AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
spor
Türkiye'nin apoletine
3 *** eklendi
Ülkemizde gerçekleşen en büyük spor organizasyonunu takip eden 610 gazeteci Universiade 2005 İzmir için "MÜKEMMEL" dediler.

SPOR YAZARLARI

Mustafa Kutlu :
Tatsızlık
Topal Osman'ın adamı parasını istiyor
Topal Osman'ın silah arkadaşı İmam Kürt Alizade Salih'in torunları, dedelerinin ortak olduğu İş Bankası'ndan hisselerinin değerini istiyor.
İŞ BANKASI'NA SÜRPRİZ ORTAK
Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük bankaları arasında yer alan İş Bankası'na, Ordu'dan "ortak" çıktı. Atatürk'ün imzasının bulunduğu 1927 yılındaki Bakanlar Kurulu kararında, Osmanlı İtibari Milli Bankası'nın hisseleri İş Bankası'na devredildi. Bu bankada yedi adet hissesi olan İmam Kürt Alizade Salih'in torunları İş Bankası'ndan paralarını istedi.

ANAYASAL ÇERÇEVE
Tek millet, tek bayrak, tek devlet
Başbakan Erdoğan'ın 'Kürt sorunu'nun çerçevesini, Anayasa'nın 3. maddesiyle çizdiğini belirten Hükümet Sözcüsü Çiçek, "Herkes bunu böyle değerlendirmelidir" dedi.

Başbakan Erdoğan'a sanatçı desteği

'Doğu ancak yatırım avantajı ile kalkınır'
Başbakan'ın "işadamları doğdukları ile yatırım yapsın" çağrısına sıcak baktıklarını belirten Ankara Sanayi Odası Başkanı Çağlayan, "Gerekli olanaklar sağlanırsa ben de giderim, herkes gider. Öyle bir yatırım ortamı sağlayalım ki, kaktüs yerine mimozalar yetişsin"dedi.

CHP'de Bülent Ersoy krizi
Bülent Ersoy'un sahne yasağının kalkması için bir siyasi parti liderinin kendisinden para istediği iddiası CHP'de tartışmaya neden oldu. Baykal'ın bu konuya açıklık getirmesini isteyen CHP'li Tomanbay, "Baykal'ın kendisi ile ilgili iddialara kesin bir açıklama getirmesi gerekmektedir" dedi.

Irak Meclisi, federalizm vurgulu
anayasa taslağını oylamadı
Irak'ta Anayasa taslağının hazırlanması için tanınan sürenin son gününde, Şiiler ile Kürtler federalizm konusunda uzlaştı. Taslakta, Irak, 'cumhuriyetçi, parlamenter, demokratik ve federal bir devlet' olarak tanımlandı. Ancak, Sünnilerin itirazları üzerine taslak, mecliste oylanmadı. Anayasa taslağı çalışmaları 3 gün daha uzatıldı.

 
Yeni hedef olimpiyatlar
Yeni hedef olimpiyatlar
NATO zirvesi, Eurovision, Şampiyonlar Ligi finali ve Üniversiade'den sonra Formula 1'den de yüzünün akıyla çıkan Türkiye, gözünü olimpiyatlara dikti. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş: "Şimdi birinciyi gerçekleştirmemiz lazım, o da olimpiyatlar" dedi.
Trabzon'da teröre darbe
Trabzon Maçka'da teröristlerle polis arasında çıkan çatışmada bir terörist ölü, diğeri yaralı ele geçirildi. Yaralı ele geçen teröristi linç edilmekten polis kurtarırken, kaçan terörist için bölgede operasyon sürüyor.
Devlet yoksulu
arayıp bulacak

Türkiye genelinde uygulanacak yeni projeye göre, yoksul aileler anket yoluyla tesbit edilerek bilgisayar ortamına aktarılacak. Yardımlar, ailelerin, ayaklarına kadar götürülecek.
Gelin Zeydan'a 16 kilo altın takıldı
AKP Hakkâri Milletvekili ve Yüksekova ilçesindeki 'Pinyanişi Aşireti'nin lideri Mustafa Zeydan'ın oğlunun düğününde, geline tam 16 kilo altın ile 2 bin 500 YTL para takıldı.
23 Ağustos 2005
Salı


PİYASALAR


HAVA DURUMU

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

 
 
Y A Z A R L A R
  Fehmi Koru :   Ali Bayramoğlu :
Parlak tablo Emekli generaller vakası
  Kürşat Bumin :   Taha Kıvanç :
'Öcalan'ın diliyle olmaz' Formula'daydım...
  Melikşah Utku : Akif Emre :
Banka kredileri beklenti anketi Gazze'nin perdelediği strateji
  İbrahim Karagül :   Davut Dursun :
Neden Karadeniz?
Terör neden Trabzon'da?
  İsrail'in Gazze'den çekilmesi barışın yolunu açacak mı?
  Vecdi Akyüz :   İbrahim Kardeş :
Yolculukta Farz
Namazların Kılınışı
  Bârika'nın başına gelenler
  Bekir Hazar :   Bilal Karaca :
Form ula form! Yapım işlerinde karma teklif
    Fehmi Koru :   EDİTÖR'E MESAJ
Finding unity in diversity Her türlü görüş, düşünce ve önerilerinizi doğrudan gönderin...
 
Mesaj Formu | Abone Formu | Künye | Online İlan
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED