AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ
Körfez yatırımlarının
ilk pazarı Türkiye

Petrol fiyat artışından kötü etkilenen Türkiye için zararı fazlasıyla telafi edebilecek bir şans doğdu. Petrol zenginleri 1,2 trilyon dolara yatırım yeri arıyor, ilk hedef Türkiye.

  • YAKUP KOCAMAN
    Yüksek petrol geliri nedeniyle 800 ila 1.2 trilyon dolar civarında para biriktiren Körfez sermayesi yatırım yapmak için Türkiye'yi birinci pazar ilan etti. Türkiye'nin yapması gereken tek şey ise halen Başbakanlık'ta bulunan varlığa dayalı gelir senedi anlamına gelen Sukuk-u İcara kağıtları konusundaki kanunu bir an önce tamamlayarak bu kağıtları Körfez sermayesine satmak olacak.

    Dubai Bank, aracılık yapmak istiyor

    İstanbul'da düzenlenen 8. İslami Finans Forumu'na ana sponsor olarak katılan Birleşik Arap Emirlikleri'nden Dubai Bank, Türkiye'de emlak piyasasına girmeye ve sukuk kağıtlarını satmak için aracılık yapmaya hazırlandığını açıkladı. İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyen Dubai Bank İcra Kurulu Başkanı (CEO) Ziyad Mekkevî, "Körfez ülkelerinin altyapı yatırım planları bu miktarda bir kaynağı tek başına emecek büyüklükte değil. Türkiye bu fazla parayı yatırıma dönüştürmek isteyen sermayedarlar için önemli bir mekan haline gelecektir" dedi. Mekkevî, Sükuk-u İcara kağıtlarını Türkiye'nin çıkarması halinde Körfez ülkelerinden çok büyük bir talep geleceğini vurgulayan Mekkevî, "Herkes Türkiye'nin bir numaralı yatırım yeri olduğunu biliyor" diye konuştu.

    Bir süredir Türkiye'de finans sektöründeki bazı firmalarla ortaklık için görüşmelerde bulunduklarını aktaran Mekkevi, Türkiye'ye girmek için sektör sektör araştırma yaptıklarını bildirdi. Dubai Bank CEO'su, 2002'de kurulan bankanın 2 yıl içinde 1 milyar dolar büyüklüğe ulaştığını söyledi.

    'Arkamızda 40 milyar dolar var'

    Birleşik Arap Emirlikleri kökenli gayrimenkul devi Emaar Properties'in sahibi olduğu Dubai Bank, Türkiye'de başta emlak olmak üzere birkaç sektöre yatırım yapacağını açıkladı. Dubai Bankası'nın tamamının Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul firmalarından Emaar Properties'e ait olduğunu hatırlatan Dubai Bank CEO'su Ziyad Mekkevî, "Arkamızda 40 milyar dolarlık bir sermaye gücü var. Türkiye'de de öncelikle emlak sektörüne girmek istiyoruz. Elbette başka piyasalarla da ilgileniyoruz" dedi. Mekkevi, Türkiye'de mortgage sisteminin devreye girmesinin ardından mortgage tahvilleri çıkarabileceklerini de bildirdi. Dubai Bank'ın İstanbul Büyükşehir Belediye'sinin toplu konut projeleri ile ilgilenebileceği belirtiliyor.

    İslami Finans'ın Davos'u İstanbul'da toplandı

    İslami finansın Davos'u (Dünya Ekonomik Forumu) olarak nitelenen Uluslararası İslami Finans Forumu'nun 8.'si İstanbul'da başladı. Dünyanın her yerinden 400 civarında yatırımcı ve uzmanın katıldığı forum 3 gün sürecek. Forumun bugünkü toplantısına katılacak olan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan uluslararası sermayeye yönelik bir konuşma yapacak.



  • 27 Eylül 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED