T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 30 ARALIK 2005 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Sarp Kuray'a 30 eylem için müebbet hapis

Yasadışı 16 Haziran Hareketi adlı örgütün kurucusu olmak ile örgüt adına 1986-1990 yılları arasında gerçekleştirilen öldürme, yaralama ve bombalama gibi 30 eylemin talimatını vermekle suçlanan Sarp Kuray, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dünkü duruşmaya, tutuksuz yargılanan Kuray katılmadı. Mahkeme heyeti, Kuray'ı, Anayasa'yı zorla değiştirip yerine marksist-leninist ilkeye dayalı bir sistem getirmek amacıyla 30 ayrı eylemin talimatını verdiği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.


Generallerin, Vakit davası bozuldu

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, "Onbaşı bile olamayacakların general olduğu ülke" başlıklı yazı nedeniyle, Vakit Gazetesi'nin 312 generale tazminat ödemesi yönündeki yerel mahkeme kararını bozdu. Alınan bilgiye göre, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, 25 Ağustos 2003 tarihinde Vakit Gazetesi'nde "Onbaşı bile olamayacakların general olduğu ülke" başlıklı yazı nedeniyle 312 generalin açtığı manevi tazminat davasında, her bir davacı için 2'şer milyar lira olmak üzere 624 milyar liranın, davalılar Nuri Aykon, Harun Aksoy ve eski RTÜK üyesi Mehmet Doğan'dan (Asım Yenihaber) müştereken tahsiline ilişkin kararının temyiz istemini sonuçlandırdı. Daire, 2'ye karşı 3 üyenin oyuyla yerel mahkemenin kararını eksik inceleme gerekçesiyle bozdu. Davacılar karar düzeltme isteminde bulunurlarsa buna da 4. Hukuk Dairesi bakacak. Karar düzeltme istemi de reddedilirse dosya yerel mahkemeye gidecek.

  • ANKARA


    Fidan davasında bir tahliye

    Diyarbakır'da kapatılan HADEP'in eski Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan'ın öldürülmesi olayıyla ilgili davanın görülmesine başlandı. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, tutuklu sanıklar Fırat Karahan, Veysi Akgönül, Mustafa Kemal Ok ile tutuksuz yargılanan Mehmet Zeki Peker hazır bulunurken, müşteki Avukatı Mustafa Aladağ ile öldürülen Hikmet Fidan'ın oğlu Tarık Fidan da katıldı. Tutuklu sanık Fırat Karahan savunmasında, Hikmet Fidan ile iş bulmak için gittiği Irak'ta tanıştığını söyledi. Karahan ile diğer sanık sanık Mustafa Kemal Ok, tahliyesini istedi. Hikmet Fidan'ın oğlu Tarık Fidan, "Babam Zübeyir Aydar ve Murat Karayılan tarafından tehdit ediliyordu. Bu cinayetten Abdullah Öcalan'ın haberi olduğunu düşünüyorum" dedi. Mahkeme heyeti, Ok'un tahliyesine, Karahan ve Veysi Akgönül'ün ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

  • DİYARBAKIR


    Gözcü'den Bakan Çelik ve eşine tazminat

    Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, "Hummer cipli misafire 9.8 trilyonluk ihale" haberiyle kişilik hakları ihlal edildiği gerekçesiyle Gözcü Gazetesi'ni, Çelik'e 7 bin YTL, eşi Şahsenem Çelik'e 3 bin YTL tazminata mahkum etti. Davanın dünkü karar duruşmasına, Çelik ve eşinin avukatıyla, Gözcü Gazetesi'nin avukatı katıldı. Çelik'in avukatı Mehmet Ali Alan, mahkemeye dilekçe sunarak, dava konusu haberle müvekkillerinin kişilik haklarının ihlal edildiğini, haberin gerçek dışı olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı ile Koza Davetiye Firması arasında ilişki bulunmadığını belirterek, davanın kabulünü istedi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi