AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
Denktaş kantarın topuzunu kaçırdı

Rauf Denktaş'ın tesettürlü bayanları kargalara benzetmesine sivil toplum kuruluşlarından sert tepki geldi. ATO Başkanı Aygün, "Denktaş kantarın topuzunu kaçırmış" dedi

  • YAKUP BULUT / ANKARA
    KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın tesettürlü bayanları hedef alarak, "İstanbul'un birçok mahallesinde kargalar gibi giyinmiş kara çarşaflar içindeki genç kızlar Atatürk'ün ruhunu rencide etmektedirler" sözlerine tepki yağdı. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Aygün, Türk halkının cumhuriyet kanunları çerçevesinde kıyafet özgürlüğü bulunduğunu belirterek, "Ülkemizde dini özgürlükler vardır. Türban takmakla ilgili Sayın Denktaş kantarın topuzunu biraz kaçırmış. Ben herkesin inancının gereği gibi giyinebileceğini düşünüyorum" dedi. Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu da Denktaş'tın acilen özür dilemesini istedi. Başoğlu, şöyle konuştu: "Sayın Rauf Denktaş sık sık Anadolu gezilerine çıkarak Türk milletinin desteğini istemektedir. Biz de bu desteği verenlerdeniz. Ancak kendisinin bu benzetmelerini çok ayıpladım. Unutmasın ki bugün Kıbrıs'ta bir Türk devleti varsa o kargalara benzettiği insanların ağabeyleri, babaları sayesindedir. Denktaş'ın bu milletin evladına hakareti, saldırması çok tuhaf."

    Dinozora benzetsek iyi mi?

    Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da Denktaş'a başka bir benzetmeyle tepki gösterdi. Aksu, "Kendisini de dinozora benzetsek iyi olur mu? "diye sordu. Aksu, Denktaş'ın beyanatını "talihsiz ve çok çirkin" olarak değerlendirdi. Ahmet Aksu, "Kendisine tavsiyem susmasıdır. Susmayıp bu tür sözler sarfettiği sürece, kendisine duyulan saygıyı yok edecektir. Ölüme yaklaştığı zaman diliminde bu saygıyı yok etmemesini tavsiye ederim"diye konuştu.Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez de Denktaş'ın sözlerini "çirkin saldırı" olarak değerlendirerek şöyle dedi: "Denktaş yıllarca emperyalist güçlere karşı mücadele ettiğini söyledi. Şimdi bu emperyalistlerin ekmeklerine yağ sürecek sözler söylüyor. Acilen özür bekliyoruz."

    Perinçek yorumlamadı

    İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, Denktaş'ın sözlerini değerlendirmek istemedi. Perinçek, "Başka zamanlarda 'türban, karga' her türlü değerlendirmeyi yaparım ama şu an Denktaş büyük bir savaşın ön cephesinde. Bu ortamda onu yıpratmak olmaz" dedi.

    Yazdığı dini kitaplarla çelişti

  • BİLAL ÇETİN/ANKARA Tesettürlü bayanlara hakaret eden Rauf Denktaş, inançlı kimliğiyle tanınıyordu. Denktaş'ın Yeni Asya ve Nesil Yayınları arasında yayınlanmış Kur'an'dan İlhamlar, Gençlere Öğütler ve Başarı ve Mutluluk İçin kitaplarında yazdıkları ile inançları için örtünen kadınlara yönelttiği hakaretleri büyük tezat oluşturuyor.

    Rehberiniz Kur'an olsun

    Denktaş Kur'an'dan İlhamlar kitabında "Biz hâlâ, laiklik okullarda din dersi verilmesine müsait mi şamatası arasında yıllar geçiriyoruz. Ve artık ilkokullardan da din bilgisini almayan, evinde anneanneleri, babaannelerini namazda görmeyen, din deyince dudak büken gençler var karşımızda" görüşlerini savunuyor. Denktaş Gençlere Öğütler isimli kitabında ise "Cesaret veren pusula ve harita ve hatta uzak limana er geç varacağınızı müjdeleyen sönmez ışık Kur'an-ı Kerim'dedir. Onu rehber edinen, ona sarılan, Allah sevgisi ile her zorluğu aşacak, Allah korkusu ile doğru yoldan ayrılmayacaktır" cümlelerini kaleme alıyor. Denktaş "Başarı ve Mutluluk İçin" isimli kitabında ise şunları dile getiriyor: "Allah'a şükür mutluluğun anahtarıdır. Mutluluğun temelinde imanlı ve inançlı olmak vardır. Pusulasız gemi er geç karaya oturacaktır. İnsanın pusulası ilimdir, dindir, imandır. Dinsiz ve imansız kişi, pusulasız kişiye benzer, er geç karaya oturacak, başını taşlara çarpacaktır."



  • 12 Kasım 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED