AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Genç kuşaklar için...

TRT, edebiyat uyarlamalarına yeni dönemde de devam ediyor. Türk Edebiyatı'nın önemli yazarlarından Ömer Seyfettin'den seçilen öyküler 13 bölümlük diziyle günümüze taşınıyor. Bugün yayınlanacak bölüm "Niçin Zengin Olamamış ve Zeytin Ekmek".

Geçtiğimiz yıllarda "Edebiyat Uyarlamaları"projesiyle, Klasik Türk Edebiyatı eserlerini ekrana getiren TRT, benzer uygulamaya bu yıl da devam ediyor. Türk Edebiyatı'nın önemli yazarlarından Ömer Seyfettin'den seçilen öyküler, içeriğine dokunulmadan beyaz cama taşınıyor.

Erhan Tursun ve Gürsel Ateş'in yönetmenliğini üstlendiği, Yaşayan Değerlerimiz "Ömer Seyfettin Hikayeleri"nin üçüncü bölümü "Niçin Zengin Olamamış ve Zeytin Ekmek"in konusu şöyle: İstanbul'da bir Sultaniye'de muallimlik yapan Remzi Bey, okuldan aldığı maaşla geçinememektedir. Geceleri tercümanlık yapmaktadır ama oğlu Orhan hastalandığında ona içmesi gereken sütü bile alamamaktadır. Bir gün yolda okul arkadaşı Asım'a rastlar. Asım tüccar olmuş, onun kazancının yüz kat fazlasını kazandığını söylemektedir. Remzi bu duruma şaşırır. Asım, Remzi'ye isterse, onun kadar zengin olabileceğini söyler ve kendisine bir adres verir. Remzi Bey, Asım'ın verdiği adrese gider, hemen işe alınır. Kısa zamanda zengin olur. Soğuk bir kış gecesi eve dönerken, belediye işçilerinin sokaklarda açlıktan ve soğuktan ölen insan cesetleri topladıklarını görür. O an yaşadıkları gözünün önüne gelir. Evine geldiğinde ağlayarak karısına herşeyi anlatır. Yaptığı işte insanların ölümünde pay sahibi olduğu için kahrolmaktadır. Tekrar muallimlik günlerine dönmek ister.

Çalıkuşu, bir kez daha seyirciyle buluşuyor

Reşat Nuri Güntekin'in ünlü romanı "Çalıkuşu", ikinci kez "Yeniden Çalıkuşu" ismiyle ekranda. İlk kez 1966 yılında Osman F. Seden tarafından sinemaya uyarlanan eser, daha sonra televizyona dizi olarak çekilmiş ve bu dizide Aydan Şener, Kenan Kalav, Sadri Alışık rol almıştı. Eser bir kez daha günümüze uyarlanarak dizi haline getirildi. Kalinos Filmciliğin yapımını, Hakan Haksu'nun senaryosunu, Cem Akyoldaş'ın da yönetmenliğini üstlendiği, Tuba Ünsal ve Burak Hakkı'nın baş rollerini paylaştığı "Yeniden Çalıkuşu"nun konusu ise Kurtuluş Savaşı yıllarında değil, günümüzde geçiyor. Dizinin kahramanları Handan ve Kenan evlenmek üzereyken Saime adlı bir kadın Handan'a bir paket verir. Paket içerisindeki eski bir günlük, genç kızın bundan sonraki hayatının yönünü çizecektir. Hiç tanımadığı, babaannesi olduğunu bile bilmediği Çalıkuşu Feride, böylece Handan'ın yaşamına girmiştir. Feride'nin kim olduğunu; bunların neden kendisine verildiğini merak etmektedir. Acaba Handan, yeni bir "Çalıkuşu" olabilecek midir?
[ 20.00 / STAR ]


FİLMLERDEN SEÇMELER

Meraklı Köfteci
Seyyar köftecilik yapan iyi niyetli ama çok meraklı Şaban, bir gün zor durumdaki bir kıza yardım etmek isterken kendisini onunla evlenmiş bulur. Kızın akrabaları, boşanması halinde, Şaban'ın akrabaları ise evli kalması ve bir çocuk yapmaları halinde mirasa konacakları hayalini kurmaktadırlar. İki arada bir derede kalan Şaban ise giderek kıza aşık olur.
Yön: Ergin Örbey Oyn: Kemal Sunal, Gölgen Bengü, Şevket Altuğ, Hulusi Kentmen, Ali Şen
KANAL 7 / 20.00

Beyaz Nehir
Bir reklam şirketinin yöneticisi, şirket elemanlarıyla müşterileri bir araya getiren bir organizasyon düzenler. Katılımcılar, Kanada'da, White Mile adlı nehirde yapılacak raftinge katılacaklar ve bu ortamda atılacak bağlar sayesinde birbirlerini daha iyi tanıyacaklardır. Fakat, rafting sırasında hiçbir şey planlandığı gibi gitmez ve bir kaza olur.
Orj. Adı: White Mile Yön: Robert Butler Oyn: Alan Alda, Peter Gallagher, Robert Loggia
TV8 / 21.05

Meraklı Komşular
Joe Dante'nin imzasını taşıyan The Burbs, sıradan bir aile babasıyken yeni komşuları yüzünden zıvanadan çıkan Ray Peterson'ın başından geçen komik olayları anlatıyor. Peterson'ların mahallesine yeni taşınan gizemli Klopek ailesi hakkında kimse bir şey bilmemektedir. Günün birinde ortadan kaybolan bir yaşlının akibetini merak eden mahalle sakinleri, olayla Klopekler arasında bağlantı kurmaya başlayınca işin rengi değişir.
Orj. Adı: The Burbs Yön: Joe Dante Oyn: Tom Hanks, Bruce Dern, Carrie Fisher, Corey Feldman.
Cnbc-e / 22.00

Kızıl Gezegen
Yıl 2050. İyice tükenen dünya kaynakları insanlığı yeni yerleşim alanları aramaya yönlendirir. Gezegenler arası yolculuklara başlanmış, bu arada Mars gezegenine yerleşmek için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır. Hazırlıklar sonrasında küçük bir öncü ekip, Merih'e iner. Ancak gezegende karşılaşacakları hiç de bekledikleri gibi olmaz. Gerilimi yüksek ve görselliği ağır basan bir film.
Orj Adı: Red Planet Yön: Antony Hoffman Oyn: Val Kilmer, Benjamin Bratt, Carrie-Anne Moss TGRT / 22.15

Soygun
Kurt Voss'un yönettiği, Luke Perry'nin başrol oynadığı Soygun adlı filmde; eski güvenlik görevlisi Slim, kan dökmek istememesine rağmen arkadaşlarının ısrarıyla bir soygun planı yapar. Bu çetenin cinayetlerine tanık olan biri vardır. Cinayetlerin tanığı Lucy, grup tarafından rehin alınır.
Orj Adı: Heist Yön: Kurt Voss Oyn: Luke Perry
TRT 1 / 01.00

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Sırlar Dünyası'nda iki ibretlik hikaye: Ana Yüreği ve Kırbaç
Sırlar Dünyası, Ana Yüreği ve Kırbaç isimli iki yeni kısa filmle ekrana geliyor. Ana Yüreği'nde, üniversite sınavına gireceği sabah annesini kaybeden Alev'in hayatı altüst olur. Babası da hayattan uzaklaşır ve kendisine kötü davranmaya başlar. Evden uzaklaşıp erkek arkadaşı Vural'a sığınan Alev'i, annesi son bir kez daha koruyacaktır. İkinci hikaye Kırbaç'ta ise, inançsız bir babanın hışmına uğrayan anne ve oğulun hikayesi var.
[20.00/SAMANYOLU]

FENER BU KEZ OKUL YOLUNU AYDINLATIYOR
Deniz Feneri,19 Temmuz'da Muğla'dan yaptığı yayında Akköprü İlköğretim Okulu için yardım çağrısında bulunmuştu. Yapılan yardımlar ve verilen sözlerle okulun Eylül ayında bitirilmesi planlanmıştı. Bu hafta Muğla Köycegiz'de okul açılışı yapılıyor. Üç aydan kısa bir sürede tamamlanan okul Akköprülü çocukları 17 km'lik yoldan kurtaracak. Muğla'dan yapılacak yayında okul açılışı yapılırken mağdur insanların hikayeleri de ekrana yansıyacak.
[22.00/KANAL 7]

Aliye hayata dönüyor ama yüreği paramparça!
Ağır bir ameliyattan sonra hayata dönen Aliye, bu kez hem Arda'dan hem Ayşe'den uzak kalmanın acısını yaşıyor. Üç aydır çocuklarıyla ilgili hiçbir ipucu yakalayamayan Aliye'nin psikolojik durumu bozuktur. Aylardır Arda ve Ayşe'nin izini kaybettiren Sinan'ın; annesi İkbal, Hasibe ve çocuklarla nerede olduğu bilinmemektedir. Aylardır annelerini göremeyen Arda ve Ayşe, yeni duruma tepkilidir. Sinan, annelerini özleyen çocukları yatıştırmak için türlü çareler arar.
[ 21.45 / ATV ]

Ev kadını Devin spor yazarı Deniz olursa
Sıradan bir ev kadınıyken, erkeklerin dünyasında bir spor yazarı olan Devin'in etrafında gelişen olayların anlatıldığı Ters Köşe adlı dizinin bugünkü bölümünde; Devin'in kasetteki özel telefon görüşmesini biri dinlerse işini kaybedeceği kesindir. Ancak Devin'in kayıt cihazını ele geçirmesi hiç de kolay olmayacaktır. Bu arada Gül'ün Devin'e olan ilgisi de Gül'ün erkek arkadaşını çileden çıkaracaktır. Devin istemeden, başına bir bela daha sarmıştır bile.
[ 19.55 / TRT 1 ]

Tarcan da magazin basınından dertli
Baş rollerini Pınar Altuğ ve Tardu Flordun'un paylaştığı Davetsiz Misafir'de bu hafta; Kazanın ardından yaşadığı duyma sorunlarının basına yansıması üzerine Tarcan'ın yurtdışı projesi yatar. Ünlü olmanın getirdiği yüklerden bunalan Tarcan için bu olay bardağı taşıran son damla olur ve etrafındakilere bir süre yurtdışında yaşayacağını söyler. Bilgisayarın içindeki önemli sırlar da basının eline geçer ve gazetelerde Tarcan'ın babasıyla ilgili haber çıkar. Bu haber, Tarcan'ın evine şok bir misafirin gelmesine sebep olur.
[ 20.00 / SHOW TV ]
27 Eylül 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED