AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ
ÖYK, Hilton satışına onay verdi

ÖYK'nın, dün yayımlanan kararıyla, İstanbul Hilton Oteli'nin satış yöntemiyle özelleştirilmesini teminen yapılan ihalede, alınan nihai teklifler ve değer tespit sonuçları incelenerek, 255 milyon 500 bin dolar bedelle en yüksek teklifi veren Ortadoğu Otomotiv Ticaret A.Ş'ye satılmasına onay verildi.

  • ANKARA

    Aracı kurum komisyonları serbest olacak

    Sermaye piyasası aracı kurumlarının hisse senedi işlemlerinde aracılık komisyon ücretleri, 1 Ocak 2006'dan itibaren serbestçe belirlenecek. Sermaye Piyasası Kurulu'nun aldığı karara göre, 2006 yılından itibaren asgari komisyon ve komisyon iadesi uygulamasına son verilecek.

  • ANKARA

    ADSL'de standart hız 512K olacak

    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ADSL olarak tanımlanan geniş bant hızlı internet uygulamasında, aylık ücreti 29 YTL olan hattın 256 Kbps olan hızının , 2 katına çıkarılacağını bildirdi. Yıldırım, "Abonelik ücretinde artışı olmayacak. Yani hizmet yarı yarıya ucuzlayacak. Bu internetin yaygınlaşması için önemli" dedi.

    Yeni Fiat Doblo, 2006 yılının aracı

    Yeni Fiat Doblo, Avrupa'da 2006 yılının ticari aracı seçildi. Tofaş'tan yapılan açıklamaya göre, ticari araçlar konusunda uzman 19 Avrupalı gazetecinin oluşturduğu ''Van of The Year'' jürisinin yılın ticari aracı seçtiği yeni Fiat Doblo'ya, ödülü Amsterdam Ticari Araçlar Fuarı'nda verildi. Yeni Fiat Doblo'nun ödülünü Fiat Ticari Araçlar Başkanı Lorenzo Sistino, jüri Başkanı Peter Wieman'dan aldı. Bu arada, yeni Fiat Doblo, 18 Ekim Salı günü İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtılacak.

    Toyota'nın dizel teknolojisi Türkiye'de

    Toyota, dizel motor seçeneklerini Türkiye pazarına sundu. Toyota'nın direkt enjeksiyonlu 4 zamanlı yeni nesil dizel motorları D-4D, Toyota Corolla'nın Sedan, Hatchback ve Family SW versiyonları, Toyota Avensis, Toyota Corolla Verso, Land Cruiser Prado ve Toyota'nın pikap modeli Hilux'ta yer alıyor. Toyotosa Genel Müdürü İbrahim Orhon, Toyota'nın bu yıl dünyada yüzde 9 büyüme ile 8.2 milyon satış adedine, 2010 yılında ise yüzde 15 pazar payına ulaşmayı hedeflediğini söyledi.

    Arnavutluk'tan Çalık'a ret cevabı

    Arnavutluk Telekom şirketinin Türk Çalık Grubu'na satışı, Arnavutluk Meclisi'nden döndü. Meclis'te yapılan oturumda, şirketin satışı, 30'a karşı 68 oyla reddedildi. Çalık Enerji ve Telekomunikasyon A.Ş. liderliğindeki konsorsiyum, Arnavutluk Telekom şirketinin yüzde 76'lık hissesi için 144 milyon dolar ödeyecekti. Arnavutluk'ta kısa süre önce iktidara gelen sosyalist hükümet, şirketin değerinin bu rakamın üzerinde olduğunu savunuyor ve Mayıs ayındaki ihalede usülsüzlükler yapıldığını iddia ediyor. Şirketin değerinin yeniden belirlenecek.

  • TİRAN

    TEB Cezayir'deki fırsatları anlattı

    Türk Ekonomi Bankası, BNP Paribas ortaklığı sonrasında faaliyete geçirdiği Trade Center'lar ile yurtdışı pazarlarda iş yapmak isteyen firmalara verdiği danışmanlık hizmetini, dış ticareti geliştirme toplantılarıyla sürdürüyor. TEB Trade Center Dış Ticareti Geliştirme Seminerler dizisinin ilkinde, Afrika'nın yükselen yıldızı Cezayir'deki iş fırsatları anlatıldı.

    Albaraka Türk'ün kredi notu 'B' oldu

    Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye'nin ilk Özel Finans Kurumu olan Albaraka Türk'ün yerli ve yabancı para cinsinden kısa ve uzun vadeli notlarını B olarak değerlendirdi. Fitch ve Albaraka Türk'ten yapılan açıklamalarda, kurum karlılığı ve aktif kalitesindeki artış ile istikrarlı fon yapısı da not edildi.

  • LONDRA



  • 15 Ekim 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED