T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 15 ARALIK 2005 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Lisede 'serbest kıyafet' günü

Sivas Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde, haftada bir gün "serbest kıyafet uygulaması" başlatıldı. Uygulama hakkında bilgi veren Okul Müdürü Nurettin Aktaş, 3 hafta önce okulda belirli kurallar içerisinde kıyafet uygulamasını başlattıklarını belirterek, bu kapsamda Valilikten gereken onayın alındığını söyledi. Uygulamayla öğrencilerin kıyafet ile ilgili yasak algısının değiştirilmesine katkıda bulunmayı ve okulun psikolojik atmosferini farklı kılmayı amaçladıklarını vurgulayan Aktaş, belirli kurallara uyulması koşuluyla başlattıkları uygulama için, öğrenci velileri, öğretmen ve öğrencilerin de görüşlerinin alındığını bildirdi.

  • SİVAS


    Özgür Gündem'e ajanda operasyonu

    Şemdinli olaylarında ön plana çıkan Astsubay Ali Kaya'nın kayıp ajandasının izini süren polis, Ülkede Özgür Gündem Gazetesi'ne baskın düzenledi. Gazetede, ajandanın içerisinde yer alan bazı bilgilerin yayınlanması üzerine, gazetenin idare merkezi, matbaası ve Etik Ajans'a baskın yapıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün Çevik Kuvvet destekli olarak yaptığı baskında, gazetenin her yeri didik didik arandı. Ancak Astsubay Ali Kaya'nın ajandası bir türlü bulunamadı.


    Cami kubbesi çöktü: 7 yaralı

    Antalya'da inşaat halindeki bir caminin kubbesinin çökmesi sonucu 2'si ağır 7 işçi yaralandı. Nebiler Mahallesi'ndeki caminin kubbesinde, beton dökülürken çökme meydana geldi. Çökme sırasında kubbede bulunan işçilerden Mustafa Yılmaz, Yasin Kara, Ordu Kumru, Yüksel Doğancı, İsmail Vergili ve Ferdi Yılmaz yaralı olarak kurtarıldı. Ağır yaralanan Vergili ve Yılmaz hastaneye kaldırıldı. Kubbenin altında kalan işçiler çevredeki vatandaşlar ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Kazada kimsenin ölmemesi büyük şans olarak değerlendirildi.


    ABD'nin kayıp silahı Bursa'da

    Bursa polisinin Gaziantep, Kocaeli ve Bursa'da yaptığı operasyonlarda, biri Irak'taki Amerikan Birliği'nden çalınan 6 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyonda Gaziantep'ten gelen otobüsleri takibe alan polis, otobüs sürücüsü Memik K. lokum kutuları arasına gizlenmiş tabancaları Süleyman K.'ya teslim ederken yakalandı.


    Ak Partili üye kaza kurbanı

    Tarsus'ta, AK Parti Mersin İl Genel Meclisi Üyesi Süleyman Bulut, aracının şarampole yuvarlanması sonucu öldü, yanında bulunan Nergis Erenler ağır yaralandı. 70. Yıl Tarsus Devlet Hastanesi'nde kaldırılan Erenler bütün müdahalelere rağmen hayatanı kaybetti


    11,5 kilo eroini narkotikçi Ralph buldu

    Hakkari'de Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 11 kilogram 500 gram eroin ele geçirildi. "Zap-1" isimli operasyonda, Hakkari'den İstanbul'a uyuşturucu nakliyatını yapacak Y.Ö'nün kullandığı 3otomobili, Hakkari-Yüksekova karayolunda durdurdu. Eroini bulmak için narkotik köpeği Ralph'i kullanan ekipler, aracın arka sağ ve sol çamurluğu ile yakıt deposuna yapılan gizli bölmelerde 23 paket halinde 11 kilogram 500 gram eroin ele geçirdi. Sürücü tutuklandı.


    Ambulansta fuhuşa gözaltı

    Dolapdere'de polis uygulamasından kaçan ve Kumkapı'da yakalanan ambulastan iki Rumen kadın ile iki erkek çıktı. Bir özel televizyonda çalışan Volkan Karakoca'nın yanısıra Mehmet Şentürk ile S. S. ve G. K. isimli kadınlar, ambulansta fuhuş yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. 120 promil alkol aldığı anlaşılan Karakoca, "Yaptık bir hata, pişmanım" dedi. Bu arada Ağustos ayında Bakırköy'de ambulansta bir travestiyle fuhuş yapan şoför gözaltına alınmıştı.

  • FERHAT ULUDAĞLAR


    Öğretmen ve arkadaşı gasptan tutuklandı

    Erzurum'un Ilıca ilçesindeki bir lisede görevli öğretmen U.Ç. ile işsiz olduğu öğrenilen M.K, bir benzincide işçi E.Y'nin el ve ayaklarını bağladıktan sonra 3 bin 77 YTL alıp kaçtılar. Olayın polise bildirilmesi üzerine yakalanan öğretmen U.Ç, soygunu ismini açıklamak istemediği bir kişinin kendisinden tehditle para istemesi üzerine yaptığını söyledi. Sorgulanıp adliyeye sevk edilen U.Ç. ile M.K, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

  • ERZURUM (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi