AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R

Kıymetini bilin!

Dünyada eşi olmayan bir ülkede yaşamış olmanın keyfini çıkaralım! Düşünün bakalım hangi ülkede, "Benim sattığım kötüdür" diyen bir pazarlamacı vardır.

Türkiye'de var! İşte devre arası yaklaşıyor, kulüpler ellerinde bulunan pek çok oyuncuyu "işe yaramaz" ilan edip, çürükler arasına koyuyor.

Örnek mi? Beşiktaş'ta; Ailton, Ahmed Hassan, Pancu, Trabzonspor'da Jun, Eller, F.Bahçe'de Luciano, Nobre, G.Saray'da; İliç ve Heinz... Bunlar kötü oyuncular mı? Hayır. Sözgelimi Heinz'ın çürük elmalar arasında konulmasının çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Evet, belki bir Anelka, Alex değil ama G.Saray'ın işini görecek bir oyuncu. Bence tek sıkıntısı hala takım içinde kabul görememiş olması.G.Saray kadro yapısındaki tutuculuk, Heinz gibi bir oyuncunun dışlanmasına neden oluyor. Çek oyuncu da kendini kabul ettirmek adına, bireysel becerilerini öne çıkaramıyor. Oysa son 2 yılda izlediğim Heinz sorumluluk aldığında ölü toplara hayat veren, iyi şut atan, sol kanadı iyi çalıştıran oyuncu.

Gerets'in yapacağı, onu yönetimin ve basının önünde alelusul savunmak değil, Hakan Şükür, Necati, Hasan Şaş gibi "ağır başlı" ağabeyleri önünde yüceltmek ve ona güven aşılamaktır.

Peki yabancı oyuncu tartışması için ne demeli? Konuyu futbol camiasında antipatik olan Aziz Yıldırım ortaya attığı için, yorumlar da ona göre yapılıyor. Çünkü burası Türkiye...

Kulüpler Birliği'nin tek amacı, yayın gelirleri için "Kabadayılık" yapmak mıdır? Böyle boş bir haftada yabancı kriterlerini tartışmak doğru olmaz mıydı? Sözgelimi, İngiltere'nin uyguladığı "Milli olma" kriterleri gibi. Ya da daha çok yabancı alanın, fazla yerli oynatana ödeme yapması gibi. Ama ne zaman erken tedbir aldık ki?

Üstelik bu ülkede yaşamanın getirdiği kıvrak zekamızı hareket ettirirken! Neymiş? G.Saray, UEFA'yı kazanırken sadece 3 yabancısı varmış. Peki, 50 yıldır Avrupa'da Türk takımları ne yapmış? Sadece bir olumlu örnek, 49 kötü yılın, G.Saray da dahil onlarca takımın aldığı kötü anılarının unutulmasını sağlar mı? Türkiye'de yaşıyorsanız sağlar! Siz siz olun Türkiye'de yaşamanın kıymetini bilin...


12 Kasım 2005
Cumartesi
 
HALDUN DOMAÇ


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık
| Arşiv | Bilişim | Dizi
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED