T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 16 ARALIK 2005 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ve ayaklandılar

G.Saray'da, 3 aydır para verilmeyen futbolcular arasında ayrım yapılınca Florya karıştı. Gerets, Mondragon ve birkaç yerliye para verildiğini duyan futbolcular, kampı terketmeye kalkıştı.

G.Saray'daki bitmeyen para krizi sonunda büyük bir isyana yol açtı. Yönetimin 3 aydır "Ha bugün, ha yarın ödeme yapacağız" diye oyaladığı futbolcular, aralarında ayrım yapılıp, bazı isimlere para verildiğini öğrenince ayaklandı. Kayseri maçına gitmeme tehlikesi, başkan Canaydın tarafından önlendi.

Sarı-kırmızılı ekipteki büyük isyan şöyle gelişti:
Son olarak Beşiktaş derbisi öncesi paraların ödeneceği sözüyle kritik maça motive edilen futbolcular, günlerce sözün tutulmasını bekledi. Ancak hesaplara herhangi bir para yatırılmazken, dün teknik direktör Gerets ve kaleci Mondragon'a ödeme yapıldığı haberi Florya'da yayıldı. Kamptaki futbolcular, ayrıca isimleri gizlenen bir kaç yerli oyuncuya da para verildiğini öğrendi. Bunun üzerine aralarında konuşup, bugünkü Kayseri deplasmanına gitmeme kararı aldılar.

'DURUM VAHİM BAŞKANIM'

Gerets'e çekilen bu rest, yönetici Fatih Gökşen'e ulaştı. Gökşen kampa gelerek "Hesaplarınıza paraları Kayseri maçı sonrası yatıracağız" diye söz verdi. Ancak daha önce verilip tutulmayan sözleri hatırlatan futbolcular kabul etmedi. Gökşen, olayı başkan Canaydın'a telefonla "Durum vahim" diye aktardı.

Canaydın, telefonla futbolculara ulaşıp, bu kez "Başkan garantisi" verdi. Kayseri maçından hemen sonra para verileceği yolunda yeniden söz alan oyuncular, deplasmana gitmeye karar verdi ancak yabancılar , yönetime "Yine ödeme yapmazsanız ikinci yarıda yokuz" diye rest çekti.

  • Savaş ÇORLU

    Gürsoy: Futbolculara karşı mahcubuz

    Kayseri'ye gidişte havalimanında soruları yanıtlayan G.Saray İkinci Başkanı Ergun Gürsoy, futbolcuların haklı gerekçeleri olduğunu belirterek, "Bir yandan yatırım yapmaya, bir yandan onlara karşı ödevleri yerine getirmeye alışıyoruz. Tabii biraz mahcubuz. Ama ödemede sorun 5 yıldır var" dedi.

    Ya para ya veda!

    Para krizi geçici olarak yatıştırılırken, yabancıarın ikna olmadığı ve Kayseri maçı sonrası alacakların ödenmemesi durumunda takımdan ayrılacaklarını bildirdiği öğrenildi. Song, İliç, Saidou, Tomas ve Heinz'ın, kararlarını başkan Canaydın'a ilettiği belirtildi. Ödeme yapılan Mondragon dışındaki yabancıların, pazartesi günü para alınsa bile, daha önceki gecikmeler yüzünden serbest kalabilecekleri de ifade ediliyor. G.Saray, Ribery'i de böyle kaybetmişti. İliç'in önceki günkü basın toplantısını istemeyerek yaptığı söyleniyor.

    Ayhan disiplinde 4 maç ceza kapıda

    Galatasaraylı Ayhan, Beşiktaş derbisinde tribünlere yaptığı hareketlerden dolayı tedbirsiz olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevkedildi. Hakem, gözlemci ve temsilci raporlarında yer almayan olayla ilgili olarak televizyon görüntüleri delil kabul edilirken, sportmenliğe aykırı davranıştan dolayı Ayhan Akman'a 2 ile 4 maç arasında ceza verilebileceği öğrenildi.

    4 yıldız Kayseri'de yok

    Kayseri'ye olaylı giden G.Saray'da teknik direktör Gerets, Beşiktaş maçı onbirinde değişiklik yapmayacak. Belçikalı hocanın özellikle derbide hatalı oyunuyla dikkat çeken Yalçın ile özel görüşüp moral verdiği öğrenildi. Sakatlıkları bulunan Hakan Şükür, Ergün, Hasan Şaş ve Altan İstanbul'da bırakıldı.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi