AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Türkiye'nin apoletine 3 *** eklendi

Ülkemizde gerçekleşen en büyük spor organizasyonunu takip eden 610 gazeteci Universiade 2005 İzmir için "MÜKEMMEL" dediler.

Bay Universiade dediğimiz İcra Komitesi Başkanı oyunları ve İzmir'i Spor Müdürümüz Turgut Koloğlugil'e anlattı.
Bugünlerde 'Türkiye'nin en mutlu, en rahat insanı kim?' diye soracak olursanız hiç düşünmeden Üniversiade 2005 İzmir'in İcra Kurulu Başkanı Taha Aksoy deriz.
Dile kolay... Yaklaşık 1 yıldan beri gecesini gündüzüne katan Aksoy, şimdi hem huzur, hem mutluluk içinde. Ayrıca, haklı olarak duyduğu gurur da işin cabası.

EN BÜYÜK ORGANİZASYON

Türkiye'nin bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük spor organizasyonu olan Dünya Üniversite Oyunları pazar günü yapılan kapanış törenleriyle resmen bitti. Bitmesine bitti ama gelin siz bir Taha Aksoy'u dinleyin. "1 yıla yakın bir zamandır herşeyin mükemmel, eksiksiz olması için çalışıyoruz. Tam gün yasası uygulayıp 24 saat görev başında olduğumuzu söylemek yalan sayılmaz. Tabii işin gerçeği şu. Bu bir ekip çalışmasıydı ve başarı da bu ekibin oldu."

OLİMPİYATLAR İZMİR'DE

Türkiye'nin alnının akıyla çıktığı Universiade 2005'te görev yapan bütün çalışanlara, İzmirliler'e teşekkür eden Taha Aksoy, İzmir lafı geçince bakın neler söyledi.

"İzmir artık bir spor şehridir. Bunu gelen 10 bine yakın sporcunun, yöneticinin söylediğini gururla belirtebilirim. İstanbul için Olimpiyat başvurusunda bulunuldu. Şimdi dilerim ki, bu çalışmada İzmir'de dikkate alınır. Çünkü, Üniversite Oyunları'na hazırlanan bu şehir, Olimpiyat Oyunları'nı da başarıyla gerçekleştirir."

Rekor sayIda sporcu

İzmir'de organize edilen oyunlarda katılım rekoru kırıldığını belirten Taha Aksoy, ufak tefek aksiliklerin haricinde herşeyin mükemmel işlediğini söyledi. 19 bin müracaattan 7380 gönüllüye görev verdiklerini ve bunların var güçleriyle çalıştıklarını belirten Aksoy, geçen günleri şöyle özetliyor:

"Mükemmel bir organizasyon yaşadık. 131 ülkeden 7805 sporcu katıldı. 610 basın mensubu oyunları takip etti. Dünyanın her yerine İzmir'den spor haberleri gönderildi. İzmir, çalışanlarıyla, gönüllüleriyle ve her bireyi ile bu işin altından yüzünün akıyla çıkmıştır. İzmir, Türkiye'nin spor apoletine 3 yıldız eklemiştir."

Masa başında 1 saat

İzmir Üniversite Oyunları için gecesini gündüzüne katan İcra Komitesi Başkanı Taha Aksoy, belkide yaptığımız röportaj sırasında yaklaşık 1 saat masasında oturabildi.



23 Ağustos 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED