AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R

Yüksek talimat bekleniyor

Şanlı, şöhretli Ulusal Basketbol takımımız ve 13 yıllık federasyonu 2001 yılından sonra çökmüştür. Bu çöküş kamuoyunu, kulüpleri, siyasileri ve bürokratları yanıltmaya yönelik, Türkiye'yi tanıtma adına yaşanan bir çöküştür.

Bu "idari ve mali çöküş" aslında, TRT'nin 1. Lig takımlarına "BİR YIL İÇİN 4 Milyon Dolar verdiği," 13.10.2000 günlü Yargıtaylık sözleşmenin ardından, 18.11.2000 tarihinde yapılan mahkemelik federasyon seçimi ile başlamıştır. Milli takım ne 2002 Dünya Şampiyonasında, ne 2003 İsveç , ne 2005 Sırbistan'daki Avrupa Şampiyonalarında çeyrek finali dahi görememiştir. Ne Akdeniz Oyunlarında, ne de Üniversade'de başarılı olamadık.

Bugün ise basketbolun marka değeri, basketboldan umduğunu bulamayan NTV'nin 3 yıllık yayın sözleşmesi için 1.2 Milyon Dolar teklifi ile 10 misli azalmıştır.

Sayın Başbakan'a sesleniyorum; "Bu federasyon şu anda "2001'de Size Abdi İpekçi'de yer ayırdığını belgelediği resim ile ayakta duruyor.", "Malezya'lı delegenin oyunun alınması için 2010 Dünya Şampiyonasının Türkiye'ye gelmesini sağladığınız telefon görüşmenize dayalı ayakta duruyor."

Yüksek ahde vefa duygunuzun suistimal edilmesi, aslında Türk basketboluna ve sporuna zarar verir ölçüdedir.

Maliye Bakanlığımız, hukuki dayanaktan yoksun sözleşmelerle federasyonun işlettiği O' Abdi İpekçi ile ilgili usulsüzlükleri ve devletin uğratıldığı birçok zararı nihayet tesbit etmiş bulunuyor. GSGM'nin alacaklı dosya noları bizde de mevcut. Katılamadığımız 2004 Dünya Şampiyonası için tanıtım uğruna 1.2 Milyon Dolara İstanbul'a getirtilen Amerikan Milli takımı için harcanan, başarısız antrenör Tanjevic için ödenen vs. tüm denetimsiz paralarda, sadece lig takımlarımızın değil, tüyü bitmemiş yetimin dahi hakkı vardır. Sahada kazanamadığımız başarıyı, şimdi kendimizi masada Wild Card metodu ve Tanjevic yardımı ile (2006 Dünya Şampiyonasına katılımımızın FİBA'dan para karşılığı) davet ettirmeye çalışıyoruz. Kimin parasıyla? Önümüzde 11 takım var. Bu onur kırıcı duruma kimler göz yumuyor? Lig takımlarımız ve muhasipler (!) uyuyor mu?

Sayın Başbakan; "Özerk Basketbol Federasyonunun Genel Kuruluna ve seçimine dayanak olan Çerçeve Yönetmeliğin YÜRÜTMESİ DURDURULMUŞTUR (D.10.Daire.13.05.2005, 2004/12049 E.). GSGM'ye yardımcı olmak hepimizin görevi. Basketbol camiası sizden, Halil MUTLU olayında gerçeklerin her yanıyla ortaya çıkması için Teftiş Kurulunuzu nasıl görevlendirdiyseniz, basketbol'da da daha kötü sonuçlar alınmadan, yaşanan idari, mali ve hukuki olayların ve özellikle bunlara bağlı çöküşün araştırılması için Teftiş Kurulunuzu görevlendirmenizi ve seçimlerin yenilenmesi talimatınızı bekliyor."


15 Ekim 2005
Cumartesi
 
MAHMUT KULEİN


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED