AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A

Koç, Çin'de fidan dikti
Asya Kültür Bakanları Forumu ve 7. Asya Sanat Festivali'ne katılmak için Çin'in güneyindeki Foşan kentinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Asya Sanat Ormanı'na Türkiye adına manolya ağacı dikti. Bakan Koç, burada "Türkiye'nin bütün dünyada ağacı var" diye konuştu. Koç, aynı yerde Asya Sanat Kapısı adlı anıtın açılış törenine katıldı. Koç, anıtın Çin'in dünyaya açıldığını simgelediğinin söylenmesi üzerine, "Çin, 20 yıldır ekonomi ve sanayide dışarı açılıyor, artık bunu kültür ve sanatta da yapacak" dedi.

  • FOŞAN (A.A)

     Çakıcı'dan 'Kahveci intihar etti' iddiası
    Alaattin Çakıcı, 5 Şubat 1993'te eşi Füsun Kahveci ile birlikte İstanbul- Ankara Otoyolu'nda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden dönemin Maliye Bakanı Adnan Kahveci'nin intihar ettiğini ileri sürdü. Çakıcı, Meclis'te geçen dönem kurulan Türkbank Soruşturma Komisyonu üyeleriyle cezaevinde yaptığı görüşmenin tutanaklarına göre komisyon üyelerine "Hayır trafik kazası değildi. O milletvekili eşiyle birlikte toplu intihar kararı almıştı. Ancak kazadan çocukları kurtuldu" dedi.

  • BİLAL ÇETİN

     Japonlara da anayasa yapacağız
    Türkiye, Kırgızistan ve Irak'tan sonra Japonya'nın Anayasa yapmasına katkıda bulunacak. Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, anayasa çalışmalarına katılmak üzere Japonya'ya gidecek. Japon Meclisi'nden Toranosuke Katayama başkanlığındaki heyet, yeni anayasa yapılması konusunda TBMM'den yardım istedi. Teklife sıcak bakan Kuzu, Anayasası'nın yazımının tamamlanmasının ardından Tokyo'ya giderek, metne son şeklini verecek. Kuzu, "Kırgızistan ve Irak'tan sonra Japonya'nın da anayasasına destek olacağız" dedi.

  • BİLAL ÇETİN

     CHP adeta siyasi anarşizm sergiliyor
    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, anamuhalefet partisi CHP'nin, sözcüleri aracılığıyla yaptığı açıklamalarda 'agresif', 'ufuksuz' bir tutum ortaya koyduğunu öne sürdü. Yazıcı, "Adeta bir siyasi anarşizm sergilendiğini görmekteyiz'' dedi. Yazıcı, Çorum Belediyesi'ndeki iddialarla ilgili olarak da şunları kaydetti: "Bana aktarılanlardan anladığım, orada bir usulsüz işlem yapılmış, ama bu işlem hiçbir halde rüşvet, zimmet, dolandırıcılık olarak nitelendirilemez. Elbette ki parti yönetimi olarak gerekenler yapılacaktır."

     Müdafaa-i Hukuk Hareketi partileşiyor
    Yeniden Müdafaa-i Hukuk Hareketi Derneği öncülüğünde yeni bir siyasi parti kurulacak. Müdafaa-i Hukuk Hareketi Çalışma Bürosu'ndan dün yapılan yazılı açıklamada, dernek öncülüğünde, siyasi bir partinin kurulma çalışmalarının başladığı bildirildi. Açıklamada, bugün saat 09.30'da Ankara Tandoğan Meydanı'ndan Anıtkabir'e "Atatürk'ü Anma Bin Bayrak - Bin Delege Yürüyüşü'nün yapılacağı kaydedildi. Müdafaa-i Hukuk Hareketi I. Milli Kongresi'nin, parti kuruluş çalışmaları için yarın Ankara Büyük Anadolu Oteli'nde toplanacağı bildirildi.

     Bölgesel ve etnik savaş ihtimali var
    Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, yakın ve orta vadede büyük güçler arasında büyük tahribatlara neden olacak bir çatışma beklenmediğini belirterek, "Bölgesel ve etnik savaş ihtimali hala mevcudiyetini korumaktadır" dedi. Bakanlığıyla ilgili bütçenin sunuşunu yapan Gönül, Türkiye'nin tehditlere karşı yeni konjonktüre uygun olarak milli menfaatleri doğrultusunda uygun politikalar geliştirdiğini ifade etti. Gönül'ün verdiği bilgilere göre MSB'nin 2006 bütçesi 11 milyar 877 milyon 533 bin YTL olarak gerçekleşti.

  • TBMM BÜROSU / ANKARA

     Emekli başkanlara makam tazminatı
    CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, SSK ve Bağ-Kur'dan emekli maaşı alan belediye başkanlarının da makam, görev ve temsil tazminatları alabilmesini öngören kanun teklifi verdi. Ülkü ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan teklifin gerekçesinde, kişinin belediye başkanlığı yapması dolayısıyla makam, temsil veya görev tazminatı alması gerektiği ifade edilerek, "Aynı görev nedeniyle farklı sosyal güvenlik kurumlarına üye oldukları hususuna dayalı olarak, farklı özlük hakları tanınamaz" denildi.

  • ANKARA (A.A)

     Erdoğan'ın 3'üncü Arap çıkarması
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha Kuveyt, Yemen Ummanve BAE'ye yaptığı Arap sermayesini Türkiye'ye çekme seferinin üçüncüsüne çıkıyor. Erdoğan, 230 kişilik bir işadamı heyetiyle bu akşam saatlerinde Katar ve Bahreyn'i kapsayacak üç günlük geziye başlayacak. Erdoğan, bir yandan Arap sermayesinin Türkiye'ye yatırım yapma çağrılarını yineleyecek, bir yandan da işadamları için bu ülkelerde imkanlar arayacak. Başbakan, yabancı şirketlerin Türkiye'de şirket kurma ve yatırım yapma konusundaki imkanlarını anlatacak.

  • ANKARA

     'Türkiye markasını en iyi yönetin'
    Başbakan Erdoğan, göreve yeni atanan büyükelçilerle yaptığı kahvaltılı sohbet toplantısında Türkiye markasını iyi yönetmelerini istedi. İki isteği olduğunu belirten Erdoğan, birincisinin görev yaptıkları ülkelerdeki Türklere sahip çıkmaları olduğunu kaydetti. Erdoğan, ikincisinin de Türkiye'yi iyi bir şekilde tanıtmaları olduğunu belirterek, "Türkiye, bir fırsatlar ülkesi olarak ortaya çıkmakta. Dolayısıyla daha çok yabancı yatırım ve ihracatın artırılması için çaba gösterin. Elimizdeki bu iyi markayı hep birlikte en iyi şekilde yönetmeliyiz" dedi.

  • ERHAN SEVEN

     Lojmanların satışı 2006'da bitecek
    TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclis lojmanlarının satışını 'eline yüzüne bulaştırmakla' suçladığı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, gelecek yıl içinde lojmanların satışını tamamlayacaklarını söyledi. Unakıtan, şöyle konuştu: "Lojmanlar yeteri kadar ilgi görmedi. Projeyi değiştirmek zorunda kaldık. Bir projeden başka bir projeye geçişte, hele bu devlet projesi ise devlet bürokrasisi ağır işliyor. Bu nedenle vakit de geçiyor. Ama 1-2 ay içersinde ihaleyi yapacağımıza inanıyorum. 2006'da lojmanların satışını tamamlayacağız.''

     Bahçeli'den basına 'Susurluk' fırçası
    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şemdinli'de yaşanan olaylarla ilgili basında yer alan "Yeni Susurluk, derin devlet provokasyonu" yorumlarına tepki gösterdi. Basının doğru bilgi vermediğini ileri süren Bahçeli, "Bu işleri karıştırmakla görevli basının bir unsuru gibi davranıyorsunuz" diye konuştu. Terörün hükümetin AB tutumundan cesaret aldığını ileri süren Bahçeli, şunları söyledi: "Türkiye çok nazik bir dönemden geçiyor. Gelişi güzel konuşulmamalı. Sorumluluk üstlenenler doğru bilgi vermeli. Zihinler çok karışıktır, oyunlar büyüktür, kuşatma daraltılmıştır" diye konuştu.

     Komisyon helal gıdayı konuştu
    Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) İslami usullere göre gıda tüketimine ilişkin 'helal gıda' standardı hazırlığı konuşuldu. Tarım Bakanlığı bütçesini görüşen komisyonda söz alan AK Partili Musa Uzunkaya, Avrupa'da Yahudilerin inançlarına uygun kesilmiş yiyecek tükettiğini söyledi. AK Partili Selahattin Beyribey de Viyana'daki, Fas, Cezayir, Suudi Arabistan gibi Müslüman ülkelere ait kişilerin işlettiği lokantaların tabelalarında 'helal' tabirinin bulunduğunu söyledi. Beyribey, "Neden rahatsız oluyorsunuz? Bunda yadırganacak bir şey yok'' dedi.



  • 12 Kasım 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED