AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Baydemir: Bayrak ortak değerimiz

Türk bayrağının Türk halkının manevi ve Türkiye'de yaşayan bütün yurttaşların ortak değeri olduğunu dile getiren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Provokasyonlar fayda sağlamaz" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Türk bayrağının Türk halkının manevi, Türkiye'de yaşayan bütün yurttaşların ortak değeri olduğunu söyledi.

Baydemir, Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği'nin (GABB) çalışmaları konusunda Belediye Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında, GABB'ın tüm bölge belediyelerine her türlü teknik desteği sunmaya ve AB standartlarıyla hedefine ulaştırmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Baydemir, gazetecilerin sorularını yanıtlarken de Türkiye'nin AB bilincine sahip bir ülke olduğunu ifade etti. AB tarihinin, acı bir sürecin aydınlığa çıkmış hali olduğunu kaydeden Baydemir, şöyle konuştu: "Büyük acılar var. Ama halklar ortak para, bayrak ve sınırlarda buluşmayı başarmışlardır. Biz Türkiye olarak, Türkiyeliler olarak, Türkler, Kürtler, Çerkezler, Lazlar olarak bu deneyimden faydalanabiliriz. Ben demiyorum Bask modeli, bir İngiltere modelini uygulayabiliriz. Ama bütün bu deneyimlerden yararlanabiliriz.

Almanya, Fransa, Yunanistan, İspanya'nın demokratikleşme süreçleri tıpkı bizim geçtiğimiz süreçler gibidir. Önemli olan Türkiye'nin kendi iç dinamiğini kat etmesidir. Kürt sorununu biz Türkiye'de yaşayan Kürtler, Türkler birlikte çözeceğiz ve çözüm yerinin İstanbul, Ankara, Diyarbakır ve Şırnak olması gerekiyor. Ama Atina, Brüksel ve İspanya'nın deneyimlerinden istifade etmemiz lazım." n DİYARBAKIR (A.A)

'Bayrağı saygıyla aldım'

Katıldığı bir etkinlikte kendisine hediye edilen Türk bayrağını alıp almadığı yönündeki soruyu ise Baydemir, bu ülkenin Cumhurbaşkanından Başbakanına, belediye başkanından vatandaşına kadar herkesin sağduyulu, görev ve sorumluluğunun bilincinde olması gerektiğini belirterek, suni gündemler ve provokasyonların Türkiye'nin geleceğine katkı sunmayacağını bildirdi. Etkinlikte kendisine hediye edilen Türk bayrağını büyük bir onur ve saygıyla alarak, katladığını dile getiren Baydemir, şöyle konuştu: "Arkadaşım Türk bayrağını makamıma kadar taşıdı ve ben şu anda onu koruyorum. Bütün hadise bundan ibarettir. Türkiye'nin suni gündemlere ihtiyacı yoktur. Türk bayrağı, Türk halkının manevi, Türkiye'de yaşayan bütün yurttaşların ortak değeridir."



27 Eylül 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED