T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 15 ARALIK 2005 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bir gole gitti

Aslında Beşiktaş UEFA'da gruptan çıkma şansını kendi elleriyle ateşe atmıştı ama bir umudu vardı. Guimaraes'i 3 farkla yenecek, Sevilla da Bolton'da kazanacaktı.

Beşiktaş, UEFA Kupası'nda devam ya da tamam niteliği taşıyan maçta Portekiz'in Vitoria Guimaraes takımını deplasmanda 3-1 mağlup etmesine rağmen Avrupa'ya veda etti. Sevilla'ya yenilen, Bolton ve Zenit ile berabere kalan siyah-beyazlılar, Portekiz'de gruptaki ilk 3 puanına ulaştı. Guimaraes galibiyetiyle puanına 5'e yükselten Kartal, grubu 5 puanla 4. sırada tamamladı. Ancak ilk üç sıradaki takımlar gruptan çıktı, Beşiktaş bir umudunu daha yitirdi. Maça hızlı başlayan Kartal, 7. dakikada İbrahim Toraman'ın golüyle 1-0 öne geçti. Guimaraes, 12. dakikada Saganowski'nin golüyle maça eşitlik getirdi.

TEK HEDEF KUPA

17. dakikada Beşiktaş, Youla'nın golüyle 2-1 üstünlük sağladı. 60. dakikada İbrahim Toraman, Kartal'ı 3-1 öne geçiren golü kaydetti. İkinci yarıda girdiği sayısız gol fırsatlarından yararlanamayan siyah-beyazlılar, kalesinde de zaman zaman büyük tehlikeler yaşarken kaleci Cordoba yaptığı kurtarışlarla takımını ayakta tuttu. UEFA Kupası'na veda eden ve Türkiye Süper Ligi'nde de liderin 17 puan gerisinde olan Beşiktaş'ta artık tutunacak tek dal olarak Türkiye Kupası bulunuyor.

Youla bir var, bir yok

Gösterdiği kötü performans nedeniyle takımdan gönderilecek futbolcular arasında gösterilen Youla, dün akşam gayretli göründüğü ilk yarıda bir gol attı ama ikinci yarıda klasik kötü görüntüsüne büründü. 72. dakikada kaçırdığı pozisyon inanılır gibi değildi.

Kendi hatamız!

Maç sonrası son derece üzgün b ir ifadeyle basın toplantısı düzenleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Guimaraes karşısında alınan deplasman galibiyetinin bir işa yaramamasından yakındı. Fransız teknik adam, "Elbette kazanmamız iyi. Ama bu bizi hedefe götürmüyor. Biz buradan gerekli skoru tutturamadık, Sevilla da İngiltere'de kazanamadı.Hepimiz üzgünüz" diye konuştu.

Guimaraes maçı öncesinde İstanbul'da oynadıkları Zenit maçını berabere bitirerek, bu sonu kendilerinin hazırladığını ifade eden Tigana şöyle devam etti: "Bazı durumlarda insanlar kendi kendilerini yakarlar. Biz de aynen böyle yaptık. Elbette az da olsa bir umutla buraya geldik. Maç boyunca futbolcularım iyi de mücadele etti. Ancak sonuçta istediğimizi elde edemedik." Fransız hoca, devre arasında takımda çok önemli bazı değişiklikler yapabileceğinin mesajını da bu toplantıda verdi.

Toraman aynı viteste

Galatasaray maçında attığı iki golle vitrine çıkan İbrahim Toraman, aynı tarifeyi dün de Guimaraes'e uyguladı. Yıldız futbolcu, savunmadaki görevini layıkıyla yapmanın yanı sıra, ileri çıkışlarda da etkili oldu ve iki golle galibiyette başrolü üstlendi. Ancak iki maç üst üste attığı ikişer gol, İbrahim Toraman'ın mutlu olmasına yetmedi. Ligde G.Saray'a iki gol atmasına karşın takımı mağlup olduğu için üzüntü yaşayan Toraman, dün de galibiyete büyük katkı sağladı ama elenmeye engel olamadı.

Bolton-Sevilla kolkola üst tura: 1-1

UEFA Kupası'nda Beşiktaş'ın grubunda bulunan Bolton, sahasında Sevilla ile 1-1 berabere kalarak bir üst tura yükselen diğer takım oldu. Gecenin diğer maçlarında alınan sonuçlar şöyle: Marsilya-Dinamo Bükreş: 2-1, Heerenveen-Levski Sofya: 2-1, Stuttgart-Rapid Bükreş: 2-1, PAOK-Rennes: 5-1, Roma-Basel: 3-1, Strasbourg-Kızılyıldız: 2-2. Bu sonuçların ardından Zenit, Bolton, Sevilla, Roma, Basel, Strasbourg, Marsilya, Levski Sofya, Heerenveen, Rapid Bükreş, S.Donetsk ve Stuttgart bir üst tura yükselen takımlar oldu.

Uçakta bayılan Ailton kadroda yok

Portekiz yolculuğu sırasında uçakta baygınlık geçiren, ancak daha sonra yapılan kontrollerde önemli bir sağlık sorunu olmadığı anlaşılan Ailton, riske edilmemek için maç kadrosuna alınmadı. Ailton'un olmaması nedeniyle siyah-beyazlılar 17 kişilik bir kadroyla sahada yer almak zorunda kaldı. Ailton'un yokluğunda forvette Youla forma giyerken, hemen arkasında da Sergen görev aldı.

35 bin kişilik stat boş kaldı

Guimares'in UEFA Kupası'nda iddiası kalmaması nedeniyle Portekizli taraftarlar maça ilgi göstermedi. 35 bin kişilik stadın büyük bölümü boş kalırken, Avrupa'nın çeşitli kentlerinden gelen az sayıda Beşiktaş taraftarı da kale arkası tribününden takımlarını destekledi. Siyah-beyazlı taraftarlar, özellikle goller sonrası, Portekizli taraftarları bastırdı.

H GRUBU PUAN DURUMU
TAKIMLAR	O	G	B	M	A	Y	P
SEVİLLA	4	2	1	1	8	4	7
ZENİT	4	2	1	1	5	4	7
BOLTON	4	1	3	0	4	3	6
BEŞİKTAŞ	4	1	2	1	5	6	5
GUİMARAES4	0	1	3	4	9	1

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi