AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K  F İ S K O S
'Gömlek değil derimiz olmuş'

Erdoğan'ın "Milli Görüş gömleğini çıkardık" sözleri Saadet'e siyasi malzeme olmuştu. Kutan, bu yöndeki bir soruya bıyık altından gülerek "Biz çıkaramayız, o bizim derimiz olmuş" cevabını verdi.

AK Parti ile Saadet Partisi arasında bir gömlek tartışmasıdır gidiyor. Başbakan Erdoğan'ın Antalya kampında milletvekillerine, "Milli Görüş gömleğini çıkardık" diye seslenmesi, Saadet Partisi'ne siyasi malzeme oldu.

SP yöneticileri her fırsatta, çıkarılan gömleği hatırlatıp, AK Parti'nin milli görüş kökenli tabanına selam çakıyorlar. SP Genel Başkan Vekili Recai Kutan'ın medya mensuplarıyla sabah kahvaltısında da söz döndü dolaştı "gömlek" konusuna geldi.

Kutan, kahvaltıdan sonra kurucu üyesi olduğu Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (ESAM) İstanbul'da düzenlediği, "İslam dünyası ve küresel barış" konulu toplantının deklerasyonunu okudu^, ardından da soruları cevapladı.

İlk soru "başörtüsü" ile ilgili olunca Kutan, elini ceketinin yakasına atıp, "Size cevap vermek için şimdi ESAM gömleğimi çıkarıp, Saadet Partisi gömleğimi giyeyim" diye başladı söze. Bunun üzerine bir gazeteci, "Aman Milli Görüş gömleğini çıkarmayın da" diye laf atınca, Kutan, bıyık altından gülerek, "Yok yok korkma, o bizim adeta derimiz haline gelmiş" karşılığını verdi.


Şampiyon vekille Fatih Ürek kapıştı!

Meclis'te yapılan 2. Spor Oyunları'nda bilek güreşi ve yüzme branşlarında şampiyon olan TBMM İdare Amiri ve AK Parti Antalya Milletvekili Burhan Kılıç, bu kez "sert kayaya" çarptı. Kılıç, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde "ağa adayı" olarak ismi gündeme gelen şarkıcı Fatih Ürek'i "tanımadığını" söyleyince aralarında ilginç diyaloglar yaşandı. Şampiyon vekil, Ürek'in ağa olması konusundaki görüşü sorulunca, "Fatih Ürek diye bir pehlivan tanımıyorum" demiş, bu sözü gazetelerde "Fatih Ürek'i tanımıyorum" diye yansıyınca da Ürek cevap hakkını kullanmıştı. TBMM'yi arayarak Kılıç'la görüşen Fatih Ürek, "Beni dünya tanıyor, siz tanımıyor musunuz? Sizi kim tanıyor?" diye sorunca, Kılıç, "Ben sizi pehlivan olarak tanımıyorum. Sesinizden tanıdım. Siz Fatih Ürek'siniz" diyerek durumu toparladı. Böylece iki "pehlivan" tanışmış da oldu.


AK Partili vekil Teziç'in öğrencisi çıktı

Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'nda dokunulmazlık dosyaları görüşülürken ilginç bir tartışma yaşandı. CHP'nin Anayasa Hukuku Profesörü Milletvekili Oya Araslı, "Dokunulmazlık dosyalarının ertelenmesi demokrasiyi rayından çıkartır, rejimi tehlikeye sokar" sözlerini sarfetti. AK Parti Çorum Milletvekili Muzaffer Külcü ise Araslı'ya tepki göstererek, "Sizin gibi anayasa hukuku profesörü olmuş bir kişiden bu sözleri duymak büyük bir talihsizlik. Siz öğrencilerinize bunları mı öğretiyorsunuz" diye sordu. Oya Araslı, "Siz benim öğrencim değil misiniz? Ben bunları size anlatmadım mı?" diye karşılık verince Komisyon Başkanı Burhan Kuzu araya girerek, "Kimin öğrencisi olacak hocam. Biz zaten Türkiye'de 10 kişiyiz. İkimizin öğrencisi değilse geriye kaldı 8 kişi" dedi. CHP Antalya Miletvekili Tuncay Ercenk, "Sen kimin öğrencisiydin?" diye sorunca Muzaffer Külcü, "Ben Erdoğan Teziç'in öğrencisiyim" cevabını verdi. Burhan Kuzu da Oya Araslı'ya dönerek, "Hocam benim öğrencim zannettiniz ama bakın Teziç'in öğrencisi çıktı" deyince, rejim tartışmaları yerini gülümsemeye bıraktı.


'Fehmi amca' dedi iddiayı kazandı

Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, kendisinden yaş olarak büyük olan Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık'ı görünce "Fehmi amca saygılar" diyerek bağlılıklarını bildiriyor. Kutlu, "Meclis kürsüsünden de aynı şekilde bağlılığımı bildireceğim" deyince, Afyon Milletvekili İbrahim Aşkar, "Diyemezsin. Söylersen sana yemek ısmarlayacağım" diyerek iddiaya girdi. Kutlu da, Cuma günü CHP İzmir Milletvekili Vezir Akdemir'in Meclis'te gerginliğe neden olan konuşmasından sonra kürsüye gelerek, "Sayın Akdemir adeta playbekten sonra ses düzenin bozulması gibi, birdenbire havaalanından traktöre, tarlaya, oradan da Sayın Başbakana tosladı" dedi. Kutlu, konuşmasını şöyle tamamladı; "Sizleri ve özellikle Meclis'in tüm çalışmalarını büyük bir titizlikle takip eden Fehmi Amcamı saygıyla selamlıyorum."


Önceki bakan çok uyanıktı!

Kültür ve Turizm Bakanı Attila Koç ne yaparsa yapsın adı bir defa "uykucu"ya çıktı ya... Adının geçtiği her yerde mevzu hemen uykuya getiriliyor.

Geçen hafta yapılan AK Parti MYK toplantısında, Denizli milletvekillerinin Bakan Koç'la ilgili şikayeti gündeme geldi. Başbakan Erdoğan, milletvekilleri ile bakan arasında yaşanan argo konuşmaya kızdı ve "Üslup doğru değil" dedi. Bir MYK üyesi ise "Neden Koç'u tercih ettiniz, çok uyuyor" sözü üzerine son noktayı koydu: "Önceki bakan da çok uyanıktı!"


Kardeşinin nişanına gidemeyen vekil

İstanbul'da oturan milletvekillerinin gözü Perşembe günü yolda olur. Mesai saati bitince hemen İstanbul'a gidiyorlar. Ancak Meclis'in hafta sonu çalışması bazı vekillerin programını alt-üst etti. Tokat Milletvekili Zeyit Aslan, ailenin en küçüğü olan İsmail Aslan'ın nişanına gitmek için AK Parti Grup Yönetimi'nden izin istedi. Ancak olumsuz cevap aldı. "İzin istemeyen vekiller" ise hafta sonunu İstanbul'da tatil yaparak geçirdi.



27 Haziran 2005
Pazartesi


ABDÜLKADİR SELVİ
VELİ TOPRAK
BİLAL ÇETİN

Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED