AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Erdoğan kuş gribinde son noktayı koydu

Başbakan Erdoğan, yaptığı açıklamayla kuş gribine noktayı koyarak, "Konuyla ilgili bakan fevkalede bir durum olmadıkça konuşmayacak. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Endişe ve korkuya mahal yoktur" diye konuştu

  • HABER MERKEZİ / ANKARA
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kuş gribiyle ilgili yaptığı açıklamayla son noktayı koyduğunu belirterek, Tarım Bakanı Mehdi Eker'in olağanüstü bir durum olmadan bir daha açıklama yapmayacağını söyledi. Erdoğan, kuş gribinde vatandaşları endişe ve korkuya sevkedecek bir durum olmadığını, Manyas'ta görülen olayın yayılma ihtimaline karşı her türlü tedbirin alındığını söyledi. Kuş gribiyle ilgili son noktayı koyduğunu belirten Erdoğan, AK Parti MKYK toplantısından sonra yaptığı açıklamada, medyanın konuyu çok abartılı verdiğini bunun da kendilerini üzdüğünü söyledi. Erdoğan, "Bu ülkemize, sanayicimize, esnafımıza ne getirir ne götürür bakmak lazım. Medyanın bunları şok şok şok olarak, afaki bir şekilde anlatması sektörü sıkıntıya sokar. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Endişe ve korkuya mahal yoktur" dedi.

    'Benim bakanım memur değil...'

    Erdoğan, muhalefet partilerinin Tarım Bakanı'nın bölgeye gitmemesine yönelik eleştirilerine de cevap verdi. Erdoğan, "Benim bakanım bir memur değildir. Bakan kendini memur gibi oraya hapsetmez. En yetkili memur orada takip etmektedir. Bunları siyasi rant olarak kullanmak çok çirkindir" dedi. Erdoğan, sadece Manyas'ta görülen olayın başka bir yere sirayet etmediğini, herhangi bir insanda teşhis edilmediğini ve herhangi bir şikayetin de gelmediğini söyledi. Türkiye'de ilk kez görülen kuş gribinin dünyada rutin hastalık olarak daha önce görüldüğünü belirten Başbakan Erdoğan, konuya yine de ihtiyatla yaklaştıklarını kaydederek, "Vatandaşlarımız yetkililere itibar etmelidirler. Ancak kümes hayvanlarıyla ilgilenenler dikkatli olmalıdırlar. Yine de korku ve paniğe kapılmayı son derece yersiz buluyorum" dedi.

    Pakistan için işadamları devrede

    Erdoğan, Pakistan depreminin de ele alındığını belirterek, Türkiye'nin her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu söyledi. Erdoğan, AK Parti milletvekillerinin başlattığı kampanyanın yanısıra bugün Dolmabahçe Sarayı'nda işadamlarıyla yardım konusunda bir iftar yemeği yiyeceğini belirtti. İşadamlarını kampanyaya dahil edeceğini belirten Erdoğan, bölgeye her gün Türkiye'den yardım uçağı kalktığını ifade etti. 20 Ekim'de Pakistan'a gideceğini hatırlatan Erdoğan, önümüzdeki günlerde 50 bin ton un, sıvı yağ ve şekerin yola çıkacağını, Kızılay'ın da takviye yapacağını söyledi.

    Hedef tam üyelik

    AB konusunu da ele aldıklarını belirten Erdoğan, 3 Ekim'le birlikte 42 yıllık AB yürüyüşünde statünün değiştine dikkat çekti. Başbakan, "Artık bu doğrudan doğruya katılım sürecidir, hedefi tam üyeliktir. Çok önemli bir dönemeçten geçilmiştir" dedi. Erdoğan, Kuzey Kıbrıs konusunda belgedeki kapalı ifadelerin açık hale getirildiğini ve bunun da Türkiye'nin menfaati ile KKTC'nin haklarının teminatını sağladığını kaydetti.



  • 15 Ekim 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED