AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A

Umman gezisine işadamı ilgisi
Başbakan Erdoğan'ın Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan ve dört gün sürecek olan gezisine 100'e yakın işadamı katılıyor. Geziye Nurol Holding Yönetim Kurulu üyesi ve eski bakanlardan Hüsnü Doğan, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanı Zeynel Abidin Erdem, Nurol Holding Başkan yardımcısı Oğuz Çarmıklı, Ramsey'in sahibi Remzi Gür, MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal, Lider Çikolotaları'nın sahibi Hakan Sakarya gibi isimler iştirak ediyor. Erdoğan'ın, Ortadoğu ticaretinin önemli merkezlerinden biri olan Umman ve Duabi'ye yaptığı geziye Türk işdamları yoğun ilgi gösterirken, petrol işverenleri dışında, turizm, otelcilik, giyim, tekstil, unlu mamuller ve konserve üreticisi işadamları heyette yer aldı. Bolu dağı'nın Kaynaşlı mevkiinde yol kenarında sıralanan et lokantaları arasında yer alan 'İsmail'in Yeri'nin sahibi İsmail Çolak da, Erdoğan'ın gezisinde yer aldı.

  • HABER MERKEZİ/ANKARA

     CHP'li Anadol'dan Yüce Divan iddiası
    CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, "Deneyimli bir politikacı olarak, bu iktidarın sonunun Yüce Divan olduğunu çok net görüyorum" iddiasında bulundu. Anadol, TBMM'de yaptığı açıklamada, son dönemde yapılan özelleştirmelerle ilgili olarak Başbakan Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanların, yakın bir gelecekte Yüce Divan'da yargılanacaklarını savundu. Anadol, "Meclis açılınca, tüm olanakları kullanarak, suç işleyenler hakkında gensoru vereceğiz" dedi.

  • ANKARA

     'Türkiye AB'nin en etkin üyesi olacak'
    Alman Focus dergisi, Türkiye ile AB arasında 3 ekimde başlayacak üyelik müzakerelerini "Türkler Brüksel önlerinde" başlığıyla verdi. Haberde, Başbakan Erdoğan'ın "Türkiye AB'ye tam üyelik konusunda ısrarlı ve bunun dışında hiçbir şey kabul etmiyoruz" sözlerine yer verildi. Türkiye'nin müzakere sürecini "eşi olmayan bir deneme" olarak nitelendiren dergi, AB'nin topraklarının yüzde 97'si Asya'da bulunan bir ülkenin itici gücüne hazır olması gerektiğini belirtti. Üst düzey bir AB yetkilisinin, "Türkiye'nin muhtemel AB üyeliği kadar hiçbir konu bu kadar korku içermiyor" dediğine dikkat çekilen haberde, Türkiye'nin üyeliği ile AB'nin en fazla etkiye sahip ülkesi haline geleceği vurgulandı. Türkiye'nin AB'ye üyeliği, İtalya'da yayımlanan en önemli günlük gazete Corriere della Sera'ya da başyazı konusu oldu. Gianni Rotta tarafından kaleme alınan ve "Türkiye'yle Süper Avrupa" başlığıyla yayımlanan başyazıda, Türkiye'nin tam üyeliğinin AB'nin bir süper güç haline getireceği görüşü savunuldu.

     Bakan Pepe İsrail'e gidiyor
    Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İsrail Çevre Bakanı Shalom Simhon'un davetlisi olarak iki ülke arasında çevrenin korunması ve su yönetimi konularında işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla bugün İsrail'e gidiyor. Bakanlıktan dün yapılan açıklamaya göre, Pepe, ziyaretinde, İsrail Çevre Bakanı Shalom Simhon ile görüşmelerde bulunacak ve iki ülke arasında daha önce imzalanan "Çevre Sorunlarında ve Doğa Korunmasında İşbirliği Anlaşması"nın devam ettirilmesine ilişkin mutabakatı imzalayacak. Pepe, 30 Eylül'de yurda dönecek.

  • ANKARA (A.A)

     Türkiye lehine Strasbourg'da dev gösteri
    Fransa'daki göçmen işçi derneklerini bünyesinde bulunduran "RACORT" adlı kuruluş, Türkiye'nin AB üyeliğine destek için bugün Strasbourg'da gösteri yapacak. Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi ve AİHM gibi kurumlara ev sahipliği yapan Strasbourg kentindeki gösteriye, Türklerin dışında diğer ülkelerden gelen göçmenlerin kuruluşları ile ırkçılık ve yabancı düşmanlığıyla mücadele eden sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği bildirildi.

  • PARİS (A.A)

     'Türkiye'ye tam destek veriyoruz'
    İspanya Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Genel Müdürü Rafael Dezcallar, Türkiye'nin AB'ye üyeliğine tam destek verdiklerini belirtti. NATO Parlamenterler Asamblesi'ne bağlı NATO Transatlantik İlişkiler Komitesi'nin dün Madrid'de başlayan toplantılarında konuşan Dezcallar, "Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin, Avrupa için stratejik bir önemi olduğunu" vurguladı. Dezcallar, "AB'ye tam üyeliğinin herkese yararlı olması için, Türkiye'nin gerekli tüm koşulları tam olarak yerine getirmesi gerekiyor" dedi. İspanya Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Genel Müdürü ayrıca, komitenin başkanlığını yapan AK Parti milletvekili Egemen Bağış'ın bir sorusu üzerine, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eş başkanlığında ortaya atılan Medeniyetler İttifakı projesine büyük önem verdiklerini kaydetti.

  • MADRİD (A.A)



  • 27 Eylül 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED