AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
7 Numara tiyatrocular

Yedi Numara ekibi, Çeşni Bülbül Kampani ile tekrar ekrana dönüyor. Engin Alkan'ın biri "huysuz, aksi bir ihtiyar kadın", diğeri onun "masum ve temiz oğlu" olmak üzere iki karakteri canlandıracağı dizi tutunamayan tiyatrocuları anlatıyor.

  • HANDAN KAZANCI
    TRT'de yayınlandığı dönemde kendine has bir seyirci kitlesi oluşturan Yedi Numara ekibinin bir kısmı Çeşni Bülbül Kampani ile ekrana dönüyor. Önümüzdeki günlerde Show'da yayınlanmaya başlayacak dizide Engin Alkan, biri huysuz bir ihtiyar kadın diğeri de onun 'masum' oğlu olmak üzere iki karakteri canlandırıyor.

    Bülbül ve Kudret adlı anne oğulu canlandıran Alkan, oynadığı karakterleri gece ve gündüze benzeterek, "Anne-oğul birbirlerine fizik olarak benziyorlar ama ruh olarak birbirinin zıttı. Fizik benzerliğini hem oyunculukta, hem de davranış biçiminde ayırmaya çalışıyorum" diyor.

    İki karakteri oynama fikrinin senarist Oya Yüce ve kendisinin ortak fikri olduğunu söyleyen Alkan, "Bir kumpanya olsun ve tutunamayan insanları anlatmaya çalışalım. Bu insanlar tiyaro yapmaya çalışsınlar ama hiç yapamasınlar diye düşündük" diyor ve ekliyor, "Tiyatro diye bir sürü şey yapacaklar. Ülkemizde tiyatro yapmak ne kadar mümkünse onlar da o kadar başarılı olacak. Hikayeyi konuşurken, benim daha önce evde eğlence olsun diye kafama peruk geçirip bağladığım ve yaşlı bir kadına benzediğim fotoğrafım vardı. Onu gösterdim ve güldük. Sonra 'Kim olsun ana oğul olsun' derken böyle bir şey yapalım diye girdik işin içine."

    Tutunamayan tiyatrocular

    Böyle bir çalışmanın teknik zorlukları da olduğunun altını çizen Alkan, "Mekan duygusunu yaratabilmek için, aynı planda görülmemiz gerek. Bir dublör arkadaşımız var. Onun hep arkasını, sırtını, kolunu görüyoruz. Bir de çok nadir ikisini aynı sahnede görebilmek için bilgisayarla montaj sırasında bir şey yapılıyor. İki karakteri oynadığımda birinin reaksiyonunu ezbere oynamak zorundayım. Önceki sahnede Bülbül'e ne yaptırdıysam, Kudret'e de reaksiyonun verdirmek zorundayım" diyor.

    Dizide 'tutunamayanlar'ın hikayesini anlattıklarını söyleyen Alkan, "Bunlar Toplumun en altında kalan insanlar ve burada sürekli bir değerlerle çatışma içine girecekler." diye konuşuyor. Alkan bu dizide yaptıklarının aslında 7 Numara'da yaptıklarının bir başka boyutu olduğunu belirterek şöyle devam ediyor sözlerine; "Tiyaro yapma çabası buna denk düşüyor. Çünkü tiyatro da gündeliğin gerçekliğine uymayan bir şey."

    Alkan, Yedi Numara'yı çektikten sonra ihtiyaçları olanın benzer bir proje yapmak olduğunu söyleyerek, "Hem C kategorisinin hem AB kategorisinin dokunabileceği bir dizi istiyorduk. Bu da öyle bir dizi olma yolunda" diyor. Ekranda daha önce de erkeklerin kadın kılığına girdiğini hatırlattığımız Alkan, "Bu farklı" diyor ve ekliyor, "Onlarda bir kadını oynama hali vardı. Plastik makyajlar giriyordu devreye. Seyirciye 'Hayır ben Engin Alkan değilim' demek istemedim. 'Ben Engin Alkan'ım şimdi Kudret'i oynuyorum şimdi Bülbül'ü." diyor.

    Senaryosu Oya Yüce'ye yönetmenliği Serpil Kurtça'ya görüntü yönetmenliği Gece 11.45 filminin yönetmeni Ercan Durmuş'a ait olan Çeşni Bülbül Kampani dizisinde, Engin Alkan, Ali Atay, Kibariye, Civan Canova ve Nuray Uslu rol alıyor.


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Dolap Beygiri
    Yüksek okulu bitirdikten sonra, dürüstlüğü ve rüşvete karşı duruşu yüzünden memur olarak çalıştığı işten atılan Ali'yi bekleyen trajikomik olayların anatıldığı filmde, Ali atama emri çıkınca büyük şehirde memuriyete başlar. Ancak Ali, vazifesini görev bilinciyle yerine getirmeye, vatandaşa layık olmaya gayret ettikçe düzenden memnun olanları rahatsız edecektir.
    Yön: Atıf Yılmaz Oyn: İlyas Salman, Şener Şen, Ayşen Gruda, Yaprak Özdemiroğlu, Şevket Altuğ, İ. Yüce
    KANAL 7 / 20.00

    Belalı Tatil
    Dayıları ile Mısır'a tatile gitmeye hazırlanan Michael, Jan, Amalie, Pusle ve Blop adlı beş kardeş gezi için hazırlıklarını tamamlarlar. Ancak dayıları son anda işi nedeniyle bu geziye onlarla birlikte gelemeyeceğini söyler. Çocuklarının çok üzgün olduğunu gören babaları, onları geziye kendisi götürmeye karar verir. Ancak, bir dizi yanlışlık yüzünden çocuklar Mısır'a yalnız gider.
    Orj. Adı: My Sister's Kids in Egypt Yön: Kasper Barfoed Oyn: Lottle Andersen, N. Olsen, Wencke Barfoed
    KANAL D / 20.30

    Sevimli Aile
    Blues Brothers filminin kara gözlükleriyle hafızalara kazınan oyuncusu John Belushi ile, aynı filmin yönetmeni John Landis'i yenide buluşturan film, eleştirmenlerce bir komedi klasiği olarak tanımlanıyor. Faber Koleji'nin kampüsünda yaşanan olayların anlatıldığı filmde, John Belushi'nin performansı dikkat çekiyor. Film gişede de iyi bir başarı sağlamıştı.
    Orj. Adı: National Lampoon's Animal House Yön: John Landis Oyn: John Belushi, Tim Matheson, J. Vernon
    Cnbc-e / 22.00

    Kasırga
    Cesur bir kadın tarafından yönetilen fırtına araştırma ekibi, Amerika'nın çeşitli yerlerinde meydana gelen hortum ve kasırgaların nedenlerini çözmeye çalışmakta ve önceden uyaracak sistemler geliştirmektedir. Son 50 yıl içinde gerçekleşen en yıkıcı doğal afetle savaşmaya çalışan ekibin, hortumun merkezine bazı aletler yerleştirmeleri gerekmektedir.
    Orijinal Adı: Twister Yön: Jan de Bont Senaryo: Michael Crichton Oyn: Helen Hunt Türü: Macera
    TRT 1 / 23.10

    Yıldız Savaşları: İmparator
    Direniş, İmparatorluğun hakimiyetini silmeye kararlıdır ancak Darth Vader, İmparatorluğun en büyük yardımcısıdır. Direnişçiler Hoth'da imparator askerlerinin saldırısına uğrayınca, Han Solo ve Prenses Leia Cloud City'e giderler. Luke Skywalker da en iyi Jedi'lardan biri olan Yoda'yı yanına alır.
    Orijinal Adı: Star Wars 5 - The Empire Strikes Back Yön: Irvin Kershner Oyn: Harrison Ford, Mark Hamill
    SHOW / 01.15

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Başbakan'ın bir günü nasıl geçiyor?
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir günü bu akşam Cüneyt Özdemir ve Soner Yalçın'ın birlikte hazırladıkları 5n1k programı ile yeniden ekrana geliyor. Özdemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara'daki evine, Ata uçağına, helikopterine, otobüsüne, konvoyuna giriyor ve 'Başbakan'ın 24 Saati'ni görüntülemeyi başarıyor. 'Erdoğan bir gününü nasıl geçiriyor?', 'Ne yiyor, ne içiyor?', 'Başbakan Erdoğan'ı kimler nasıl koruyor?' gibi Başbakan'ın özel hayatına dair merak edilen ayrıntılar, iki bölüm halinde yayınlanacak olan bu ilginç haber dosyasında ekrana geliyor. 5n 1k, Türkiye ve dünya olaylarını, farklı ve renkli bakış açısı ile ekrana taşıyarak, 'ne, neden, nerede, nasıl, ne zaman ve kim' sorularını soruyor.
    [20.00/CNN Türk]

    Fener'in Bilecik ve Yozgat'a uzanan 'ışığı'
    Uğur Arslan ve Gamze Gözalan'ın hazırladığı Deniz Feneri bu hafta, Bilecik Şeyh Edebali Türbesi'nden canlı yayınla ekrana geliyor. Bilecik ve Yozgat'ta yaşam savaşı veren dört aileye yapılan yardım görüntülerinin ekrana geleceği programda ilk olarak Gamze Gözalan'ın izlenimleriyle Yozgat'ta yaşanan Duran Bey'in dram ekrana geliyor. Uğur Arslan'ın izlenimleri ile ekrana gelecek olan bölümde ise, cezaevinden Deniz Feneri ekibine ulaşan Cemal Kuş' öyküsü yer alıyor.
    [ 22.00 / KANAL 7 ]

    Hamas lideri Zahhar'ın dilinden Gazze'de olanlar
    Bora Bayraktar'ın Hamas Lideri Doktor Mahmud Zahhar ile yaptığı özel röportaj bugün ekranda. Resmen ilan edilmese de, Filistinliler tarafından Hamas'ın, Şeyh Yasin ve Abdülaziz Rantısi'den sonraki lideri olarak görülen Doktor Mahmud Zahhar programda, aklındaki Gazze'yi anlatarak, çekilmenin taraflar için ne anlama geldiğini aktarıyor. Gazze'deki işgal bitip, Batı Şeria'daki duvar inşaatı devam ederken, Hamas Lideri Doktor Mahmud Zahhar, merak edilenleri anlatıyor.
    [ 17.05 / CNN TÜRK ]

    Tetikçi Nedim, Tahir Mutlu'nun peşinde
    Kenan Bal ve Suavi Eren'in rol aldığı Şubat Soğuğu'nda bu akşam, Cemiyet, planlarına çomak sokan fikir adamı ve eğitimci Tahir Mutlu'yu ortadan kaldırmanın tek çıkar yol olduğuna karar verir. Acımasız tetikçi Nedim, Tahir Hoca'yı öldürmesi için harekete geçirilir. Fakat, Tarık'ın çocukluk arkadaşı olan Nedim, bu kez kararsızdır. Cemiyet, Nedim'in bu tavrına karşı akıllardan silinmeyecek bir işe imza atacaktır.
    [ 22.40 / SAMANYOLU ]
    23 Ağustos 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED