AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

K Ü L T Ü R
Edebiyat gücü var mıdır, nedir?

Aylık edebiyat dergisi Hece son sayıda "Edebiyatın Gücü"nü merkeze alıyor. Hüseyin Su, önce edebiyattan ne beklendiğini sormak gerektiğini söylerken Ahmet Okay "Edebiyata inanıyorum: Gücü buradan, hepsi olmaktan gelir" diyor. Hayriye Ünal, Feridun Andaç, Abdurrahim Karadeniz, Ömer Erdem, Mustafa Şahin, Ömer Lekesiz, Selim İleri, A. Ali Ural, Celal Fedai, Köksal Alver, Ali Ayçil ve Necip Tosun konuyu ele alıyor, dergi bir dosya ile Alaeddin Özdenören'i anıyor. Hece öykü ise son sayısında 80 sonrası Türk öykücülüğünü ele alıyor.
Bilgi için tel: 0 312 419 69 13

400 yaşındaki Don Quijote Kitap-lık'ta

Kitap-lık son sayısında bu yıl 400. yılı kutlanan Cervantes'in ölümsüz eseri Don Quijote'yi işliyor. Cabrera İnfante'den Carlos Fuentes'e birçok yazar Don Quijote'yi yorumluyor. Dünyaca ünlü 11 yazar kitaptan en sevdikleri bölümleri anlatıyor. Haydar Ergülen 80 Kuşağı şairlerini ve şiirini tartışıyor. İlhan Berk "Nasıl Bir Şiir"in cevabını ararken Nezihe Meriç "Çisenti" adlı öyküyü anlatıyor. Ahmet Güntan'ın İlhan Berk'le birlikte Ahmet Haşim'in mezarını arama hikâyesi, Aslı Erdoğan ve Cem Uzungüneş söyleşileri ile Mehmet Ocaktan'ın bir şiiri bu ayki Kitap-lık'ta.
Bilgi için tel: 0 212 293 08 24

İslamcılık dosyası Özgün İrade'de

Özgün İrade dergisi İslamcılık dosyasına üçüncü sayıyla devam ediyor. Dosya söyleşisi Ali Bulaç ile yapılmış. İslamcılık üzerine akademik çalışmaları bulunan Dr. Yasin Aktay'ın bir makalesi, İhsan Eliaçık, Abdulaziz Tantik, Nazif Deveci ve Mustafa Altunkaya konuyu farklı cephelerden kaleme alan yazıları dosyayı tamamlı-yor. İGİAD'ın Başkanı Şükrü Alkan ile İGİAD'IN dünü ve bu günü üzerinde yapılmış bir röportaj, Yusuf Tosun'un 'Hayal Kahvesi' başlıklı denemesi ile Mustafa Ö. Evren'in öyküsü de Özgün İrade'de.
Bilgi için tel: 0 212 635 99 19

Esmer, Ahmed Arif'i özel sayıyla anıyor

Aylık popüler Kürtür dergisi Esmer şair Ahmed Arif'i anıyor. Ferzende Kaya şairin portresini yazıyor, oğluyla babasını konuşuyor. Muhsin Kızılkaya ve Cüneyt Özdemir Cannes Film Festivali için 'Kürtler'in Cannes çıkarması' yorumunu yapıyorlar. Nur Sürer, hayatını anlatırken Yaşar Kemal, İsmail Beşikçi, Yılmaz Erdoğan, Meh-med Uzun, Haydar Ergülen, Yılmaz Odaba-şı, Yusuf Hayaloğlu, Arif Damar, Aslı Erdoğan, Ahmet Tulgar, Reis Çelik, Ahmet Kahra-man, Coşkun Aral, Cezmi Ersöz, Ahmet Güneştekin, Hamit Geylani, Şeyhmus Diken ve Kötü Şair Şerafettin Esmer'e yazıyorlar.
Bilgi için tel: 0 212 244 10 93



12 Haziran 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED