AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
CİVE PAKİSTAN

Her 23 Nisan'da bizlere 'Cive Pakistan (Yaşasın Pakistan)' şarkısını neşe içinde söyleyen Pakistanlı çocuklar şimdi dünyaya korku dolu gözlerle bakıyor. Çocukların gözlerindeki sönen ışığı parlatmak ve "Pakistan'ı yaşatmak" ise hepimize düşüyor

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Seyit İstikhar Hüseyin Şah, ülkesinin deprem felaketinin ardından Türk halkının gösterdiği yakınlık karşısında çok duygulandığını söyledi. Büyükelçi Şah depremden hemen sonra, Dışişleri Bakanlığı'nın kendisini arayıp "Geçmiş olsun, Pakistan için yardım organizasyonu başlamıştır" demesinin kendisini etkilediğini belirterek, ikinci şaşkınlığı ise karısının bileziğini Pakistan'daki depremzedelere göndermek isteyen Türk vatandaşları karşısında yaşadığını kaydetti. Türkiye'de beş aydır bulunduğunu belirten büyükelçi, "Bu felaketten sonra hükümetinden en sıradan vatandaşına kadar bu milletin gösterdiği yakın ilgiyi görünce aradaki bağları daha iyi anladım. Yardımlarınız karşısında sürekli şaşkınlık yaşadım. Son olarak dün bir Türk vatandaşı telefonla beni aradı ve parası olmadığını, mümkünse kanını bağışlamak istediğini söyledi" dedi. Şah telefonda karşılıklı olarak 5 dakika kadar ağladıklarını anlattı.

BİLEZİKLER YİNE DEVREDE

Ayni yardımlar yerine nakdi yardım yapılmasının daha faydalı olacağını belirten Büyükelçi, "İlaç olarak özellikle antibiyotik ve bandaja ihtiyaç var. Ayrıca sokakta yatan insanlar için battaniye de gerekli" dedi. Bu arada tsunami felaketinde Açe halkı için yardım kampanyası başlatan Gönüllü Eğitimciler Derneği, şimdi de Pakistan halkı için kolları sıvadı. Açe için düzenlenen kampanyada, bazı ev kadınları bileziklerini bile bağışlamış ve Türk kadınının bu yardımseverliği "Bilezikler Açe'ye" diye gazetemizde manşetten duyurulmuştu. Dernek yetkilileri, Pakistan için başlattıkları yardım kampanyasında da altın ve bileziklerini bağışlayan kadınların olduğuna dikkat çektiler.

  • YAKUP BULUT - EVİN GÖKTAŞ / ANKARA

    KANIMIZ FEDA

    Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Seyit İstikhar Hüseyin Şah, Türk vatandaşlarının 'Param yok, kanımı vereyim' diyerek Pakistanlı depremzedelere kanlarını bağışlamak istemesi karşısında çok duyguladığını söyledi.

    Hesap numaraları
    TC Ziraat Bankası
    920-Gaziosmanpaşa Ankara
    YTL Hesap No: 3458112-5011
    Dolar hesap No:3458112-5012

     Vefa borcunu ödeme vakti
    Diyanet İşleri Başkanlığı, Kurtuluş Savaşı'nda bize yardım elini uzatan Pakistan'a vefa borcumuzu ödeme vaktinin geldiğini vurgulayarak, camilerde yardım kampanyası başlattı Deprem felaketi nedeniyle 40 bin civarında insanın hayatını kaybettiği, milyonlarca insanın evsiz kaldığı Pakistan'da yaşanan acıları sarmak için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt içindeki ve yurt dışındaki bütün camilerde yardım kampanyası başlatıldı. Vaaz ve hutbelerde Kurtuluş Savaşı yıllarında Hindistan Müslümanları tarafından toplanan yardımların Türkiye'ye gönderildiği bugün ise yardıma muhtaç olan Pakistanlılar içinseferber olma sırasının bizde olduğunu vurguladı. Vatandaşlar, Cuma namazı sonrası, cami avlusunda ve kapılarda, bağış yarışında bulundu.

  • ŞAMİL KUCUR/ İSTANBUL

     CAMİLERDE YARDIM SEFERBERLİĞİ
    Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camilerde yardım komiteleri nezdinde toplanan bağışlar için Vakıfbank Ankara Meşrutiyet Şubesi'nde EURO için: 4052200 , USD için: 4052199, YTL için: 2052202 numaralı hesaplar açıldı.

     Çelik, SMS ile yardım isteyecek
    Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 600 bin öğretmen ve aileleriyle birlikte 1 milyonu aşkın eğitim camiasına bizzat kendi cep telefonundan kısa mesaj (SMS) geçerek, Pakistanlı depremzedeler için düzenledikleri yardım kampanyasına destek vermelerini isteyecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 milyon öğrenci ve 1 milyonu aşkın personelle Türkiye'nin en büyük camiası olduğunu kaydeden Bakan Çelik, bakanlığın büyük potansiyeline güvenerek yardım kampanyası başlattıklarını ve İllerde vali, ilçelerde kaymakamlar aracılığıyla kampanyanın yürütüleceğini söyledi. Toplanan yardımları Bakan Çelik, 20 Ekim'de Başbakan Erdoğan'la birlikte Pakistan'a yapacakları ziyarette Pakistanlı yetkililere ulaştıracak.

    PEPE: FİTRE VE ZEKATLARI GÖNDERELİM

    Bu arada 17 Ağustos Marmara depremini eşi ve çocuklarıyla birlikte yaşayan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, "Ben bu acıyı bilirim" diyerek Türk halkını Pakistanlı kardeşlerimize yardım etmeye çağırdı. "Pakistan'lı kardeşlerimizin şu anda nasıl bir haleti ruhiye içinde olduklarını çok iyi hissediyorum" diyen Pepe, Pakistan'daki deprem felaketi nedeniyle İslam dünyasının buruk bir Ramazan ayı geçirdiğine dikkat çekti. Bakan Pepe sözlerini şöyle sürdürdü: "Pakistanlılar bize İstiklal Savaşı'nda çok büyük yardım ettiler. İstanbul'un düşmemesi, Osmanlı'nın Batı karşısında mağdur olmaması için, milletimizin izzetine, namusuna helal gelmemesi için çok büyük fedakarlıklarda bulundular. Millet olarak şanımıza yakışır bir şekilde kendimizi ortaya koymamız lazım. Bu Ramazan ayında toplanan fitre ve zekat paralarını götürüp bizzat Pakistan'a vermeliyiz."

  • HABER MERKEZİ / ANKARA

     Kızılay hastanesi Muzafferabad'da
    Türk Kızılayı'nın 50 yataklı ve 35 sağlık personelinin hizmet vereceği sahra hastanesi Muzafferabad'a ulaştı. Hastanenin Pakistanlı yetkililer ile uygun yerin belirlenmesinin ardından 1-2 gün içerisinde faaliyete geçeceği öğrenildi. Salgın hastalıklardan endişe edilen bölgede, sağlık ekipleri faaliyetlerini hızlandırdı. Dağlık olan bölgede yolları kapalı olan büyük yerleşim birimlerine helikopterlerle ulaşılmaya çalışılırken, helikopterlerle yaralı, sağlık personeli ve yardım malzemesi dışında taşıma yapılması yasaklandı. Dağlık bölgelerden getirilen yaralılar, Muzafferabad kentinde, çeşitli ülkelerden gelen sağlık personeli tarafından tedavi edildi.

  • MUZAFFERABAD

     Haberleşme timi Pakistan'a ulaştı
    Doğal afetler, savaş ve olağanüstü hal durumlarında yurtiçi ve yurtdışı haberleşmeyi sağlayan "Acil Afet Haberleşme İstasyonu"nu işleten Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC), deprem felaketi yaşanan Pakistan'a haberleşme timi gönderdi. TRAC Antalya Şubesi Başkan Yardımcısı Muhsin Bozkurt, yaptığı açıklamada, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün talebi üzerine TRAC'ın TA2IJ çağrı işaretli telsiz operatörü Uluçali Atam ile T1FL çağrı işaretli telsiz operatörü Soyhan Erim'in başkanlığındaki 7 kişiden oluşan "Acil Afet Haberleşme Ekibi"nin, Pakistan'a ulaştığını bildirdi.

  • ANTALYA (A.A)



  • 15 Ekim 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED