AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N

Kadın yine ses
değil can verdi

Star'daki Ayşe Özgün Her Gün'e katılarak, tecavüze uğradığını anlatan Nermin Andıç, babası tarafından öldürüldü. Andıç, kadın programları nedeniyle öldürülen 4. kişi olurken, program da kaldırıldı. Star'dan Cengiz Özdemir, Ayşe Özgün'e farklı bir isim olduğu için program yaptırdıklarını söylerek "Bir daha Star'da böyle program olmayacak" dedi.

  • GÜLDEN TÜMER / İSTANBUL
    Kadının sesine kulak vermek iddiasıyla yola çıkan kadın programlarında, ailevi problemlerin milyonlara deşifre edilmesi nedeniyle meydana gelen cinayetlere biri daha eklendi. Star'da yayınlanan Ayşe Özgün'ün sunduğu Ayşe Özgün Her Gün adlı programda babasının gençliğinde kendisine tecavüz ettiğini söyleyen iki çocuk annesi Nermin Ardıç, babası Ersin Kaygas tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Genç kadın tanınmamak için gözlük ve peruk takmasına rağmen, babasının öfkesinden kurtulamadı.

    Ayşe Özgün farklı bir isimdi

    Star Genel Müdürü Cengiz Özdemir ise, Ayşe Özgün'ün kadın programları yapan kişiler arasında farklı bir isim olduğunu belirtti. Yine de yaşanan olay üzerine programı yayından kaldırma kararı aldıklarını söyleyen Özdemir; "İstanbul Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı ve psikiyatrist Hasan Basri İzgi de programdaydı. Buna rağmen böyle üzücü bir olay yaşandı. Olay araştırılacak, tek sebep bu program değil. Ama artık kanalımızda böyle bir program yer almayacak." dedi.

    Babasından korktuğunu söylemedi

    Ayşe Özgün ise, dün HaberTürk'teki 13 Ajansı'na katılarak, kendini savundu. Yayını RTÜK kurallarına göre yaptığını anlatan Özgün, "Nermin Ardıç'a tüm sosyal imkanları sunduk" dedi ve şöyle konuştu: "Sıkıntıya düşerlerse kadına destek veririz dedim. Bir insan gitti. Ölümünü affedemiyorum. Allah'ın verdiği canı kimse alamaz." Ardıç'ın babasından çekindiğini kendilerine belirtmediğini söyleyen Özgün, "Ekranda yüzü belirli değildi. Belki o ekrana çıkmak onun silahıydı." dedi. Dün Star'dan ise, konuyla ilgili üzüntü belirten bir basın açıklaması yapıldı. Ardıç'ın cenazesi dün Çatalca Binkılıç'ta toprağa verilirken, babası tutuklandı.

    Serap Ezgü'de cinayet yok, program sürüyor

    Geçtiğimiz Nisan Kanal D'de yayınlanan, Yasemin Bozkurt'un sunduğu Kadının Sesi programı sonrası dünürler arasında kavga çıkmış ve Yusuf Özbek ve Mustafa Yavuz hayatını kaybetmişti. Aynı programa katılan Birgül Işık, Elazığ'a dönüşünde ise, 14 yaşındaki oğlu karafından öldürülmüştü. Bu olaylar üzerine Kanal D Genel Müdürü Murat Saygı, "Program, sosyal problem haline dönüştü" diyerek programı yayından kaldırmıştı. Ancak önceki gün yine aynı nedenle yeni bir cinayet daha işlendi. Ayşe Özgün'e katılan Nermin Ardıç, kadın programları nedeniyle hayatını kaybeden dördüncü kişi oldu. Show'da ekrana gelen Serap Ezgü ile Biz Bize ve TGRT'deki İnci Ertuğrul Sizin Sesiniz ise henüz bir cinayete sebebiyet vermediği için yayına devam ediyor.


    Hem âşık, hem cesur bir adamın dramatik öyküsü

    Yıl 1900. Oldukça varlıklı bir adam olan Jean Barnery'nin görünüşte mutlu bir evliliği vardır. Fakat Jean'ın Pauline adlı bir kadına âşık olması ile her şey alt üst olur. Jean, aşkı tercih edecek ve başına gelebilecek herşeyi göze alarak Pauline'le evlenmek için karısından boşanacaktır.

    DUYGUSAL YAZGILAR- (Destinees Sentmentales) Yön: Olivier Assayas Oyn: Emmanuelle Beart, Charles Burling
    TRT 2 / 20.05


    Bir Fransız köylü kızı intikam peşine düşünce

    Claude Berri'nin Jean de Florette filminin devamı olan Manon Des Sources, bir edebiyat uyarlaması. Film, babasının ölümünün ardındaki esrarı çözmek ve intikam almak isteyen güzel köylü kızı Manon'un ilginç öyküsünü anlatıyor.

    PINARLARIN MANONU-(Manon Des Sources) Yön: Claude Berri Oyn: Yves Montand, Daniel Auteuil, Emmanuelle Beart, Hippoliyte Girardot Yapım Yılı: 1986
    Cnbc-e / 21.00


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Tchao Pantin
    Film benzin istasyonunda çalışan Lambert ile her gece motorsikletiyle benzin almaya gelen uyuşturucu satıcısı Bensoussan arasındaki arkadaşlığı anlatıyor. Eski bir polis olan Lambert, oğlunu anımsatan bu genç adama karşı duyduğu yakınlık sonucu ona yardımcı olacak ve büyük bir uyuşturucu karteline karşı onunla omuz omuza savaş verecektir. Film 1983'te 6 Cesar ödülü almıştı.
    (Tchao Pantin) Yön: Claude Berri Oyn: Coluche, Richard Anconina, Agnes Soral, Philippe Leotard (1983)
    Cnbc-e / 19.00

    Zorro
    Efsanevi kahraman Zorro, bir Güney Amerika ülkesinde yer alan Nuevo Aragon Eyaleti'nin valisi olarak atandıktan sonra öldürülen arkadaşının kimliğine bürünerek, bu ülkeye gider. Eyalet, Albay Huerta'nın zalim diktası altında inlemektedir. Zorro, Miguel de la Serra adıyla geldiği eyalette, Albay Huerta'yı devre dışı bırakacağı gibi, Hortensia'yla da aşk yaşayacaktır.
    (Zorro) Yön: Duccio Tessani Oyn: Alain Delon, Octavio Piccolo, Enzo Cerusico, Moustache, Giacomo Rossi (1975)
    TV8 / 21.00

    Ninja Kaplumbağalar 3
    Kaplumbağalar bu maceralarında 17. yüzyıldalar. Çizgi roman sayfalarından beyazperdeye transfer olan Leonardo, Donatello, Raphael ve Michelangelo, zamanda yolculuğa çıkıyor. Onlar 17. yüzyıl Japonya'sına giderken, o devirde yaşayan 4 samuray da günümüze geliyor. Kaplumbağalar, feodal Japonya'da kendilerini iki hanedan arasındaki iktidar savaşında buluyor.
    (Teenage Mutant Ninja Turtles 3) Yön: Stuart Gillard Oyn: Elias Koteas, Paige Turco, Stuart Wilson (1993)
    KANAL 7 / 21.45

    Natalie Cole'un Öyküsü
    Uyuşturucu bağımlısı olduğu için, kariyerinin en iyi noktasında, hayatındaki en değerli şeyleri kaybeden, ancak yılmayıp, gördüğü tedaviden sonra başarılı ve mutlu günlerine tekrar dönmeyi başaran, Nat King Cole'un kızı Natalie Cole'un yaşam öyküsünün anlatıldığı film, nitelikli biyografi filmlerinden hoşlananlar için ideal bir seyirlik olarak izleyenleri bekliyor.
    Orijinal Adı: Livin'For Love: The Natalie Cole Yön: Robert Townsend Oyn: Natalie Cole, Diahann Carroll
    TRT 1 / 23.50

    Büyük Waldo Pepper
    Birinci Dünya Savaşı'nda pilot olarak görev yapmış olan Waldo Pepper, artık gösteri uçuşları yapmaktadır. Waldo, hava gösterileri organizatörü Axel ile tüm Orta Batı Amerika'da gösteri yapmak için anlaşır. Ölümle sonuçlanan bir kaza sonrası lisansını kaybeden Waldo, bir filmde danışman olarak iş bulunca hayatı değişir.
    (The Great Waldo Pepper) Yön: George Roy Hill Oyn: Robert Redford, Susan Sarandon, Susan Sarandon (1975)
    Cnbc-e / 02.00

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Anne Ben Manyak Oldum evinden haber
    Şahan Gökbakar'ın sunduğu Dikkat Şahan Çıkabilir'e, Tayfun Taliboğlu, Ceza, Vatan Şaşmaz ve Deha konuk oluyor. Programın bu haftaki özeti şöyle: Televizyonların tek ve rakipsiz enkırmeni Engin Jurnal, Ceza'nın oğlu olduğunu iddia eden iki çocuğun dramını konu ediyor. Programın bağlantısını ise Metin Tok yerine bu hafta Tayfun Talipoğlu yapıyor. Anne Ben Manyak Oldum evinde ise, her zamanki kavgalar yerine hayırlı bir iş gerçekleşiyor.
    [23.30/ATV]

    Karadeniz kadınları neden çok çalışırlar?
    Şoray Uzun Yolda programında, Giresun'dan manzaralar yeniden ekrana getiriliyor. Oto tamir atölyesinde fren balatası üzerine uzmanlaşan teyzeden tamirciliği dinleyecek olan program izleyicileri, ayrıca kocasından daha iyi marangoz olduğunu iddia eden bir kadınla tanıştırılıyor. Fındık ve mısır hasadından görüntülerin yeralacağı Yolda programında ayrıca, "Karadeniz'de neden kadınlar daha çok çalışıyor?" sorusunun da cevabı aranıyor.
    [23.45/KANAL 7]

    Televizyon Makinası değil, ünlüler geçidi
    Okan Bayülgen'in sunduğu, geçtiğimiz hafta yayınlanmaya başlayan Televizyon Makinası'nın bu ikinci bölümüne, Işın Karaca, Sertab Erener, Stefano D'Anna, Demir Demirkan, Mehmet Ali Alabora, Peker Açıkalın, Cengiz Küçükayvaz, Melih Ekener, Özlem Kavaller, Tuğba Özerk, Altan Günbay, Müveddet Günbay, Göl Gölge ve Belda Öztürk konuk oluyor. Programda Bayülgen'in izleyenlere ilginç sürprizleri de oluyor.
    [00.30/KANAL D]

    Türkmenistan'dan bağımsızlık fotoğrafı
    Saim Orhan'ın sunduğu Ayna, bu hafta izleyenleri Türkmenistan'a götürüyor. Vizyon sahibi bir liderin kısa zaman içerisinde neler başarabileceğinin en güzel göstergesi olan Türkmenistan'dan ilginç manzaraların ekrana getirileceği programda, başkent Aşkabat'tan manzaralar sunuluyor. Türkmenistan'ın bağımsızlık kutlamalarını görüntüleyen ekip, Türkmenbaşı'nın kendi fonundan yaptırdığı camiyi de yansıtıyor ekrana.
    [23.00/SAMANYOLU]

    Dizi setinde ölen oyuncunun anısına üç bölüm "Affet Beni"
    Sevtap Çapan, Hüdelfa Taştekin, Aslı Sevimli, Emin Yaşar ve Önder Açıkbaş'ın başrol oynadığı Affet Beni adlı dizide zorlukla geçen bir hayata göğüs gererek, evladını yetiştirmeye çalışan yalnız bir kadının hikayesi anlatılıyor. Yıllara rağmen birbirlerini hâlâ deliler gibi seven boşanmış çiftten Piraye, evladına babasının öldüğünü söylemiştir. Dizinin ilk üç bölümü dizinin oyuncularından Aslı Sevimli'nin anısına yayınlanıyor. Aslı Sevimli, geçtiğimiz günlerde dizinin setinde meydana gelen bir kazada yaşamını yitirmişti.
    [ 19.45 / KANAL 7 ]

    Buffy, karanlık güçlerle savaşı bırakarak şehir değiştiriyor
    Kült kahraman Buffy'nin bu haftaki macerasında, Buffy'nin nerede olduğunu bilmeyen Willow, Xander ve Oz, Sunnydale'i karanlık güçlere karşı kendi başlarına savunmaya karar verir. Mezarlığa giderek vampir Andrew Hoelich'in mezardan çıkışını gözetleyen üçlü ne yazık ki, Andrew'in kaçarak gecenin karanlığında kaybolmasını engelleyemez. Koca şehirde tek başına ayakta durmaya çalışan Buffy ise bir daire kiralamış ve garsonluk yapmaya başlamıştır. Çalıştığı yere gelen sevimli bir çift dikkatini çeker. Sevgililerin bileklerindeki dövmeler çok dikkat çekicidir.
    [ 23.15 / CNBC-e ]

    Saklambaç mutlu bitiyor Fidan, Coşkun'la evleniyor
    Sibel Can, Talat Bulut ve Yıldız Kenter'in rol aldığı Saklambaç son bölümüyle ekranda. Dizide Naşit, Fidan ile Coşkun'un evlenmelerini engellemek için elinden geleni yapar. Hatta Fidan'ın hamile olduğunu zanneden Naşit, bunu gerçek gibi herkese anlatır. Meliha araştırma yapmaya başlar. İkizlerin konuşmalarından şüphelenen Meliha, Fidan'la konuşmaya karar verir ve Fidan Meliha'ya gelinin kendisi olduğunu söyler. Okşan da hazırlıkların kimin için olduğunu bilmeden nikah hazırlığı yapmaktadır.
    [ 22.00 / ATV ]
    12 Kasım 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED