T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 15 ARALIK 2005 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Talabani, Türkiye'den PKK'ya genel af istedi

Talabani, Türkiye'den bölücü terör örgütü PKK'ya genel af çıkarmasını önererek, Irak topraklarını silahlı örgütlere kullandırmayacaklarını söyledi

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, PKK sorununun en iyi çözüm yolunun 'genel af' ilan edilmesi olduğunu savundu. Talabani, NTV'nin haberine göre Genelkurmay ve hükümetin Irak politikasında değişiklik olduğuna işaret eden açıklamalarının gerçekçi olduğunu söyleyerek, Türkiye'nin yeni yaklaşımını desteklediklerini vurguladı. Ankara'dan gelen açıklamaları 'çok olumlu' diye değerlendiren Talabani, artık silahlı mücadele döneminin kapandığını söyledi. Talabani, "Mao, Ho Şi Min ve Che Guevera dönemi geçmiştir" dedi.

PKK'YA: FIRSATI HEBA ETME

Talabani, PKK'ya seslenerek, Türkiye'nin yaklaşımını değerlendirmesini; Türkiye'den de genel af ilan etmesini istedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratik açılımına da değinen Talabani, PKK'ya seslenerek, bu fırsatın heba edilmemesi çağrısını yaptı. Irak Devlet Başkanı, PKK da dahil hiçbir silahlı örgüte, Irak topraklarını kullandırmayacaklarını hatırlattı.

Şu andaki şartlarda Kürt grupların bağımsızlık ilan etmelerinin 'gerçekçi' olmayacağını belirten Talabani, Kerkük&ün statüsüne ilişkin olarak da, sorunun uzlaşmayla çözülmesi gerektiği mesajını verdi.

REFERANDUM ERTELENEBİLİR

2007'de yapılacak referandumun yeterli olmadığını düşünen Talabani, "Kerkük'te etnik gruplar arasında bir çeşit uzlaşma sağlanmalı. Eğer Kerkük'te normalleşme sağlanır ki -burada herkesin evine dönmesi değil ama etnik gruplar arasındaki ilişkilerin normalleşmesini kastediyorum- bence referandum için en iyi zaman o zamandır. Yoksa referandum birkaç yıl ertelenebilir" diye konuştu. Talabani, "Kürtlerin bağımsızlık ilan edeceğini düşünmek saçmalık. Kürt liderliği bu konuda çok olgun davranıyor. Bölgenin, Irak'ın ve dünyanın gerçeklerini anlıyorlar. Sokağa çıkıp sorduğunuzda 'Bağımsızlık istiyoruz' yanıtını alırsınız. Ama Kürt liderler, gerçekçi olmayan bir şeyi söyleyemez" dedi.

'Amanos Dağları'nda 40 terörist bulunuyor'

Hatay Emniyet Müdürü Cafer Şahin, Amanos Dağları'nda 40 terörist belirlendiğini bildirdi. Şahin, terör konusunda son derece duyarlı olduklarını, kent merkezleri ile kırsal kesimlerde tüm duyumları değerlendirerek istihbarat çalışmaları yaptıklarını söyledi. Hassas bölgeleri sürekli denetim altında tuttuklarını ifade eden Şahin, "Çalışmalarımızda, Amanos Dağları'nın Dörtyol kesiminde 40 terörist tespit edildi. İlgili birimlere konu aktarıldı" dedi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi