birimlerce sürdürüldüğünü belirttiler. Daha önce de 22 Aralık 2004 tarihinde, namlusu binaya yöneltilmiş halde kalaşnikof marka otomatik tüfek ile düzeneği bulunmuştu.

  • İSTANBUL (A.A)

  • Yaralı asker şehit oldu
    Tunceli'nin Geyiksuyu Bölgesi'nde, teröristlerin ateş açması sonucu yaralanan dört askerden birisi hastanede hayatını kaybetti. Çatışmada ağır yaralanarak Fırat Üniversitesi Fırat Tıp Merkezi'ne getirilen piyade er Hüseyin Yanık (21), yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Şehit asker Yanık'ın cenazesi yapılan otopsinin ardından Sinop'a gönderildi.

  • Bakan Pepe, 7 çiftin evlilik masraflarını karşılayacak
    Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli'nde 7 çifti evlendirecek. Pepe, Kocaeli'nin 7 ilçesinden belirlenen 7 çifti, bütün düğün masraflarını karşılayarak evlendirecek. İzmit Grand Yükseliş Oteli'nde yapılacak düğünde nikahları Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kıyacak. Nikahta şahitlikleri de 7 ilçenin belediye başkanları yapacak.

  • ANKARA (A.A)

  • Bucak, mahkemeye zorla getirilecek
    Kapatılan DEP'in eski milletvekilleri Leyla Zana, Orhan Doğan, Hatip Dicle ve Selim Sadak'ın yeniden yargılanmalarına devam edildi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına DEP'lileri avukatları Mehmet Nuri Özmen temsil etti. DYP eski milletvekili Sedat Bucak'ın da bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi. Cumhuriyet Savcısı Dilaver Kahveci, duruşma salonundaki yabancıların gerekli izni almadıklarını ve uluslararası hukuk kurallarına göre duruşmayı izleyemeyeceğini belirterek, bu kişilerin salondan çıkarılmasını istedi. Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, konunun kendi yetkilerinde olmadığını, salona girenleri de çıkartamayacaklarını söyledi.

  • ANKARA (A.A)

  • Milas'ta şüpheli orman yangını
    Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan orman yangını vatandaşlara korku dolu anlar yaşatırken, yangın Milas Orman İşletme Şefliği'ne bağlı ekiplerin zamanında müdahalesiyle söndürüldü. Yusufça köyü yakınlarında dün saat 21.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangını, Milas Orman İşletme Şefliği'ne bağlı ekiplerin zamanında müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangın sonrasında inceleme yapan yetkililer, yangının üç ayrı noktadan çıktığını belirledi.

  • MUĞLA

  • İnek kavgası
    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ineklerin kavun tarlasına girmesi sonucu iki aile arasında çıkan kavgada pompalı tüfekler konuştu. İnek kavgasında 1 kişi ölürken 5 kişi yaralandı. Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Karacanlı köyünde, ineklerin kavun tarlasına girmesi yüzünden çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 2'si ağır 5 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre olay, dün akşam saatlerinde Reyhanlı'nın Karacanlı köyünde meydana geldi. İddiaya göre, Karacanlı köyünde oturan Döner ailesine ait kavun tarlasına, Karasüleymanoğlu köyünde yaşayan Atasever ailesine ait 2 inek girdi. Bu yüzden çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Pompalı tüfeklerin kullanıldığı kavgada, Abdurrahman Atasever (47) hayatını kaybetti. Yaralılardan Taha Döner ve Adnan Döner Antakya Devlet Hastanesi'ndeki ilk tedavilerinin ardından Hatay Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, Adnan Döner'in durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yakın mesafeden pompalı tüfekle göğsünden vurulan Cuma Atasever ise, Özel Doğu Akdeniz Hastanesi'nde ameliyata alındı. Kavgada hafif şekilde yaralanan Halit Atasever ile Ali Atasever de ayakta tedavi edildi. Emniyet güçleri, olayın daha fazla büyümemesi için köyde ve yaralıların kaldırıldığı hastanelerde geniş güvenlik önlemleri aldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

  • HATAY (İHA)

  • Hafta sonunda bunaltıcı hava geliyor
    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tüm yurtta mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda biraz daha artacağını bildirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıkları hafta sonunda biraz daha artarak uzun yıllar Ağustos ortalama maksimum sıcaklık değerlerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre İstanbul'da hava sıcaklığının bugün ve yarın 34 dereceye, pazartesi gün ise 33 dereceye çıkması bekleniyor. Tahminlere göre, bugün ve yarın İzmir'de hava sıcaklığı 37, pazartesi 33 derece olacak. Yurtta en yüksek hava sıcaklığının, hafta sonunda Şanlıurfa'da gerçekleşmesi ve bugün 42, yarın 43, pazaresi 44 derece olması bekleniyor.

  • Yeni yıla seminerle hazırlanıyorlar
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, belediye yöneticilerini, yeni hizmet yılına motivasyon programıyla hazırlıyor. Büyükşehir, hizmet içi eğitim programı çerçevesinde belediye yöneticilerine motivasyon eğitimi veriyor. Bursa Uludağ'daki Grand Yazıcı Hotel'de gerçekleştirilen programda, ilk iki grubun eğitimleri tamamlandı. 1 Ağustos'ta başlayan motivasyon eğitimi, 18 Ağustos'ta sona erecek. Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Doç. Dr. Osman Özsoy, Hakan Bozkurt, Ahmet Maraşlı ve Muhammet Maraşlı gibi uzmanların verdiği seminerlerle, bürokratlara Aile İçi İletişim, Beden Dili, Hayatın Provası Yok, Bilinçli ve Etkili Aile, Hızlı Okuma ve Zihin Geliştirme Teknikleri gibi konularda dersler veriliyor.

  • ZEKERİYA GÜLÜN/İSTANBUL

  • Belediyenin sosyal tesislerine yeni imaj
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal İdari İşler Müdürlüğü, İstanbul'da kendisine bağlı sekiz sosyal tesiste yeni çevre düzenlemesi yaparak, hizmet kalitesini artırdı. İlk olarak Pendik Gözdağı, Çamlıca ve Florya'daki Sosyal Tesislerin çevresini tepeden tırnağa ışıklandıran Sosyal İdare Müdürlüğü Tesisler Koordinatörü Hüseyin Topçu, çalışmaların İBB'nin tesislerine gelen ziyaretçilerin iç dünyalarını ferahlatmaya yönelik olduğunu söyledi. Topçu, "Bütün tesislerimizi halka açtık. İsteyen vatandaş, arzu etmesi halinde mutfaklarımıza kadar girip hizmetlerimizi yerinde görebiliyor" dedi.

  • OKTAY MEHMET / İSTANBUL

  • Beykoz'da yazlık sinema nostaljisi
    Eski İstanbul'un anılarında kalana yazlık sinema nostaljisi, Beykoz'da yeniden canlandırılıyor. Türk Sinemasının en çok izlenen filmlerinden örneklerin sergileneceği Beykoz Sinema Günleri'nde izleyicilere çekirdek ve gazoz dağıtılacak. 17-19 ve 20 Ağustos tarihlerinde Beykoz Belediye binası önü yazlık sinema şeklinde düzenlenerek, Hababam Sınıfı Askerde, Muhsin Bey, Vesikalı Yarim gibi filmler izleyicilere sunulacak. Türk sinemasının ilgi çeken filmleri, saat 21.00'den itibaren ücretsiz olarak izlenebilecek.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ, İSTANBUL

  • İki yolcu vapuru çarpıştı
    İstanbul Boğazı'nda 2 yolcu vapuru çarpıştı. Kazada, can kaybı olmazken, vapurlarda hafif maddi hasar meydana geldi. Kazaya, vapurlardan birinin dümeninin kilitlenmesinin yolaçtığı belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sarayburnu açıklarında dar alanda, 2 yolcu vapurunun birbirine sürtmesi sonucu hafif çapta maddi hasarlı kaza meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, kazanın Kadıköy'den Eminönü'ne 08.00 seferini yapan "Paşabahçe'' yolcu vapuru ile Karaköy'den Kadıköy'e 08.10 seferini yapan "Nurettin Alptoğan'' isimli yolcu vapurunun birbirine sürtmesi sonucu meydana geldiği ifade edildi. ''Nurettin Alptoğan'' yolcu vapurunun dümen kilitlenmesi sonucu meydana gelen kazada can ve mal kaybı yaşanmadığı belirtilen açıklamada, olayın ardından yolcuların güvenli bir şekilde Eminönü İskelesi'nde tahliye edildiği kaydedildi. Olayla ilgili adli ve idari incelemelerin devam ettiği bildirildi.

  • İstanbul'da elektrik kesintisi
    Sefaköy ve Bakırköy işletme müdürlükleri bölgesindeki çalışmalar nedeniyle bugün ve yarın bazı semtlerde elektrik kesintisi uygulanacak. Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamaya göre, Bakırköy İşletme Müdürlüğü bölgesinde, bugün 07.00-17.00 saatleri arasında; Zuhuratbaba Mahallesi, Türk-İş Sokak, Yüce Tarla ve Hüdaverdi caddeleri ile Bilginler, Zümrütevler, Bingül ve Tunaboylu sokaklar ile civarlarına elektrik verilemeyecek. Sefaköy İşletme Müdürlüğü bölgesinde ise 14 Ağustos Pazar günü (yarın) 09.00-17.00 saatleri arasında; Mahmutbey Mahallesi, Taşocağı Yolu Caddesi, Yelken, Tansu, Tanyeli Sokak ve civarı elektrik alamayacak.

  • İSTANBUL

  • Ağrı'ya tırmanan Yunanlı dağcılar Atina'ya döndü
    Ağrı Dağı'na tırmanan Yunanlı dağcılar, ülkelerine döndü. Atatürk Havalimanı'ndan Atina'ya giden Yunanlı dağcılar, tırmanışın çok başarılı geçtiğini söyledi. Ağrı Dağı'na tırmandıktan sonra Van'dan İstanbul'a gelen 17 Yunanlı dağcı, daha sonra Türk Hava Yolları (THY)'nın tarifeli seferiyle İstanbul'dan Atina'ya gitti. Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandıran ekip başkanı Kostas Tsivelekas, Türkiye'nin çatısı kabul edilen Ağrı Dağı'na başarılı bir tırmanış gerçekleştirdiklerini söyledi. Zirvede, Türk ve Yunan bayraklarını birlikte açtıklarını belirten Tsivelekas, "Ama bazı nedenlerle bayrak dikmedik" dedi. Tırmanış öncesi, Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret eden Yunanlı dağcıların, Ağrı Dağı'nın zirvesine Yunan Bayrağı ile, Patrikhane flaması dikecekleri iddiaları bazı Yunan gazetelerinde yer almış, dağcılar ve Patrikhane, bu haberleri doğrulamamıştı.

  • SIRRI BIYIK / İSTANBUL

  • Otomobilde patlama: 1 ölü
    Mersin'de bir otomobilde meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı. Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu'ndan alınan bilgiye göre, Adnan Menderes Bulvarı'nda seyir halindeki bir otomobilde patlama meydana geldi. Patlamanın nedeni henüz belirlenemezken, otomobilde bulunduğu tahmin edilen ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi parçalanarak öldü, bir kişi de ağır yaralandı. Polis, patlamanın nedenini araştırıyor.

  • Pendik'te iki kişi boğuldu
    Pendik Sahil Yolu otobüs durakları karşısında denize giren 2 kişi boğuldu. Atatürk Havalimanı kargo bölümünde çalışan Nuri Durmuş (36) ile lise öğrencisi Serhan Köktürk (19) arkadaşları ile Pendik sahilinde denize girdi. Durmuş ile Köktürk, bir süre çırpınarak denizde kayboldu. Serhan Köktürk'ün cesedi sudan çıkarılarak Pendik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Evli ve bir çocuk babası olan Nuri Durmuş'un cesedini arama çalışmaları devam ediyor.



    13 Ağustos 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED