T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 12 ARALIK 2005 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ligin efendisi

Nobre ve Anelka’nın yokluğunda F.Bahçe’de açılışı savunmadan Önder yaptı. Bu futbolcuya asistlik yapan Alex penaltıdan farkı ikiye çıkardı. Tuncay sonucu belirledi.

Hafta içinde PSV yenilgisiyle Avrupa defterini kapatan Fenerbahçe, zor gibi görünen Kayseri Erciyesspor engelini kolay geçti: 3-0. Anelka, Nobre ve Selçuk gibi yıldızlarından eksik mücadele eden sarı-lacivertliler, Erciyesspor galibiyetiyle en yakın rakibiyle arasındaki 4 puanlık farkı koruyup ilk yarıya lider kapatmayı garantiledi. 90 dakika her iki takımında pozisyon zenginliği yaşadığı maçın henüz 2. dakikasında F.Bahçe, Önder’in golüyle 1-0 öne geçti. 4. dakikada Semih’in vuruşu direkten geri döndü. 36. dakikada Serkan’ın düşürülmesiyle kazanılan henaltı atışını Alex, gole çevirdi. 65. dakikada Tuncay, Fenerbahçe’yi rahatlatan golü kaydetti. Çekişmeli geçen maçta sarı-lacivertliler, Semih, Aurelio, Mehmet Yozgatlı, Tuncay ve Luciano ile bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Erciyesspor’da ise Agali, Cenk ve Ömer Çözen yakaladıkları fırsatları gole çeviremedi. Ligin flaş takımı Erciyesspor, Fenerbahçe yenilgisiyle sahasında ilk kez 3 farklı mağlup oldu. Evsahibi ekip sahasında Galatasaray’dan sonra ikinci büyük takım Fenerbahçe’ye de mağlup oldu.

‘Herşey yolunda’

Daum, Erciyesspor maçında taktik düşüncelerini sahaya yansıttıklarını ve oyundan fazlasıyla memnun olduğunu söylerken, “Herkes gördü ki F.Bahçe şampiyon olmak istiyor ve her şey yolunda” dedi.

F.Bahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Erciyes maçında sahaya yansıttıkları oyundan ve alınan sonuçtan fazlasıyla memnun olduğunu söyledi. “Herkes gördü ki F.Bahçe şampiyon olmak istiyor ve her şey yolunda” diyen Alman hoca, “İlk yarı 4-5 sıfır öne geçecek pozisyonları yakaladık. Ama her pozisyonu golle değerlendiremezsiniz. Düşüncelerimizi taktik açıdan sahaya yansıttık” dedi.

Erciyes maçında bazı eksiklikleri dengelemek durumunda kaldıklarını ifade eden Daum, “Sezonu 12-13 tane futbolcuyla sezonu bitiremezsiniz. Çünkü; farklı kulvarlarda mücadele ediyorsunuz ve milli takıma oyuncu veriyorsunuz. Unutmamak gerekir yoğun bir maç trafiğinden geçtik, takım da yoruldu. PSV’den maçından sonra takımın Erciyes karşısındaki performans beni memnun etti. Çok zorlu geçeceğini düşünüyordum ama takım olarak işi kolaylaştırmasını bildik” şeklinde konuştu.

Daum, Şampiyonlar Ligi’nde başarı için ne gerekiyor sorusuna, “Rüya alemine girmenin bir anlama yok. Öncelikle Denizli maçını düşünüyoruz. Sezon sonunda da şampiyon olmalıyız. Şampiyonlar Ligi’ni düşünmek için çok vaktimiz var” cevabını verdi.

Alman hoca, genç oyunculara şans vermediği eleştirilerine de tepki gösterirken; “Bu hayalcilikten başka bir şey değil. Volkan, selçuk, Tuncay, Semih ve Selçuk gibi oyuncular zaten genç. Bu oyuncular gelişim sürecinde. Genç futbolculara şans vermek o kadar kolay değil. Avrupa’nın büyük takımlarında yaş ortalaması 27-28. Genç takım düşüncesine bir anlam veremiyorum” dedi.

Kaleci Volkan’ın Erciyes karşısında iyi bir maç çıkardığını da vurgulayan Daum, “Bu sezon farklı performanslar sergiledi. Hata yaptığı dönemler oldu, ama ben hep destek verdim” açıklamalarında bulundu.

Atatürk Stadı karanlığa gömüldü

Erciyesspor-Fenerbahçe maçında ilginç bir olay yaşandı. Karşılaşma konuk takım Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğü ile devam ederken, elektirik kesintisi nedeniyle maç 18 dakika durdu. Kesintinin ardından her iki takımın futbolcuları ve hakem Selçuk Dereli, terlerinin soğumaması için soyunma odasında gitti. Elektiriklerin gelmesiyle birlikte Dereli, skorbordu durduğu yere getirterek maçı yeniden başlattı.

Alex 4 maç sonra Önder ilk kez

Anelka, Nobre, Selçuk ve Zafer gibi futbolcuların eksik F.Bahçe’de Alex ve Önder gol hasretlerine son verdi. Brezilyalı futbolcu 6 Kasım’daki Sivasspor karşılaşmasından sonra dün gece bu özlemine son verirken, ligdeki gol sayısını da 9’a yükseltti. Önder ise Erciyes’e karşısında bu sezon ilk golünü attı. Bu arada PAF Ligi maçını F.Bahçe 5-0 kazandı. Öte yandan dün geceki maçı 20 bin taraftar seyretti.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi