T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 15 ARALIK 2005 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Türkkonut yüzde 1 faiz ile villa satıyor

Türkiye Konut Yapı Kooperatifleri Merkez Birliği (TÜRKKONUT), Temelli Yenihisar Villakent Projesi kapsamında 2. etap konutların satışına, aylık yüzde 1-1.1 sabit faizlerle başladı. TÜRKKONUT Başkanı Yılmaz Odabaşı, yaptığı açıklamada, Denizbank ile yapılan anlaşma çerçevesinde, 12-120 ay vadeli kredili satışta aylık yüzde 1, 121 ay 240 ay arası kredili satışta ise yüzde 1.1 sabit faiz uygulanacağını bildirdi. Satılacak konutlar, 18 ayda teslim edilecek.


İsrailli Hapoalim Türkiye'de

İsrail'in en büyük bankası Bank Hapoalim, eski bankacı Halit Cıngıllıoğlu'na ait olan C Bank'ın çoğunluk hisselerini (yüzde 58) yaklaşık 113 milyon dolara satın aldı. İki banka arasındaki satın alma anlaşması, Türk ve İsrail makamlarının onayından sonra geçerlilik kazanacak. Aktif büyüklüğü 60 milyar dolar olan Hapoalim, İsrail'de tüketici kredileri, mortgage, kredi kartı ve kurumsal alanda pazarın lideri.


Denizbank işletmelere yöneldi

Denizbank işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirilmiş ürün ve hizmetlerle farklılaşacak. İşletmelerin ekonominin bel kemiğini oluşturduğunu belirten Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, bankanın işletme bankacılığı alanında 2008 yılı hedefinin 350 bin işletmeye ve 2.5 milyar dolarlık krediye ulaşmak olduğunu bildirdi.


Kuveyt Türk'ün notu arttı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu FitchRatings, Kuveyt Türk'ün uzun vadeli ulusal notunu BBB(+)'dan AA(-)'ye yüksetti. Ayrıca uzun vadeli yerel para birimi cinsinden notunu da BB'den BB (+)'ya arttırdı. Kuveyt Türk'ün uzun vadeli döviz notu BB(-) olarak teyit edilirken, genel görünümün de durağandan olumluya çevrildi.


GEZİ ÖDÜLLÜ
BMD'DEN YILBAŞI TASARIM YARIŞMASI

Birleşmiş Markalar Derneği, Alışveriş Merkezleri ve Mağazalar Tasarım Yarışması'nın üçüncüsünü gerçekleştirek. Birinci olan tasarımcılar Londra, ikinciler Paris, üçüncüler ise Milano gezisi ile ödüllendirilecek. Ayrıntılı bilgi www. birlesmismarkalar.org.tr''den alınabilir.


GÜLSAN İŞLETECEK
SWISSOTEL'İN 3. OTELİ ANKARA'DA AÇILACAK

Otel işletme şirketi Raffles International, Ankara'da yeni kurulan otelin Swissotel markası altında işletimi için Gülsan İnşaat A.Ş. ile işletme sözleşmesi imzaladı. 150 odalı 5 yıldızlı otelin adı ''Swissotel Ankara'' olacak ve Nisan 2006'da hizmete sunulacak.


DOKTOR YOK
TÜRKİYE HEKİM SAYISINDA AVRUPA SONUNCUSU

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de 702 kişiye bir hekim, 10 bin kişiye 26 yatak düştüğüne işaret ederken, Türkiye'nin Avrupa Bölgesi'nde 52 ülke arasında hekim sayısı bakımından son sırada bulunduğunu bildirdi.


OKUL SÜTÜ
DAĞITIM YASA İLE GARANTİLENSİN

Türkiye'de 3 yıl önce okul sütü adlı proje uygulandığını, ancak sonra kaldırıldığını hatırlatan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, TBMM'de bulunan Okul Sütü Projesi Kanun Teklifi'nin yasalaşmasını istedi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi