AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Yeni hedef olimpiyatlar

Formula 1 Türkiye Grand Prix'i ile dünyadaki en büyük ikinci spor organizasyonunun başarıyla tamamlandığını belirten İTO Başkanı Murat Yalçıntaş: "Şimdi birinciyi gerçekleştirmemiz lazım, o da olimpiyatlar" dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Formula 1 Türkiye Grand Prix'i ile dünyadaki en büyük ikinci spor organizasyonunun başarıyla tamamlandığını belirterek, "Şimdi birinciyi gerçekleştirmemiz lazım, o da olimpiyatlar" dedi. Yalçıntaş, İstanbul Park Pisti'nde gerçekleştirilen organizasyonu 50 bini yabancı olmak üzere 110 bin kişinin izlediğini söyledi. Bu 50 bin yabancı konuğun İstanbul'da harcadığı rakamın 100 milyon dolar olarak hesaplandığını aktaran Yalçıntaş, organizasyonun 1.5 saat boyunca 200'den fazla ülkede canlı olarak gösterildiğini bunun da 3.7 milyar dolarlık bir tanıtıma denk geldiğini aktardı.

Dünyada bir çok televizyonun yarışlardan önce İstanbul ve Türkiye'yi tanıtan yayınlar yaptığına dikkat çeken İTO Başkanı Yalçıntaş, bu yayınlarla birlikte Türkiye'nin 8 milyar dolarlık bir tanıtım yaptığını anlattı. İlk gün 40 bin, ikinci gün 70 bin ve üçüncü gün 110 bin kişinin yarış yerine sorunsuz sokulup çıkarıldığına dikkat çeken Yalçıntaş, 3 gün boyunca sadece 2 tane hırsızlık teşebbüsü vakası olduğunu, bunların da yakalandığını belirterek, zabıta ve güvenlik görevlilerine teşekkür etti. Yalçıntaş, "Bunu söylemek lazım, çok başarılı bir organizasyon oldu. Bunu yabancılar da söyledi. Yarış sonrasında beni Almanya'dan Fransa'dan arayıp, (Murat Bey, sizleri tebrik ediyoruz. Hangi kanalı açsak İstanbul'u izliyoruz, olumlu bahsediliyor) dediler" diye konuştu.

Murat Yalçıntaş, FIA Basın Merkezi'nin başındaki yöneticinin de 600 gazetecinin haberlerini, organizasyonun bu senenin en iyi Grand Prix'lerinden biri olarak ortak görüş şeklinde geçtiklerini aktardığını söyledi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, şunları kaydetti: "Türkiye gerçekten büyük bir organizasyonun altından çok büyük bir başarıyla kalkmıştır. İnsanlar başarıdan sonra bir sonraki hedefe bakmalı, bakmalıyız. Türkiye, dünyadaki ikinci büyük spor organizasyonun altından kalkmıştır. Şimdi birinciyi gerçekleştirmemiz lazım, o da olimpiyatlar. Bu organizasyonda bizi başarılı yapan reçeteyi olimpiyatları da uygulamak lazım... Nedir o reçete? Biz, özel sektör, yerel yöneticiler ve merkezi yönetim üçlüsü el ele verip başarıya imza attık. Şimdi olimpiyatlar için çalışmalıyız." Yalçıntaş, pistte yıl sonuna kadar 5 tane uluslararası yarış olacağını da hatırlattı.

  • İSTANBUL

    'Formula turisti' 3 bin dolar bıraktı

    Turizmde çeşitliliği artırmak için kolları sıvayan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İstanbul Park'ta 100 bin kişinin, 203 ülkenin televizyonlarından ise 2,2 milyar insanın izlediği F-1 yarışlarının, Türkiye'nin tanıtımının yanısıra, başından beri savunduğu turizmin çeşitlendirilmesi projesine de güzel bir örnek oluşturduğunu söyledi. Formula-1 için İstanbul'a gelen turistlerin kişi başına 3 bin dolar bıraktığını ifade eden Koç, "Bu rakam, kongre turizminde 5 bin dolara çıkar. Bu nedenle alternatif turizme yönelmek gerekiyor. Çünkü çok para bırakıyor"dedi.

  • ABDULKADİR SELVİ/ ANKARA

    İstanbul zihinlere nakşoldu

    Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinin çok başarılı bir organizasyon olduğunu belirterek, "İstanbul ve Türkiye'nin muhteşem tanıtımı oldu" dedi. Bayındır, "Pist muhteşem, ambiyans muhteşemdi. Çok eğlenceliydi. Çok başarılı bir organizasyondu" diye konuştu. Yarışmayı televizyonlar aracılığıyla dünyada 2 milyar 200 milyon kişinin izlediğini kaydeden Bayındır, şunları söyledi: "Yayınlarda gayet güzel İstanbul görüntüleri verildi. Ekranın altında Formula 1 İstanbul yazısı yer aldı. İstanbul ismi zihinlere nakşetti. Formula 1 Türkiye Grand Prix'si ile İstanbul ve Türkiye'nin muhteşem tanıtımı oldu."

    Yüzümüzün akıyla çıktık

    İstanbul Valisi Muammer Güler, Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinin başarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, "İstanbul yine bir büyük organizasyonu yüzünün akıyla gerçekleştirdi" dedi. Vali Güler, Formula 1 yarışlarının yapıldığı alanın başka yarışmalar için de kullanılmasını düşündüklerini dile getirerek, "Bu alanın motosiklet ve otomobil yarışları gibi başka düzenlemeler, kongre , fuar turizmi gibi büyük organizasyonlarda kullanılabileceğini düşünüyorum. Orası atıl kalmayacak" dedi. İstanbul için çıtanın yükseldiğini belirten Vali Güler şöyle konuştu: " Bu çıtanın daha yükseğinde Avrupa kültür başkenti olmak var. 2010'da Avrupa kültür başkenti, 2012'de Avrupa Şampiyonası ve nihai hedef, değişmez hedef; olimpiyatlar."



  • 23 Ağustos 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED