AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
Müzakere Belgesi dengeli yol haritası

Müzakere Çerçeve Belgesi'ni eleştirenlerin bardağın boş tarafına baktığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Belge işin esasına uygun olarak hazırlanmış dengeli bir yol haritası" dedi

Başbakan Tayyip Erdoğan, Müzakere Çerçeve Belgesi'nin, "işin esasını değiştiren bir belge değil, işin esasına uygun olarak hazırlanmış, dengeli bir yol haritası" olduğunu söyledi. Erdoğan, NTV'nin canlı yayınında gündemle ilgili soruları cevapladı.

3 Ekim sürecini değerlendiren Erdoğan, Müzakere Çerçeve Belgesi'nin, "işin esasına uygun olarak hazırlanmış dengeli bir yol haritası" olduğunu söyledi. Türkiye'nin şimdi bu yol haritasını uygulamaya koyacağını ifade eden Erdoğan, "Belgede zaten dik durduğumuz, itiraz ettiğimiz konular, o yol haritasını sıkıntılı duruma düşürecek olan cümlelerdi. Bunun üzerinde ısrarla durduk" dedi.

'Ne kaybettik' değil, 'ne kazandık'

Belgeyi eleştirenlerin hala "bardakta ne kadar boş kısım kalmış" sorusunu sorduklarını belirten Erdoğan, "Bardağı böyle silme doldurmak, her zaman sıkıntılıdır. Muhakkak onun bir boş yanı olacaktır. İşin tekniği de bunu gerektirir. Biz burada bardağın dolu tarafıyla uğraşıyoruz" dedi. Diğer 10 aday ülke için konuşulanların Türkiye için geçerli olduğunu belirten Erdoğan, "Burada bazı şeyler saptırılıyor. Türkiye ne kazanıyor, bunu konuşun. Bunu konuşmuyorlar. Hala konuştukları; 'Türkiye ne kaybetti'. Kimse sana hiçbir şeyi bedava vermez." şeklinde konuştu.

NATO'da veto hakkımız kaldırılamaz

Türkiye'nin NATO'daki veto hakkını kimsenin kaldıramayacağını söyleyen Erdoğan, "Kıbrıs, müzakereleri tıkar mı?" sorusunu şöyle cevapladı: "Bizim bu süreçte tavırlarımız belli. Şu anda gerek tarama, gerek müzakere ile ilgili adımlar atılacak. Kıbrıs'ta konunun çözümü için uluslarası kurumları davet edeceğiz. Kuzey Kıbrıs ile ilgili izolasyonları kaldırılmalı."

  • ANKARA

    Gürcistan Başbakanı'na yemek

    Başbakan Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Zurab Nogaideli onuruna Başbakanlık Konutu'nda yemek verdi. Erdoğan,"Türkiye pek çok ciddi sorunu bünyesinde barındıran Kafkasya Bölgesinde istikrara büyük önem vermektedir" dedi. Nogaideli de Türkiye'nin AB'ye girmesini desteklediklerini söyledi.

    'Chirac fikrini kendine saklasın'

    Fransa Cumhurbaşkanı Chirac'ın, "Türkiye'nin AB için kültürel devrim geçirmesi gerekiyor" şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu: "Ben onu sayın Chirac ile konuşurum, nasıl bir kültürel devrim olduğunu kendisinden öğrenir, ona göre bir değişiklik yaparız. Chirac, bu noktadaki düşüncelerini biraz kendine saklasın. Ben ona şunu söylerim; lütfen 19. asrı incele. O günden bu güne Fransız devrimlerini Türk insanı nasıl incelemiş ve bunu kendi yapılanmasına, sistemine varıncaya kadar nasıl yansıtmış. Demek ki bundan da haberi yok. Olmaz böyle şey...

    İzolasyonlara karşılık limanlar

    KKTC'nin AB ne arzu ettiyse yaptığını ancak buna rağmen cezalandırıldığını söyleyen Başbakan, "Kuzey Kıbrıs'la ilgili izolasyonları kaldırırlarsa biz de Güney Kıbrıs'a limanları ve havalimanları açarız" dedi. Erdoğan Ek Protokolün ne zaman Meclis'e geleceği konusundaki bir soru üzerineyse "Zaman belli değil. Bazıları gelmesin diyor, bazıları gelsin. Zaten acelesi yok, gereği de yok. Değerlendiriyoruz" dedi.



  • 6 Ekim 2005
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED