AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
D Ü N Y A

ABD'nin yeni füze kalkanı Polonya

Polonya'nın, ABD'nin füzesavar kalkan kurma projesi çerçevesinde ABD ile müzakere içinde olduğu bildirildi. Wyborcza gazetesinin haberine göre, füze kalkanını oluşturacak üç füzesavar füze üssünden birinin Polonya topraklarına kurulmasına ilişkin gizli görüşmeler geçen yıl başladı.

Çek ve Macar rekabeti

Polonya'da yeni kurulan Kazimierz Marcinkiewicz hükümeti de Amerikan projesiyle ilgilendiğini resmen ilan etmiş bulunuyor. İnternette yayımlanan hükümet programında, yeni hükümetin Amerikan füze kalkanı programına katılmaktan yana olduğu belirtilmişti. Gazete, Amerikan üssü konusunda Polonya'nın Çekler ve Macarlarla rekabet halinde olduğunu da yazdı.

  • VARŞOVA

    CIA'nın bir işkence merkezi de Fas

    Fas'ta yayımlanan bir gazete, Fas'ın CIA'nın gizlice kurduğu işkence merkezleri programına doğrudan katıldığını yazdı. "Haftalık Gazete'' adlı yayın organı, eski bir Faslı istihbarat görevlisine dayandırdığı haberde, CIA'nın kiraladığı uçakların Aralık 2002 ve Şubat 2005 arasında en az 10 kez Fas'ta uçtuğunu öne sürdü. Kimliği belirtilmeyen istihbaratçı, "2004 ocağında N313p numaralı beyaz bir Boeing 737, Sale üssüne indi. Uçaktan elleri kelepçeli, gözleri bağlı 4 adam indirildi. Bunlara muhtemelen CIA mensubu 8 kişi eşlik ediyordu" şeklinde açıklamada bulundu.

  • RABAT

    Endonezya'da dev uyuşturucu fabrikası

    Endonezya polisi, mayıs ayından bu yana süren bir operasyon sonucunda dev bir uyuşturucu hap fabrikasını ortaya çıkardı. Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono, ortaya çıkarılan uyuşturucu fabrikasını gezerken yaptığı konuşmada, "düşünebiliyor musunuz? 1 haftada burada 1 milyon uyuşturucu hapı üretebilirler'' dedi. Emniyet Genel Müdürü General Sutanta fabrikanın dünyanın en büyük 3. uyuşturucu fabrikası olduğunu söyledi. Yetkililer, yapılan baskınlarda ayrıca 6.7 ton ekstasi ham maddesi bulunduğunu belirtti.

    Bahreyn'de BOP'dan sonuç çıkmadı

    Ortadoğu'da demokrasinin yaygınlaştırılması gayesiyle yapılan uluslararası konferans dün sona erdi. 36 ülkeden temsilcilerin katıldığı "Gelecek İçin Forum" isimli konferansın sonunda nihai bildirge yayımlanamadı. Bildirgenin, Mısır'ın itirazlarından dolayı yayımlanamadığı ifade edildi. Mısır'ın, sivil toplum örgütlerinin rolü konusunda itirazda bulunduğu belirtildi. Forum, ABD'nin Ortadoğu'da reform planları kapsamında yapıldı. ABD'nin Mısır'ın tavrından hayal kırıklığına uğradığı kaydedildi. Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül konferansa katıldı.

    Fransa isyanında 4 Türk tutuklandı

    Fransa genelinde meydana gelen şiddet olaylarına karıştıkları gerekçesiyle Paris bölgesinde en az 4 Türk genç mahkum edilip, cezaevine gönderildi. Gençler 4 ay hapis cezasına mahkum edildi. Türk gencinden 3'ünün, Romorantin-Lanthenay kentinde, diğer Türk'ün de buraya yakın bir kasabada yaşadıkları bildirildi. Bu cezaların süresinin, daha sonraki duruşmalarda yapılacak itirazla düşürülmesi bekleniyor. Bu arada, Lyon kentinde de kesin teyit edilmemekle birlikte 3 Türk gencinin gözaltında tutulduğu bildirildi. Türk Büyükelçiliği yetkilileri, Fransa'da yaşayan Türk toplumunun olaylara karışmadığını belirtiyorlar.



  • 13 Kasım 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED