AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Profesöre kanlı pusu

İ.Ü. Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kalaycı, dün sabah hastanenin otoparkında yaylım ateşine tutuldu. Kalaycı'nın, bir hasta yakını tarafından öldürüldüğü iddia edildi

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı, dün sabah uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Prof. Dr. Kalaycı, dün sabah saat 08.50 sıralarında cipiyle, Cerrahi Tıp Bölümleri önündeki otoparkın giriş katına geldi. Bu sırada ortaya çıkan 35 yaşlarında bir kişi, Kalaycı'nın cipinin camını kırarak kurşun yağdırdı.

10 kurşun isabet etti

Başına 3, vücuduna da 7 kurşun isabet eden Kalaycı kanlar içinde kaldı. Hızla kaçan saldırgan, taksiye binerek hastaneden ayrıldı. Ağır yaralanan Kalaycı, Acil Cerrahi Servisi'ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Olayla ilgili çalışma yapan gazeteciler, hastanenin güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı. Bir muhabirin kafasına telsizle vuran güvenlik görevlileri, bir kameramanı da yüzünden yaraladı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, bir gazetecinin, "Bir hasta yakınının intikam için yaptığı söyleniyor. Ne diyorsunuz?" sorusu üzerine "Bu iddialar her zaman olabilir. Faili yakalanmadıktan sonra herhangi bir aileyi suçlamak çok yanlış olur" dedi. Cerrah, hastanenin kameralarının çektiği görüntülerin incelendiğini de açıkladı. Polis, Kalaycı'nın ameliyat ettiği; önceki gece Almanya'da hayatını kaybeden A.G. ile bayramın hemen ertesinde ölen M.G.G.'nin yakınlarının bu cinayete karışmış olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.

Bir hafta önce de saldırıldı

Bu arada Prof. Dr. Kalaycı'ya bir hafta önce de Aksaray'daki muayenehanesinin bulunduğu binanın asansöründe yüzünde kar maskesi bulunan iki saldırganca çekiçle saldırıldığı bildirildi.

  • SALİH AYDIN - İSMAİL ZELVİ

    Saldırganın eşkali belli

    İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, saldırganın eşkalinin belirlendiğini, çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

    İlk akciğer naklini gerçekleştirdi

    İstanbul'da 15 Mayıs 1939'da doğan Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı, 1991'den bu yana, Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı'nı yürütüyordu. Akciğer nakli konusundaki çalışmalarıyla tanınan bir çocuk babası Kalaycı, 6 ay sonra emekli olmayı planlıyordu. Türkiye'de ilk akciğer naklini gerçekleştiren isim olan Kalaycı, başta Bingür Sönmez olmak üzere bir çok önemli cerrah yetiştirdi.

    Prensimi kaybettim

    Acılı eş Nurlan Kalaycı y'a konuştu: Bu kadar kibar ve mütevazi bir insanın öldürülmesi vahşettir. Prensimi kaybettim Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı'nın eşi Nurlan Kalaycı, eşini vuran kişinin ancak akli dengesi yerinde olmayan biri olabileceğini söylerek, yaşadığı acıları paylaştı. 'Bu kadar vahşet niye, eşim ne yaptı da bu cezayı verdiler. Hiç değilse tehdit etseler veya dövselerdi. Niye öldürdürler" diyen Nurlan Kalaycı, eşinin bir hasta için aynı gece içinde üç defa uykusunu bölerek hastaneye gittiğini ve çok cefakar olduğunu söyledi. Eşiyle yaşadığı 37 yıllık evliliğin çok mutlu ve huzurlu geçtiğini anlatan Kalaycı, eşinin tedavi ettiği hastaların çeşitli gazetelere verdiği demeçlerde teşekkür ettiklerini belirterek, şöyle konuştu; "Bu kadar kibar, zarif, mutevazi ve insan canlısı birinin öldürülmesini hazmedemiyorum. Prensimi kaybettim. Bazı hastaların ameliyata götürülüşleri sırasında Göksel'e, 'Hocam eğer beni iyileştirmezsen kendini ölmüş bil' şeklinde espriler yaparlardı. Göksel de bu esprilere, 'Çok konuşma sen şu an benim elimdesin' şeklinde cevap verirdi."

  • HAMİT ETEEVRANS

    Cenaze töreni pazartesi

    Prof. Dr. Kalaycı'nın cenazesi, olayın ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılarak burada otopsi işlemi yapıldı. Prof. Dr. Kalaycı'nın cenazesi, daha sonra İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi morguna getirildi. Pazartesi İstanbul'da toprağa verilecek Kalaycı için ilk tören saat 09.00'da İ.Ü. rektörlük binasında yapılacak.



  • 12 Kasım 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED