AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
SEVDA TEPESİ'NİN 'Sultan'ı

Uzun yıllar süren Mahallenin Muhtarları dizisinin Fadime'si Aydan Burhan, 4 yıl aradan sonra Sevda Tepesi adlı diziyle ekrana döndü. Dizide Gülbahar karakterini canlandıran başarılı oyuncu, Türkan Şoray-Bulut Aras'ın ünlü filmi "Sultan"a benzeyen hikayesiyle dikkat çeken dizi için, "4 yıl bu projeyi bekledim" diyor.

  • HANDAN KAZANCI
    Mahallenin Muhtarları, Yangın Ayşe gibi dizilerle adını duyuran ve 4 yıldır gözlerden uzakta olan Aydan Burhan, Sevda Tepesi adlı dizi ile yeniden ekranda. Yönetmenliğini Oğuz Yalçın'ın yaptığı, Gökhan Arsoy, Tuluğ Çizgen, Yalçın Menteş ve Cengiz Küçükayvaz gibi isimlerle oynayan Aydan Burhan dizide 2 çocuklu dul bir kadın olan Gülbahar'ı canlandırıyor.

    Mahalle hikayelerinin her zaman kendi insanımızı yansıttığını söyleyen Burhan, "Daha önce çekmiş olduğumuz dizimizde de böyleydi. Gülbahar'da da Türk kadınının mücadelesi var. Bu dul olsun, bekar olsun, evli olsun, Türk kadının kendi içinde bir devinimi var zaten. Gülbahar'da ise bu biraz daha fazla, çünkü iki tane evladı var ve onlara bakmaya çalışıyor" diye konuşuyor. Bir oyuncunun her karaktere bürünmek zorunda olduğunu dile getiren Burhan, "Entrikalar ya da başka dünyaların insanlarının ilişkilerini anlatan hikayeler de var elbette fakat ekranı hep bunlar kapladı. Bu dizide ise artık unutulmuş olan sıcak komşuluk ilişkileri var" diyor ve ekliyor, "Ben çok sıcak bir ailede ve sıcak bir mahallede büyüdüm. O yüzden gerçekten biz bu mahallede yaşıyormuşuz gibi geliyor."

    MAHALLE HİKAYELERİ BİRBİRİNE BENZER

    4 yıldır bu projeyi beklediğini söyleyen Burhan, "Sevda Tepesi artı 4 yıl vardır bunun içinde. Demlene demlene yaptık bu çalışmayı şimdi yudum yudum içeceğiz halkımızla birlikte" diyor. Mahallenin Muhtarları'nda canlandırdığı Fadime karakterinin hala adıyla anılmasından memnun olduğunu aktaran Burhan, "Perran Kutman Perihan Abla'ydı, Şehnaz Tango, Afet Hoca oldu. Oyuncu bu insanlar. Ben de onların yolunda gitmeye çalışıyorum. Benim de çocuklarıma anlatacağım güzel hatıralarım olsun ben de bunları oynadım diyebileyim" diyor.

    Sevda Tepesi'nin Türkan Şoray-Bulut Aras-Şener Şen'in rol aldığı Sultan filmine benzerliklerine de değinen Burhan, "Mahalle hikayeleri birbirine benzer, karakterler farklıdır." diyor. Herkesin hayat mücadelesi vermeye çalıştığına değinen Burhan, "Kadın kadındır, insan insandır. Kimi Ümraniye'de hayat mücadelesi verir, kimi Etiler'de.. Sonuçta mücadele aynıdır." diyor.

    Şimdiye kadar hep doğru olduğunu düşündüğü işlere evet dediğini ifade eden Burhan, "Bu iş de öyle. İşin başındaki insana bir çınara yaslanır gibi yaslanmak önemli." diyor. Hiç hata yapmadığını anlatan Burhan, "Başkaları o kadar çok hata yaptılar ki bana karşı. Onları seyretmekten vaktim olmadı hata yapmaya. O yüzden çok mutluyum, çok huzurluyum" diyor sözlerinin sonunda.


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Dolap Beygiri
    Ali, atama emri çıkınca büyük şehirde memuriyete başlar. Vazifesini kutsal bir görev bilinciyle yerine getirmeye, vatandaşa layık olmaya gayret ettikçe düzenden memnun olanları rahatsız eder. Yanına yerleştiği eniştesinin düzenin yozlaşmasından nasibini çok fazla almış fırsatçı kişiliği Ali'nin işini oldukça zorlaştıracaktır.
    Yön: Atıf Yılmaz Oyn: İlyas Salman, Şener Şen, Ayşen Gruda, Yaprak Özdemiroğlu, Şevket Altuğ, İ. Yüce (1982)
    KANAL 7 / 20.00

    Gaya'ya Dönüş
    Profesör N Icely kendi bilim programı kaldırılıp yerine çok tutulan Albert'in hit çizgi filmleri yayına girince intikam almak için çılgınca bir şey yapar ve Gaya'da yaşamın sürmesi için gerekli büyülü enerji kristalini dünyaya gönderir. Kahramanlarımız da bu kristali geri getirmek için soluğu dünyada alırlar.
    Orijinal Adı: Back To Gaya Yön: Lenart Fritz Krawinkel, Molger Tappe Oyn: Michael Rooker, Ryo Ishibashi (2004)
    STAR / 20.00

    Bitirim İkili 2
    Hong Kong Kraliyet Polis Teşkilatı'nda başmüfettiş olarak görev yapan Lee ve Los Angeles Polis Departmanı dedektiflerinden James Carter tatil için Hong Kong'a gider. İkili, Hong Kong'a vardıklarında kariyerlerinin en büyük davasıyla karşı karşıya kalırlar: Olay, Amerikan Elçiliği'nde patlayan bombanın sırrıdır.
    (Rush Hour 2) Yön: Brett Ratner Oyn: Jackie Chan, Chris Tucker, John Lone, Zhang Ziyi, A. King Yapım: 2001
    KANAL D / 20.30

    Harold Smith'e Ne Oldu?
    Film, John Travolta'ya hayran Vince'in öyküsünü anlatıyor. Sihirbaz olmak isteyen kardeşi, sorunlu annesi ve babası Harold ile yaşayan Vince, Joanna'ya tutkundur. Joanna'ya açılamayan Vince, bir gün punk dinleyen bir kızla tanışır ve onun aslında Joanna olduğunu anlar.
    (Whatever Happened To Harold Smith) Yön: Peter Hewitt Oyn: Tom Courtenay, Stephen Fry, M. Legge (1999)
    Cnbc-e / 22.00

    Kartalın Kanatları
    New York'ta polislik yapan Taylor, branşında en başarılı polislerden biridir ve Kanada'dan Amerika'ya uyuşturucu kaçırdığı iddia edilen bir adamı yakalamak için Kanada'ya gönderilir. Bu işi çözmek konusunda kendisine en az onun kadar usta bir polis olan Michael yardım edecektir.
    Orijinal Adı: Talons Of The Eagle Yön: Michael Kennedy Oyn: Billy Blanks, Jalal Merhi Türü: Aksiyon / Macera
    SHOW / 01.45

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Esrar diyarından iki öykü daha Sırlar Dünyası'nda
    Reha Yeprem'in sunduğu Sırlar Dünyası yeni bir bölümle ekranda. Allah Dileyince adlı ilk öyküde, organ nakli yapılması gereken küçük bir çocuk olan Erdem'le, bambaşka bir yerde duyguları ve rüyalarıyla anne babasını şaşırtan bir sessizliğe bürünen Serap'ın kesişen yolları anlatılıyor. Programın Hastalık adlı ikinci filminde ise, Erdinç adlı bir gencin, Kübra'yı sevmesi ancak annesinin onların evlenmesini engellemesi sonucu ayrılması ve açılan sırlı kapının öyküsü var.
    [ 19.55 / SAMANYOLU ]

    Orta Toroslar'dan bir su yoluyla, bir günlük gezinti
    TRT 1 ekranına Zengen Vadisi adlı belgesel getiriliyor. Orta Toroslar'ın kuzey yamaçlarında yeralan ve çevresinde köylerin bulunduğu 'Zengen Vadisi'nin öyküsünün anlatıldığı belgeselde, İç Anadolu'nun Güney ucundaki baraja boşalan bu su yolunun oluşturduğu vadide yer alan köylerin, sonbaharda geçirdikleri bir günün öyküsü var. Yönetimini Pelin Asal Özdemir'in yaptığı belgesel, Zengen Vadisi girişinde yer alan Paşabağı Köyü'ndeki güz hazırlıklarının yarattığı telaş ile güne başlıyor.
    [ 20.50 / TRT 1 ]

    "Deniz Feneri"nde iyilik öyküleri sürüyor
    Kanal 7'nin sevilen yardım programı, Uğur Arslan ve Gamze Gözalan'ın sunduğu Deniz Feneri'nde, Manisa'da, bir çiftçinin yanlış iğne sonucu sakat kalan eşiyle birlikte verdiği yaşam mücadelesine tanık olan program ekibinin, aileye sağlık desteğinde bulunması ve onları yeni evlerine yerleştirmesinin görüntüleri var. Programda ayrıca, yaptığı boncuk oyalarıyla geçinmeye çalışan Raziye Hanım'ın dramı yeralıyor.
    [ 21.45 / KANAL 7 ]

    Yeşilçam tadında bir 'Aşk Oyunu'
    Başrollerinde Kerem Cem, Yasemin Ergene, Kuzey Vargın ve Gönen Bozbey'in oynadığı Aşk Oyunu adlı dizi başlıyor. Zengin ve yakışıklı bir genç ile fakir ve güzel bir kızın aşkının anlatıldığı dizide, Sarp Teksoy, magazin dergilerinden tanınan, her hafta başka bir kadınla fotoğrafı çıkan yakışıklı bir gençtir. Ekin ise İstanbul'un kıyıda köşede kalmış mahallelerinden birinde yaşayan bir ailenin kızıdır. Bir gün Yekta ve Ekin minibüste tanışır.
    [22.30/KANAL D]

    Hakkı, intikamının peşinde
    Fatma Girik, Burak Hakkı ve Timuçin Esen gibi isimlerin başrol oynadığı sezonun sevilen dizilerinden Gurbet Kadını sondan bir önceki bölümüyle ekranda. Dizide bugün, Beyto'nun tecavüze yeltendiği Aysel, onun eline düşmek yerine uçurumdan aşağı ölüme atlar. Beyto'nun öldü diye bıraktığı Aysel'i çobanlar bulur ve son anda hastaneye yetiştirirler. Hakkı ise Beyto'nun izini bulur.
    [21.45/SHOW]
    28 Haziran 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED