AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Kuş gribinin dışta yansımaları

AB, Türkiye'ye destek sağlayacak

AB Komisyonu, kuş gribine karşı mücadele konusunda Türkiye ve Bulgaristan'ın AB'den destek istediğini, bu desteğin sağlanması için temasların sürdürüldüğünü açıkladı. Komisyon sözcüleri, Komisyon'un sağlık ve tüketicinin korunmasından sorumlu üyesi Markos Kipriyanu'nun Türk hükümeti yetkilileriyle diyalog halinde olduğunu, ne tür destekler sağlanabileceğinin araştırıldığını ve Türkiye'ye salgın hastalık uzmanları gönderileceğini bildirdiler.

Büyük salgın beklenmiyor

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Türkiye ve Romanya'nın kuş gribi hastalığına etkin şekilde müdahale etmesinden ötürü, Asya'da geçmiş yıllardaki gibi büyük bir salgın beklenmediğini bildirdi. FAO'nun Hayvan Üretimi ve Sağlığı Direktörü Dr. Samuel Jutzi, New York Times gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye ve Romanya'nın kuş gribi hastalığının kontrol altına alınması için çabuk ve etkin şekilde harekete geçtiklerini açıkladı.

DSÖ
Virüs çok kolay bulaşmıyor
Dünya Sağlık Örgütü, bazı Avrupa ülkelerine sıçrayan virüse karşı alınan önlemlerin artırılması çağrısında bulundu. Örgütün internet sayfasında yayımlanan bildiride de tüm kanıtların, Asya'da 60 kadar kişinin ölümüne yol açan H5N1 virüsünün kanatlı hayvanlardan insana kolayca bulaşmadığını gösterdiği bilgisi verildi.

FRANSA
Türkiye'ye tavuk ithali yasağı
Fransa, AB kararına uygun olarak Türkiye ve Romanya'dan yapılan kümes hayvanı ithalatının yasaklandığını açıkladı. Öte yandan Fransa Başbakanı Villepin, "Kuş gribi tehlikesine karşı paniğe kapılmaya gerek olmadığını" söyledi.

LÜKSEMBURG
Dışişleri bakanları toplanıyor
AB dışişleri bakanlarının, kuş gribini görüşmek üzere salı günü Lüksemburg'da olağanüstü toplanacakları bildirildi. Diplomatlar, AB dönem başkanı İngiltere'nin, üye ülkelerin büyükelçilerini toplarıyla ilgili olarak bilgilendireceğini söylediler.

ALMANYA
Türkiye'den gıda getirmeyin
Almanya Federal Çevre Bakanı Jürgen Trittin, Romanya ve Türkiye'ye gidenlerin, bu ülkelerden gıda maddesi ya da hayvan getirmemeleri gerektiğini söyledi. Trittin, "Gümrüklerde kontrolleri sıkılaştırıyoruz. Emin olmak zorundayız" dedi.

ABD
Uluslararası işbirliği çağrısı
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, kuş gribi tehlikesine karşı uluslararası işbirliği çağrısında bulundu. Rice, "Tam bir şeffaflık olması gerektiğine inanıyoruz ve diğer ülkelerin ellerindeki bilgileri birbirleriyle paylaşmalarını istiyoruz" dedi.



15 Ekim 2005
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED