AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Sanki biçilmiş Ripley

Beyazperdeye uyarlanan son Highsmith romanı Ripley'in Cinayetleri için söylenebilecek tek şey filmde John Malkovich'in Ripley olduğu. Ve mükemmel olduğu.

Ünlü yazar Patricia Highsmith'in Tom Ripley'in maceralarını anlatan seri romanının üçüncüsü "Ripley'in Cinayetleri", İtalyan yönetmen Liliana Cavani'nin yorumuyla bir kez daha beyazperdedeki yerini alıyor. 1977 yılında ilk defa Wim Wenders tarafından sinemaya uyarlanan öykü, bu kez farklı bir bakış açısıyla sinemaseverlere sunuluyor. Tom Ripley rolüyle kariyerinin en iyi performanslarından birini sergileyen John Malkovich, bu filmdeki oyunculuk gücüyle izleyiciyi bir kez daha şaşırtmayı başarıyor. Etkileyici piyano ezgileriyle bezenmiş olan filmin en güzel yanı ise ayrıntılarında saklı.

Sahte Rönesans tabloları sayesinde milyonlarca dolarlık bir servete kavuşan Tom Ripley, ortadan kayboluşundan üç yıl sonra, soylu kimliğiyle kuzeydoğu İtalya'daki Veneto bölgesinde yeni bir yaşama başlamıştır. Alımlı harpsikord virtüözü Luisa ile evlidir ve otantik villasında güzel sanatlardan müziğe, eşsiz manzaralardan mükemmel tatlara Veneto'nun tüm zevklerini yaşamaktadır. Bir gece, katıldığı yerel bir partide, ansızın egosunun rahatsız edildiğini hisseden Ripley, zevkinin hor görüldüğü bir yoruma kulak misafiri olur. Böylece tüm dikkatini 'suçlu'ya odaklar. Bu kişi komşu kasabadan İngiliz çerçeveci ve aynı zamanda da ölümcül bir hastalığı olan Jonathan Trevanny'den başkası değildir. Tüm bu yaşananların ardından beklenmedik bir ziyaret, Ripley için bir intikam şansı doğurur. Ripley'in üç yıl önce oyuna getirdiği eski ortağı, şimdilerde kulüp işletmecisi olan Reeves, Ripley'e, bir adamı öldürmesi karşısında yüklü miktarda para teklif etmektedir. Rus mafyası, Reeves'in bölgesine girmeye çalışmaktadır ve Reeves'in, çete liderine suikast yaptırmak için birine ihtiyacı vardır. Ripley, işi kabul etmez, ama ona işi kabul edeceğini düşündüğü çerçeveci Trevanny'yi önerir. Ama Ripley'in olayları dışarıdan izlemeye niyeti yoktur.

RİPLEY'İN CİNAYETLERİ

Orj. Adı: Ripley's Game Yön: Liliana Cavani Oyn: John Malkovich, Uwe Mansshardt, Hanns Zischler Yapım Yılı: 2002 Türü: Suç/Dram
TRT 1 / 23.55


Üstad'ın 'Diriliş' hikayesi

Kanal 7 ekranına Necip Fazıl Kısakürek'in aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan ve eserin ruhunu yansıtmasıyla bu anlamdaki uyarlamaların en başarılılarından biri olarak değerlendirilen dramatik bir film geliyor: Diriliş. Kumarbaz kocasını kumardan vazgeçirmeye çalışan fedakar bir kadının öyküsünü anlatan film, kumar ve uyuşturucunun, ailede ve toplumda neden olduğu yıkımı gözler önüne seriyor.

Yönetmen: Yücel Çakmaklı Oyuncular: Hülya Koçyiğit, Murat Soydan, Kenan Pars, Nükhet Duru Yapım Yılı: 1974 Türü: Drama Süre: 70 Dk.
KANAL 7 / 14.45


Eyüp Sultan'da tasavvuf ve sohbet

Şoray Uzun'un sunduğu Eyüp Sultan'da İftar'ın konukları hafız Ömer Döngeroğlu ve Tasavvuf müziği sanatçılarından Sami Savni Özer. Programda mehter takımı ve sema gösterileri, Eyüp Sultan'dan ramazan manzaraları, iftar vaktinde iftar çadırından gerçekleştirilen röportajlar da var.
[17.00/KANAL 7]

Hayri Kırbaşoğlu ile afiyet sohbeti

Eyüp Sultan'dan canlı ekrana gelen sahur programına bu gece Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu konuk. Süleyman Çobanoğlu'nun sunduğu programda hoş bir dini sohbetin yanısıra, ilahiler, İslam dünyasının önde gelen isimlerinin portresi ve Ramazan'a dair tüm renkler yeralıyor.
[03.30/KANAL 7]

İftar Zamanı, kıta kıta tüm dünyada

İftar Zamanı'nın bugünkü konuğu ise Mustafa Kızılcıoğlu. Sunuculuğunu Reha Yeprem'in yaptığı programda, Balkanlar'dan Asım Yıldırım, Anadolu'dan Murat Yeni, Afrika'dan Fırat Paşayiğit, Orta Asya'dan Halil İbrahim Seyhan Ramazan coşkusunu izleyenlerle paylaşıyor.
[16.00/SAMANYOLU]

Ahmet Hakan'la Ramazan sohbeti

Ramazan aylarında İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndan canlı yayın yapan Erkan Tan, tarihi Ramazanların esintisini ekranlara getirmeye çalışıyor. Programın bugünkü bölümüne Hürriyet yazarı Ahmet Hakan konuk oluyor ve Ramazan anılarını, izlenimlerini izleyenlerle paylaşıyor.
[18.00/TV8]


Buffy yine dövüşte

CNBC-e'nin fantastik dizisi Buffy'de, Xander, Willow ve Cordelia yüzme takımının kutlamalarında yakılan şenlik ateşinin etrafında toplanır. Buffy ise kumların üzerinde Cameron ile sohbet etmeye başlar. Fakat sohbetleri ortalığın bir anda karışmasıyla kısa sürer. Yüzme takımının sporcularından Dodd ve Jonathan'ın kavgasından sonra, Dodd bir deniz yaratığının saldırısına uğrar. Okulda ise, Buffy'nin kendisine asılan Cameron'a cevabı, kırılmış bir burun olacaktır.
Cnbc-e / 23.15


FİLMLERDEN SEÇMELER

Madencinin Kızı
Country müziğin en ünlü isimlerinden Loretta Lynn'in hayatını beyazperdeye taşıyan bu biyografik film, başroldeki Sissy Spacek'e En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar kazandırmıştı. Michael Apted'in usta rejisiyle kotardığı film Lynn'in müzik kariyerinin ilk günlerinden başlayarak genç kadının üne kavuştuğu, büyük fırtınalar atlattığı dönemleri ekrana yansıtıyor.
(Coal Miner's Daughter) Yön: Michael Apted Oyn: Sissy Spacek, Tommy Lee Jones, Levon Helm, Phyllis Boyens (1980)
Cnbc-e / 19.00

Gosford Park
Yaptığı, el attığı her işte başarılı olan yönetmenlerden Robert Altman'ın çektiği Gosford Park, soğuk savaş döneminden bir casusluk hikayesi anlatıyor. Bu tür yapımları sevenler için türünün en başarılı örneklerinden biri olan Gosford Park, 1932 yılında geçiyor. Konusu ise şöyle: Sir William ve karısı dostlarını Gosford Park isimli malikanelerine davet ederler.
Orijinal Adı: Gosford Park Yön: Robert Altman Oyn: Michael Gambon, Charles Dance Türü: Gerilim / Macera
TRT 2 / 20.05

Görkemli Ayrılık
Politika ve çürümüş politikacılar üzerine zehir zemberek yazılar yazan köşe yazarı Ernie hayli sert bir yazının ardından biraz uzaklaştırılmak için Rocky dağlarına gönderilir ve ondan orada inzivada yaşayan bir bilim kadını hakkında araştırma yapması istenir. Tabii bu araştırmadan büyük bir aşk doğacak ve dağdaki ikilinin hikayesi giderek keyifli bir romantik komediye dönüşecektir.
(Continental Divide) Yön: Michael Apted Oyn: John Belushi, Blair Brown, Allen Garfield, Carlin Glynn, Tony Ganios (1981)
Cnbc-e / 21.00

İslamiyetin Doğuşu
İslam'ın doğuşunu, gelişimini ve dönemin önemli olaylarını anlatan bir film geliyor ekrana, İslamiyetin Doğuşu Er-Risale. Çağrı'nın ünlü yönetmeni Mustafa Akkad'ın Çağrı ile aynı anda, aynı sette yine Arap oyuncu kadrosu ile çektiği film, prodüksiyonu, film müzikleri ve güçlü oyunculuk performansıyla dikkat çekiyor.
Orijinal Adı: Ar-Risalah Yönetmen: Moustapha Akkad Oyuncular: Michael Ansara, Jonny Sekka, Michael Forest, Damien Thomas, Mahmoud Said, Ali A. Taram Yapım Yılı: 1976
KANAL 7 / 21.45

Amerikan Yakuza
Atv'de yayınlanacak, başrollerini Viggo Mortensen ve Micheal Nouri'nin paylaştığı Amerikan Yakuza aksiyonsever izleyenleri memnun edecek bir aksiyon filmi. Los Angeles sokaklarının sahne olduğu bir kaçma kovalamaca hikayesi anlatan film, Hollywood'ın o bildik iyi polis-azılı suçlu hikayesini bir kez daha anlatıyor.
Orijinal Adı: Amerikan Yakuza Yön: Frank Cappello Oyn: Viggo Mortensen, Ryo Ishibashi, Michael Nouri (Aksiyon)
ATV / 01.00

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Ekonominin bir haftalık bilançosu
Ünal Tanık'ın sunduğu Yaşayan Ekonomi'de bu hafta, ortak olduğu Pegasus havayollarını tanıtmak amacıyla gazetecilerin karşısına geçen Ali Sabancı'nın basın toplantısı, günübirlik yurtiçi turizmi ve değişen turizm anlayışı, yakıt ikmali yapmadan bin kilometre yol yapan LPG'li arabanın tanıtımı var. Programda ayrıca kaybedilen bir lezzetin yeniden keşfi, Kefir'le ilgili bir dosya, kozmetik fuarından görüntüler ve ekonomideki gelişmeler ekrana geliyor.
[13.30/ KANAL 7]

Bir çocuğun, bir hasretin adı: Medine
Başrollerini Ali Ercan, Yağmur Ün ve Melis İnci'nin paylaştığı, yönetmenliğini Ahmet Sönmez'in üstlendiği Medine adlı TV filmi ekranda. Filmde, anne ve babasını Hac'daki bir trafik kazasında kaybeden ve yetim kalan Medine adlı küçük bir kızı evlat edinen Ahmet Dede ve Hatice Nine'nin öyküsü anlatılıyor. İki yaşlı insanın, Medine'ye gitmek isteyen küçük çocuğun hastalanmasının ardından onu kurtarmak için verdiği mücadele filmde anlatılıyor.
[20.00 / KANAL 7]

Nobel'e aday bile olamamak üzerine!
Tayfun Ertan'ın sunduğu Söz Sizde programının bu haftaki bölümünde, günlerdir Nobel tartışmalarıyla adı anılan, ancak Nobel'e aday bile gösterilmediği anlaşılan Orhan Pamuk'u canlı yayında konuk ediyor. Hem yurt içinde hem yurt dışında, son günlerde adından çok söz ettiren Orhan Pamuk, edebiyattan Avrupa Birliği'ne Türkiye'yi ve kendisini etkileyen son gelişmeleri Tayfun Ertan'a değerlendiriyor.
[22.00/CNN Türk]

Dikkat! Şahan'ın tiplemeleri çarpabilir
Şahan Gökbakar'ın sunduğu Dikkat Şahan Çıkabilir'e, bu hafta Hakan Aygün ve Doğa Rutkay konuk oluyor. Tiplemeleri, ünlüler ve göz önünde olan kişiler değil, sıfırdan yaratılan tiplemeler üzerine kurulu olan programda masum vatandaşları dolandıran sahte Zekeriya Beyaz skeci yeralıyor. Aşk Böcekleri'nin bu haftaki konuğu ise Doğa Rutkay oluyor. Engin Jurnal'in haber bülteninde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Hakan Aygün'le Engin Jurnal haberlerde karşı karşıya geliyor.
[23.30/ATV]

Yolsuzluklarla mücadele eden Kayıtdışı'da şifre krizi
Hazım Körmükçü, Sinemis Candemir, Levent Güner ve Devrim Saltoğlu'nun başrol oynadığı Kayıtdışı, yolsuzluklarla ilgili hikayesiyle dikkat çekiyor. Dizide, Kayıtdışı ekibinin Cemil'in evinden kaldırdığı kasanın içinden, gizli hesap numaraları ve şifreleri çıkar. Eğer bu şifreleri çözebilirlerse halktan çalınan parayı geri alabileceklerdir. Ancak, şifrelerin bir kopyası da Cemil'in bilgisayarında vardır. Zamana karşı bir yarış başlar: Sencer ve Rıza şifreleri çözmeye uğraşırken, Faruk ve ekibi de Cemil'i engellemek üzere hemen yola çıkarlar.
[ 22.20 / STAR ]

Saraybosna'dan Ramazanlıklar: İftarlar, sahurlar, şehirler, camiler
Saim Orhan'ın sunduğu Ayna'da bu hafta Saraybosna var. Toprağının her karışında Osmanlı'dan bir parça olan bu ülkede Ramazan ayının izini süren Ayna ekibi, Pazariçi'nde bir 'askeri eğitim merkezi'nin iftarına konuk oluyor. Sahur vakti yola düşen ekip rotasını bu kez 'haçsız' anlamına gelen Bihaç şehrine çeviriyor. Bihaç yolu üzerindeki Yayse şehrinin doğal güzellikleri görüntüleyen Ayna, Vırbat nehri üzerindeki şelaleyi ve Pilivska Gölü'nü de ekrana getiriyor. Saraybosna Türk Kolejleri ve Travnik şehri de Ayna'nın gezip göreceği, göstereceği şehirler içinde yeralıyor.
[ 22.45 / SAMANYOLU ]

Ümitsizliğe düşen Fidan, evi terketmeye karar veriyor
Sibel Can, Talat Bulut ve Yıldız Kenter'i buluşturan Saklambaç'ta Coşkun, Fidan'ı sevdiğini annesine söylemeye karar verir. Ancak Fidan, Meliha'nın kendisi hakkında söylediği sözleri duyar çocuklarını da alarak evi terk eder. Bağdagül, ağabeyi Satır'ın korkusundan Satılmış'la görüşmek istemez. Bunun üzerine Satılmış, Bağdagül'e yakın olabilmek için kadın kılığına girer. Ancak, kendini bekleyen büyük belanın farkında değildir. Coşkun'a olan sevgisine rağmen evlenemeyeceklerini düşünen Fidan, kendince başka bir hayat kurmaya karar verir.
[ 22.00 / ATV ]
15 Ekim 2005
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED