AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

D Ü N Y A
Irak'ta 37 kişi öldü

Irak'ta dün meydana gelen saldırılarda beşi ABD askeri olmak üzere toplam 37 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı. Sünni liderler, Talabani'nin, yeni anayasada uzlaşmak izin sunduğu komitedeki üyelik sayısının 25'e çıkarılması teklifini kabul etmedi.

Irak'ta dün meydana gelen saldırılarda 37 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı. Bağdat'ta dün düzenlenen iki ayrı saldırıda 19 Iraklı öldü. Irak polisinin açıklamasına göre, bir intihar bombacısı, sıkı bir biçimde korunan polis akademisine girerek üzerindeki patlayacıları havaya uçurdu. Polisler, saldırıda 8 kişinin öldüğünü açıklarken, yaralı sayısının 20 civarında olduğunu bildirdi.

İntihar saldırısının, İçişleri Bakanlığı'na bağlı özel tim "Kurt Tugayı''nın karargahını hedef aldığı belirtildi. Sünni liderler, 'Kurt Tugayı'nı, Irak'taki bazı Sünnilerin kaçırılması ve öldürülmesinden sorumlu tutuyor. Bu arada, Irak'taki Amerikan askerlerinin bir araca ateş açtıkları ve 2 Iraklıyı öldürdükleri, 2'sini de yaraladıkları bildirildi.

Irak polisinden Binbaşı Musa Abdülkerim, ölen Iraklıların sabah işlerine gitmekte olan Iraklı güvenlik görevlileri olduğunu, Amerikan askerlerinin yanlışlıkla ateş açtığını söyledi. Öte yandan, Bağdat'ın güneyinde silahlı kişilerin bir minibüse gerçekleştirdiği saldırıda 11 Iraklı inşaat işçisinin öldüğü, 3 işçinin yaralandığı bildirildi.

Irak polis teşkilatından Yüzbaşı Said el-Kraimi, yaptığı açıklamada, "Saat 09.00 sıralarında Bağdat'ın 70 kilometre güneyindeki Jbala'dan inşaat işçilerini götürmekte olan minibüse 2 otomobilden ateş açıldı. 11 Iraklı öldü, 3 Iraklı yaralandı" dedi.

Bağdat'ın 145 kilometre kuzeybatısındaki Haklaniye'de düzenlenen bir operasyon sırasında ise yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 5 ABD askeri öldü. Bağdat'ın batısındaki Habbaniye'de ise bir tır konvoyunun 7 haziranda saldırıya uğradığı belirtildi. Konvoydaki bazı kişilerin öldürülmüş olabileceği açıklandı.

Sünniler, Talabani'nin teklifini reddetti

Iraklı Sünni liderler, Devlet Başkanı Celal Talabani'nin, yeni anayasada uzlaşmak izin sunduğu komitedeki üyelik sayısının 25'e çıkarılması teklifini kabul etmedi. Sünni Halk Birlikteliği'nin sözcüsü Adnan El Dalaymi, anayasayı hazırlayacak komisyonla ilgili sorunun, Sünni yetkili parlamento temsilcisi ve BM temsilcisinin katılımıyla yapılacak panelde çözülmemesi halinde, müzakereleri boykot edeceklerini söyledi.

Türk kamyon şoförü öldürüldü

Bu arada Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeyinde bir Türk kamyon şoförünün öldürüldüğü açıklandı. Irak polisi, kimliği belirlenemeyen kişilerin Bağdat'ın 100 kilometre kuzeyindeki İshaki bölgesinde kamyona saldırı düzenlediğini belirtti. Öldürülen Türk kamyon şoförünün kimliğine ilişkin bilgi verilmedi.

  • BAĞDAT



  • 12 Haziran 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED