AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Eskiden chat mi vardı

Mektuplarından tanıdığı bir kadınla evlenmek üzere yola çıkan bir adamın hikayesinin anlatıldığı Evlenmekten Korkuyorum, Truffaut'nun kült filmlerinden. Filmde ünlü yıldızların yanısıra, macera da var, romantizm de, suç da.

Fransız Yeni Dalga akımının babası olarak bilinen, Yaratıcı Sinema kavramının savunucusu ve sinemanın en özgün kişiliklerinden biri olan François Truffaut'nun 1969 tarihli kült filmi Evlenmekten Korkuyorum (Mississippi Mermaid) adlı filmi CNBC-e ekranlarına getiriliyor. Daha ilk filmi 400 Darbe ile Amerikan sinemasına özgü yaklaşımları özyaşamsal bir öyküden yola çıkarak yerle bir eden Truffaut'nun, gişede başarısız olmasına karşın çekim tarihini takip eden bir kaç yıl içinde kült statüsüne ulaşan filmi, Evlenmekten Korkuyorum (Mississippi Mermaid), Jean Renoir'e ithaf edilmiş bir sinema başyapıtı.

Bazı filmlerinde Amerikan polisiye yazarlarının romanlarını sinemaya uyarlayan Truffaut'nun bu tür yapımlarından biri olan Evlenmekten Korkuyorum, mektuplarından tanıdığı bir bir kadınla evlencek olan Reunion'lu bir adamın öyküsünü anlatıyor.

MİSSİSSİPPİ'Lİ DENİZKIZI

Kanalın Ustalara Saygı kuşağında yayınlanacak filmin ismi ise, "Mississippi'li Denizkızı" anlamına gelen bir tamlama. Fransanın, hatta dünyanın gelmiş geçmiş en güzel kadınları arasında gösterilen Catherine Deneuve'ün, Jean Paul Belmondo ile başrolü paylaştığı filmde, mektup yoluyla tanıştığı bir kadınla evlenmek isteyen, ancak fotoğrafını gördüğü kadınla değil, bambaşka bir kadınla karşılaşan zengin bir adamın başından geçenler hikaye ediliyor. Polisiye dozu da yüksek tutulmuş film, izlenmeden geçilmemesi gerekenler listesinde bir yapım.

Evlenmekten Korkuyorum

Orijinal Adı: Mississippi Mermaid Yön: François Truffaut Oyn: Jean-Paul Belmondo, Catherine Deneuve, Nelly Borgeaud, Martine Ferrière, Marcel Berbert Yapım Yılı: 1969 Türü: Romantik-Dram/Polisiye
Cnbc-e / 22.00


Eyüp Sultan'da İftar

Şoray Uzun'un sunduğu Eyüp Sultan'da İftar'a Dursun Ali Erzincanlı konuk. Şiirler, ilahiler, dualar programda ekrana geliyor.
[17.00/ KANAL 7]

Gönül Gözü

Prof.Dr. Kenan Gürsoy ile Ömer Tuğrul İnançer'in sunduğu Gönül Gözü'nde insanı insan yapan unsurlardan "Edep" hakkında sohbet ediliyor.
[17.10/TRT 1]

Eyüp Sultan'da Sahur programı

Süleyman Çobanoğlu'nun sunduğu Eyüp Sultan'da Sahur programının bu geceki konukları Necmettin Nursaçan ve Ali Ercan.
[03.30/KANAL 7]


FİLMLERDEN SEÇMELER

Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe
Orhan Asena'nın aynı adlı oyunundan beyazperdeye uyarlanan Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe adlı filmdeki hikaye Kanuni Sultan Süleyman'ın son yıllarında geçiyor. Filmin daha çok saraydaki yaşam ve istekleri, hırsları ve beklentileri farklı kişilerin bunların gerçekleşmesi için verdikleri mücadeleyi anlatan bölümleri sinema seyircisinin dikkatini çekmişti.
Yönetmen: Ertem Göreç Oyuncular: Agah Hün, Nedret Güvenç, Erhan Yazıcıoğlu, Türü: Biyografi
TRT 1 / 11.20

Kız Taşı
Hazin bir aşkın dilden dile dolaşan ölümsüz öyküsünün anlatıldığı filmde, Veli yakışıklı bir gençtir. Annesinin ölümünden sonra gittiği askerden üç yıl sonra döner. Yörenin en tanınmış dokuma ustası olan babası o askerdeyken bir kadınla evlenmiştir. Veli analığına ve yetişkin kızına rahatsızlık vermemek için iş aramaya başlar. Ali İhsan Bey'in yanına fedai olarak girer.
Yön: Yavuz Figenli Oyn: Numan Çakır, Zeynep Karacan, Necati Er, Haktar Balaban, Özgür Efe Özyeşilpınar (2004)
KANAL 7 / 14.45

Tatlı İntikam
Yemek pişirme zevkini İtalyan asıllı ailesinden alan, Marco çocukluğundan beri bir gün ünlü bir aşçı olma hayalleri kurmuştur. Fab Amca'nın, aileye ait pasta fırınını Çılgın Çıtır Çörek zincirine satacağını öğrenince hayalleri yıkılan Marco, şehirde açılan yeni lokantada yediği bir tatlı sayesinde hayatının anlamını bir kez daha yakalar. Ve bu tatlıyı yapan kadınla tanışır.
(Just Desserts) Yön: Kevin Connor Oyn: Lauren Holy, Costas Mandylor, David Provas, Maria Bertrande (2004)
TV8 / 21.05

Çifte Tehlike
Libby Parsons'ın yakışıklı ve zengin bir kocası, çok sevdiği bir oğlu, güzel bir evi ve harika arkadaşları, kısacası her şeyi vardır. Rüya gibi yaşamı, kocasıyla çıktığı romantik tekne gezisinde bir anda kabusa dönüşür. Kocası Nick, gezi sırada aniden ortadan kaybolur ve Libby kocasını öldürmekle suçlanır. Şartlı tahliye edildiğinde ise tek amacı vardır. Anlayamadığı bu sırrı bulmak.
(Double Jeopardy) Yön: Bruce Beresford Oyn: Ashley Judd, Tommy Lee Jones, Bruce Greenwood (1999-Gerilim)
TGRT / 21.30

Veysel Karani
Her Ramazan yeniden yayınlanan yerli yapım evliya filmleri bu Ramazan da revaçta. Bütün kanalların sahurda yayınladığı bu filmlerden izleyiciye gına gelse de, kanallar ısrarla yayınlamaya devam ediyor. Show'daki Veysel Karani de bunlardan biri. Filmde amatör tekniklerle Veysel Karani'nin hayatı anlatılıyor.
Veysel Karani Yönetmen: Hüseyin Peyda Oyuncular: Yusuf Sezgin, Nedret Güvenç Türü: Dini - Drama - Biyografi
SHOW TV / 04.00

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Pusula'nın ucu Gazze'de
Yeni sezonda NTV'den CNN Türk'e transfer olan Mithat Bereket, iki haftada bir peryotla ekrana gelecek Pusula'nın ilk bölümüyle TV'de. Programda, İsrail işgalinin sona ermesinden sonra Gazze'de nelerin değiştiği sorusu soruluyor. Dünyanın en büyük Açıkhava Hapisanesi Gazze'den ekrana gelecek Pusula'da Hamas Lideri Mahmud El-Zahar, Mithat Bereket'in sorularını yanıtlıyor. İsrail tarafından aranan ve sürekli yer değiştirerek saklanan El-Zahar'la bölgedeki durumu konuşan Bereket, Hamas'ın değişen planlarını da ilk kez yansıtıyor ekrana. Pusula'da, 38 yıl süren işgalden sonra Gazze'de neler olup bittiği var.
[22.00/CNN Türk]

Yoksula yardım
İkbal Gürpınar'ın sunduğu Kimse Yok mu programı bu hafta ilk olarak, Osmaniye'nin Düziçi ilçesi'ne gidiyor. Yaşlı bir çifte yardım eden program ekibinin ikinci durağı Kayseri'nin Develi ilçesi. Programda yoksul insanlara yardım ediliyor.
[22.10/SAMANYOLU]

İpekyolu sultanları
Türksoy'la İpekyolu'nda Ramazan'ın atmosferine uygun olarak, Orta Asya'da yaşamış, hayatı ve öğretileriyle geniş kitlelere ulaşarak onları etkilemiş gönül sultanlarının hayatları ekrana geliyor. Seyfullah Türksoy'un sunduğu programda alim ve dervişlerin hikayeleri var.
[00.00/KANAL 7]

Pakistan depremi, bölgedeki son durum özel yayınla TV'de
Pakistan'ı vuran 7,6 büyüklüğündeki depremin görüntüleri NTV'de. Türk Kızılayı'nın başlattığı yardım kampanyasına destek veren NTV, kampanyayı ve afet bölgesindeki son durumu hafta içi her gün yayınlanacak Pakistan Depremi Özel Programı ile ele alıyor. Programda sivil insiyatifin nasıl harekete geçirilebileceği ve yardım konusunda aktivistlerin faaliyetleri ve konuyla ilgili görüşleri ekrana geliyor. Ayrıca programda felaket bölgesindeki son durum canlı bağlantılarla ekrana taşınıyor.
[ 11.30 / NTV ]

Skandaldan kurtulamayan Özçelik'in dizisi de sona eriyor
Bir süre önce hakkında çıkan skandal bitmeyen Gamze Özçelik'le Toprak Sergen'in başrol oynadığı Düşler ve Gerçekler, yeterli reytingi alamadığı gerekçesiyle birkaç bölüm yayınlandıktan sonra bugünkü bölümüyle sona eriyor. Dizide başı dertten kurtulmayan Doğan, kendini yeni bir belanın içinde buluyor. Sokakta bir kavgaya karışan Doğan, karakola düşüyor. Sadık ise onu kurtarmaya giderken kaza geçiriyor.
[ 22.30 / KANAL D ]

Kezban Yenge'nin dili tutulunca meydan köylüye kalıyor
Başrollerinde Şensel Uykal ve Parkan Özturan'ın oynadığı Kezban Yenge'yi artık senarist Kasım Uçkan yazıyor. Cast'ine Işık Aras ve Ege Tanman'ın da eklendiği dizide, Sülbiye'nin Burhan'la kaçtığını öğrenen Kezban Yenge şok oluyor ve dili tuluyor. Ancak bu şakayı yapanlardan intikam alacaktır.
[ 20.00 / KANAL 7 ]
12 Ekim 2005
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED