AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Şemdinli durulmuyor

Şemdinli'deki olaylara tepki gösteren 500 kişilik bir grup dün sabah Cumhuriyet Caddesi'nde protesto yürüyüşü yaptı. Grup ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmada, 1 polis ile 5 kişi yaralandı

Şemdinli'de 2 kişinin ölümüne 12 kişinin de yaralanmasına yolaçan olaylarla ilgili gerginlik sürüyor. Hakkari'de dün saat 10.00 sıralarında yaklaşık 100 kişilik bir grup, Şemdinli'deki olayları protesto etmek amacıyla belediye önünde toplandı. Ancak grubun sayısının giderek artması üzerine güvenlik güçleri olay yerinde önlem aldı. Olayın faillerinin açıklanmasını ve Hakkari Valisi'nin istifasını isteyen grup ile polis arasında çatışma çıktı. Güvenlik güçlerine taşla saldıran grubun dağılması için polis havaya ateş açtı, gaz bombası kullandı. Bu sırada elinde gaz bombası patlayan 1 polis yaralandı.

Kepenk kapattılar

Güvenlik güçlerinin dağıtmaya çalıştığı grup, zaman zaman ara sokaklarda toplanarak, AK Parti İl binası ile bazı işyerlerinin camlarını kırdı. Olayların meydana geldiği cadde üzerinde bulunan okullardaki öğrencilerin çevredeki evlere sığındığı, Kız Meslek Lisesi'nden 5 öğrencinin de baygınlık geçirdiği belirtildi. Hakkari merkezde devam eden olayların kontrol altına alınması için Jandarma Komutanlığı'ndan takviye ekip istendiği bildirildi. İl merkezinde bazı esnafın Şemdinli'deki olayları protesto etmek için kepenk kapattığı bildirildi.

  • HAKKARİ

    Soruşturma devam ediyor

    Şemdinli'de çarşamba günü bir kitapçının bombalanmasıyla başlayan ve 2 kişinin ölümü 12 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarla ilgili, soruşturma da sürüyor. Bu arada, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Selahattin Uğurlu dün sabah saatlerinde ilçeye gitti. Gerginliğin sürdüğü ilçeye gidenlerinden biri de, Demokratik Toplum Hareketi'nin kurucu üyesi Doğan Erbaş oldu.

    'Susurluk gibi karanlıkta kalmasın'

    Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Şemdinli'de yaşanan olayların ikinci Susurluk vakası olduğu yönündeki değerlendirmelere katıldığını belirterek, olayın Susurluk vakası gibi karanlıkta kalmaması gerektiğini söyledi. İki çağrıda bulunmak istediğini belirten Baydemir, önce hemşehrilerine, sağduyu ve metanet çağrısı yaptı. Baydemir, "Bu hukuk ihlalini, bu saldırıyı aydınlığa kavuşturulabilirsek ve failleri yargıya teslim edilebilirsek, Türkiye geçmişi ile yüzleşmiş demektir."

  • DİYARBAKIR

    Cenazeler PKK gösterisine dönüştü

    Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde meydana gelen patlamada ve sonrasında çıkan olaylarda ölen iki kişinin cenazesi toprağa verildi. Şemdinli'de üç gün önce meydana gelen patlamada ve sonrasında çıkan olaylarda ölen Zahir Korkmaz ile Ali Yılmaz'ın cenazesi, ilçe camisinde yıkandıktan sonra kalabalık grup tarafından eller üzerinde taşınarak Garipler Mezarlığı'na götürüldü. Cenazenin taşınması sırasında grup, "Vali istifa'', "Ağar'ın dişleri bize geçmez'' diye slogan attı. Kollarında 'kırmızı bant' bulunan DEHAP Şemdinli ilçe örgütü üyeleri tarafından kordon altına alınan cenazelerin Garipler Mezarlığı'nda toprağa verilmesinin ardından kalabalık grup dağılmayarak, mezarlık yakınında bulunan bir okulun bahçesinde toplandı. Sık sık terör örgütü PKK lehine slogan atan grup, saygı duruşunda bulunduktan sonra örgüt marşı okudu.

  • VELİ TOPRAK / ŞEMDİNLİ

    Failler derhal yargı önüne çıkarılsın

    Demokratik Toplum Partisi ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Şemdinli'de suçüstü yakalanan faillerin derhal yargı önüne çıkarılmasını ve olayın aydınlatılmasını istediler Demokratik Toplum Partisi Eş Başkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk, suçüstü yakalanan faillerin derhal yargı önüne çıkarılması ve olayın bütünüyle aydınlatılması gerektiğini dile getirdiler. ÖDP Genel Başkanı Hayri Kozanoğlu da yaptığı yazılı açıklamada, "Kürt sorununun çözümüne yönelik barışçı çabaların önünü kesmek için sürdürülen bu çete faaliyetleri karşısında kararlılıkla durulmadan gerçek bir demokratikleşme sağlanamayacaktır" dedi.

  • ANKARA



  • 12 Kasım 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED